Руснаците живеят добре в България, пише "Файненшъл таймс"

Близо 400 000 руснаци имат имоти в България
1 дек 2014 09:23, Елка Василева
51
Руснаците живеят добре в България, пише "Файненшъл таймс"
Снимка: архив, Булфото

Искате да избягате от стреса в Москва? За руската средна класа България е станала популярно място за покупка на второ жилище, пише в електронното си издание британският в. "Файненшъл таймс".

"Тук руснаците са добре дошли", казва Елена Ахмеданова, студентка по журналистика в Московския университет, която се готви за изпитите си в къщата на родителите си край Несебър на брега на Черно море.

Близо 400 000 руснаци имат имоти в България и все повече остават да живеят цяла година благодарение на леснодостъпните разрешителни за престой, казва Михаил Чобанов, изпълнителен директор на агенцията за недвижими имоти Български имоти.

"Руски строителни компании, туристически агенции и супермаркети си намериха тук пазарни ниши", допълва Чобанов, цитиран от "Файненшъл таймс". "Някои хора дори управляват компании в Москва от България (...) Те пътуват със самолет през седмици."

Сергей Губов е бил икономист в държавна компания в Далечния изток в Русия. Преди четири години той се пенсионирал и се установил със семейството в София, за да може синът му да учи в Софийския университет, отбелязва британското издание, цитирано от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Българияимотируснаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
"Файненшъл таймс" -МНОГО ВЯРВАХ НА ТЕЗИ ЕДНО ВРЕМЕ ,но с времето като започнах да "пораствам" все повече се разочаровам от техните лъжи -кат стари ***) НЕ че българите не лъжат ...(
35
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Две са причините вече да не почивам на Черно море. Мръсотията и руснаците.
34
0
 
1
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Социалното неравенство към свръхбогатство и власт и към деградираща бедност и иэолация!!! Цивилиэационно пропадане ПОД и ВСТРАНИ от обществото, към социална, трудова, ценностна и общо житейска ПРИМИТИВИЭАЦИЯ, налична эависимост и патриархарт!!! Това е Г-Локал-Иэацията на 21-век в крайната си ФОРМА на племенно родови форми на съществуване!!!
33
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Браво,съгласен съм,добре дошли са братушките - винаги и по всяко време!
32
0
 
5
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ДО 19 ДА ТЕ ОСВЕДОМА ЛИ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ХОРА КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПО 15-20 Х.ЛВ. ДАЛЕЧ ПО-ГОЛЯМА ОТ ЗААПЛАТАТА НА ПРЕМИЕРА НИ И ПРЕЗИДЕНТА. ЗАЩО НЕ И В РУСИЯ. ЗАБРАВИ ДИАГРАМИТЕ. ТЕ И В БЪЛГАРИЯ НСИ ИЗНАСЯ ДАННИ ЗА СРЕДНА ЗААПЛАТА 809 ЛВ АМА ДРЪЖКИ. НЕМА ДА ДЕЛИМ ЗАПЛАТАТА НА ПРЕЗИДЕНТА И РАБОТНИК С МИНИМАЛНА И ДА ПОЛУЧАВАМЕ СРЕДНА.
31
9
 
5
 
! Отговори
do 11 преди 9 години
Руснаците са си диваци! Дали са от средна или горна класа, руснаците си остават прости душички. Ако имахме действаща полиция, щеше веднага да се реши спора в Пикадили. Просто го допускаме. Системата ни го допуска. За това идва *** от чужбина в България, а не елита.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миграция, какво да правиш. Българите избягаха на Запад за да търсят достойно заплащане. Руснаците правят същото. И те бягат на Запад, т.е. в България!
29
0
 
2
 
! Отговори
Eddim преди 9 години
За да не спорите излишно за глупости, ето ви и малко официална статистика за заплатите в Русия. Тази статистика е за първите 9 месеца на 2013-та и е основно за държавните служители.Най-отдолу е дадено сравнение с общата ср. работна заплата. Тя обаче е официална и е почти два пъти по-ниска от реалната. Това поради факта, че в Русия в мн. по-голяма степен се укрива действителния размер на заплатата.itar-tass/infographics/7140
28
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
един милион руснаци в българия и волен психото : президент
27
21
 
5
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Пиян руснак бива изхвърлен от една кръчма.Руският посланик ни размахва пръст.На летище Варна се приземяват 10 самолета с руски командоси.За да защитят руските граждани в България.Е, какво правим тогава? Няма ли да е прекалено късно?
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 31Това конкретно се проведe за 16-ти път мисля, през февруари в Хавана. Ами не бих казал, че е толкова скъпо :) По-скъпо е да се бръкнеш за цялото събитие - уреждат ти обиколка сред плантациите, има уъркшоп да си направиш пура, галавечер...Иначе да, в Куба според мен се правят най-хубавите пури "Аче Упман" например са ми любими...Ако не ти се ходи до куба, поглези се с някоя кубинска пура за 20-30 лв. - на опашката на коня има един хубав пура-бар.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
30 къде другаде ако не там изкожение за пури в това ги бива Но кажи бях мел някъде че около Куба някъде по островите са най скъпите и квалитетни пуриОдисей 1
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 26На изложение на пури бях :) Но, да, сексът е лесен там.
23
7
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Ало, патрЕотите! Проблем нещо? Или щом е за руснаци - сваляме гащите. :)))
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
26 да не си бил на секс туризъм чувал съм за групов такъв отивате коч компания намате една вила в покрайнините на Хавана за една седмуца и се разбивате от ...... има си стройна органузация и задължително се региструрар като на ресепция
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Eddim"Ами то всяка държава /без Куба и Северна Корея/ е прекрасно място за живеене на хора с пари."Пробвай да живееш "прекрасно" в Афганистан, Ирак, Конго, Сан Салвадор...
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 23 ОдисейКуба поне не те е страх да не ти свали някой картел кожата от лицето, освен това не видях клошари като бях там, за разлика от места като Мексико, Сан Салвадор итн.Апропо, с долари принципно е хубаво на много места.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
21 няма такова нещо отвори таблицата с минималби осигурителни прагоове и ще се убедиш че на 340 лв минкмална са много малко професииЕ вярно може да са примерно 360 но не са 340Одисей 1
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
22 Куба също си е върха особено ако имаш долариОдисей 1
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
13 малко са пп високи от нашите заплати но за сметка на юъл данъците им са по високи там има и кошници статистически така че да се информираш за дереджето им а разликата между Москва и всички останали включително Санкт Петербург е 20-40%