Русия ще доставя въглища на Украйна на ниски цени

Москва се надява, че така ще се реши кризата с тока в Крим
Обновена: 27 дек 2014 09:12 | 27 дек 2014 09:08,
136
Русия ще доставя въглища на Украйна на ниски цени
Снимка: Reuters, архив

Русия реши да достави 500 000 тона въглища на месец на Украйна, за да реши енергийния проблем на своята съседка, заяви руският вицепремиер Дмитрий Козак, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Козак каза в ефира на телевизия "Россия 24", че ако бъде сключено допълнително споразумение, страната му има готовност да достави още 500 000 тона, тоест общо 1 милион.

По думите му това решение е взето по молба на украинското правителство.

Енергоносителите ще бъдат доставяни при преференциални условия - на същите цени, на които се продават на вътрешния пазар в Русия.

Вицепремиерът изрази надежда, че тези доставки ще решат проблема с енергоснабдяването на Крим.

Доставките на ток от Украйна за Крим и Севастопол спряха на 24 декември. Тогава енергийният министър на новата руска република Сергей Егоров заяви, че Крим взема мерки, за да повиши собственото производство на електроенергия, за да осигури ток поне на половината от полуострова и да не бъдат прекъснати мобилните връзки.

Кримският ръководител Сергей Аксьонов пък заяви, че Русия е подписала в понеделник договор с Украйна за транзита на електроенергия на територията на Крим. По думите му, договорът гарантира непрекъснати доставки на електроенергия от Украйна за Крим.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: УкрайнатоквъглищаКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 61,тук разликата е че ние не сме тръгнали да избиваме собственият си народ без значение дали са турци или други,а в украина те правят точно етническо прочиства,явно има много заблудени като теб
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 60,а ти как мислиш са гласували,потщи всички са руско говорящи,едвали са гласували за *** от киев
48
12
 
4
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До чекистХайде и аз да те светна нещо. Това, което направи Путин с Крим е все едно Турция да влезе и да си отцепи Родопите. Но ти явно това не можеш да го зацепиш. И проблема с Крим не са руснаците, а Севастопол, защото явно на Кремъл не му се плаща за ВМС базата. Досега не съм чул косъм да е паднал от главата на руснак, та това да даде повод на Кремъл да анексира Крим, който си е част от Украйна. Това за Хрушчов е минало, факта е че Крим беше част от Украйна. А Путин се изяви като абс. ***.
47
3
 
3
 
! Отговори
Груевица преди 9 години
До Поп ГруюГруьо, Груьооооо...Груьо. Кой чакаш да дойде да ти раздаде патроните? А куверт за някоя землянка с мечи кожи и климатик в Балкана не чакаш ли?
46
1
 
9
 
! Отговори
чекист преди 9 години
Не мога да разбера защо някои не помислят малко. Ние празнуваме Съединението. Ако някой ми каже каква е разликата между Кримската история и тази с Източна Румелия. Какво общо имат Крим, Севастопол с Украйна освен, че полуукраинеца Хрушчов в качеството си на генерален секретар решава да подари полуострова във връзка с някаква годишнина на украинците. През 90те на пияна глава сядат няколко човека и затвърждават това положение. Защо не се запитате как гласуваха на референдума българите в Крим?
45
1
 
13
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
До apechdbСтанишев е ***, не ти щем Юропата, а когато раздадат патроните ще видиш кой кум, кой сват, кой на булката брат...
44
10
 
5
 
! Отговори
apechdb преди 9 години
Като чета проруските коментари се чудя кога ли отново ще започне партизанско движение за излизане от Европа и присъединяване към Русия! Водачи-Станишев/настаящий евросоциалист/ и Сидеров.Главите Ви са пълни със сърпове и чукове! Много жалко!
43
7
 
13
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
РФ няма да се разпадне, а както еврогейците я карат през просото, може и България и Сърбия да станат членове на ЕАИС, заедно с Турция и Иран. А вие чакайте да се разпадне, но ако сте от човешкия род, няма да дочакате, пфу!
42
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия не окупира, просто хората живеещи и работещи там окупираха защото не им плащат заплати с месеци, пък и не искат да живеят под украинско управление.
41
22
 
12
 
! Отговори
ачо преди 9 години
Русия окупира Донбаския район, донбаските въглища, и сега ще продава украински въглища на Украйна. Каква наглост.
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без Донбас Украйна губи всичките си залежи на въглища. А Донбас е руски, предимно руснаци са там.Ще се окаже, че всички природни богатства на Украйна са в руски ръце. Вече си направиха в Донецк автономна република.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ds
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ще продава на Украйна украински въглища на ниски цени.Общо взето така ми звучи.Защото в Донецк има блокирани от опълченците 2 млн. тона въглища. Украйна си ги иска, но никой не и ги дава. Пък и защо да и ги дават? Сега зимата ги раздават на своите, които и без това имат режим на тока. Отделно в Донбас от 6 мес. не са взимали заплати. Миньорите са руснаци и Украйна не плаща.Смешната украинска армия се опитва да превземе складовете с въглища, но не може.Донбас е в ръцете на опълченците.
37
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ЖИВЕ Е КАЗАН там не е расия ТАМ Е БЪЛГАРИЯ КАБАРДИНО СЕ НАДИГНА и се тази какво правят шепа *** и 1 сърбин в Тролсата си стая РАСИЯ ще се распадне ***
36
12
 
11
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Май омекна Путин, а? Между другото, цените на бензина и дизела пак са паднали. Голям кеф!А дано паднат под 2 лева за литър!
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 2014 г., възкачилите се на власт в Киев след Евромайдана получиха нищожна финансова помощ от предварително договорената. С неголямо закъснение дори про-западната преса в Украйна вече си направи тъжната равносметка. "Украйна даде повече пари на Запада, отколкото получи" този тъжен извод прави изданието Вести.ua.Да ви е познато това с големите обещания?
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Юнкер: ЕС повече не може да отпуска финансова помощ на Украйна. След Международния валутен фонд (МВФ) и ЕС обяви, че замразява финансовата си помощ за Киев, която трябваше да спаси Украйна от предстоящия фалит.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЩЕ се освободим рашисти обреченисте НЕ СА САМО КАЗАН и КАБАРДИНА ТАМ не е расия НАД 90 народности са потъпкани от РАШИСТИТЕ
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честито. MasterCard и Visa вече няма да могат да се ползват на територията на Крим.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАБАРДИНО СВОБОДА вън рашистите