Руснаците горди и доволни от анексирането на Крим

Хората ще платят висока цена - нисък жизнен стандарт и безработица
24 мар 2015 09:43,
205
Руснаците горди и доволни от анексирането на Крим
Снимка: Reuters, архив

Повечето хора в Русия виждат засега ползи от присъединяването на Крим, пише "Новие известия".

Влизането на Крим в състава на федерацията преди година буди сред жителите й чувство на гордост и справедливост. Повечето анкетирани го наричат постижение на руското държавно ръководство. Това са данни от допитване на социологическия център "Левада", посочва изданието.

Според 69 на сто от запитаните влизането на Крим в Русия ще има благоприятни икономически и политически последици. Отрицателен ефект очакват 17 процента.

Осемдесет и един на сто смятат присъединяването за постижение на руското ръководство, а 6 процента го наричат грешка. Събитието буди чувство на гордост у 32 процента, 28 на сто изпитват чувството, че справедливостта е възтържествувала. Четири процента от участниците не одобряват влизането на Крим и Севастопол в състава на федерацията като два нови региона. Три процента заявяват, че кримските събития предизвикват тревога и страх.

Москва е бранела правата на руското население в Крим, смятат 55 на сто от анкетираните. Според 40 процента властите на Русия са възстановили историческата справедливост - върнали са й изгубени някога земи.

Седемдесет и два процента са убедени, че присъединяването на Крим връща на Русия статута на велика сила, утвърждаваща своите интереси в постсъветското пространство. Четиринайсет на сто са на мнение, че събитието е трябвало да отвлече вниманието на хората в Русия от вътрешните проблеми на страната.

Всъщност обаче присъединяването на Крим носи на Русия "много негативни последици - геополитически и икономически. Най-близкият съсед се превърна във върл враг", коментира Сергей Митрохин, лидер на руската опозиционна партия "Яблоко". Според него, въз основа на този прецедент може да последват териториални претенции към Русия от страна на Китай, наричан днес "едва ли не най-близък съюзник" на федерацията от официалните медии в Москва. Митрохин приканва в Крим да се проведе повторен референдум за присъединяване към Русия - с участието на международни наблюдатели.

Хората в Русия ще платят за Крим "много висока цена - спад на жизненото равнище, съществено намалено финансиране на социалните програми, масово затваряне на предприятия и внушителен брой безработни", твърди Дмитрий Гудков, депутат от опозиционната партия "Справедлива Русия".

"Какво трябва да направят властите, за да избегнем голяма беда? Първо. Да започнат преговори с Украйна и световните сили за Крим. Естествено не можем да го върнем сега - това ще е нов трус за населението на полуострова. Второ. Да започнат икономически и политически реформи. Трето. Да започнат преговори за вдигане на санкциите. Те трябва да протичат на фона на реформи", казва Гудков. Според него, ако Москва се залови с всичко това още сега, Русия ще получи шанс благополучно да излезе от ситуацията, пише "Новие известия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Хората ще платят висока цена - нисък жизнен стандарт и безработица"... егати глупостите! Като им гледам "високия" жизнен стандарт в Украйна и как се чудят къде да почнат работа, `щото много я има, и се чудя как изобщо още стоят в Крим, а не са хукнали към Лвовска област например?! А не е за пренебрегване и друг момент - вероятността да останат живи и здрави в Крим е безкрайно по-голяма от тази в Украйна.
55
3
 
18
 
! Отговори
Това не е игра преди 9 години
Докато ние тука се забавляваме като се дърляме и делим на русофили и русофоби,САЩ вкараха танкове в прибалтика.По цялата граница на ЕС и Русия се разполагат ракетни комплекси.Литва върна задължителната военна служба.Черно море гъмжи от въоръжени кораби.Прелитат самолети.Русия трескаво привежда всички въоръжени сили в бойна готовност.Вие осъзнавате ли какво може да стане.А САЩ пак ще гледат от далече сеир.Но този път има ядрени ракети стигащи до Ню Йорк и Вашингтон.
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ByzantinеДа ти пикая на Колата . Измии си *** с нея . Ама щи ти окапе вълната .От Екологичност. Явно загуби контрол по основната тема ,нещо не се насочи накъдето трябва и затова почна с лейномета . Нали сте само за това з- тор да произвеждатае.Ха,ХА Торко,нещастен!
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путлеристите и половината от света да завземат няма да са доволни....нали затова са се въоръжили до зъби.
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пролетариата може да загуби само бедността си, а богатия Запад - всичко! Ясно е кой трепери като ***. Слава на Русия, че им бърка в спокойствието и наглостта на световните империалисти. Народите на Европа вече разбират, че Русия е техният Бог! Москва, Москва! Пред твоите стоманени врати разби се вражата вълна където пролетарското море възвря от фалша лицемерен на соросоидната ламя. И тя умря! Поразена от огнения меч на Ивана Грозни и Иля Муромец! Слава, богатири!
51
8
 
5
 
! Отговори
Взето преди 9 години
Путин не е анексирал Крим той просто си го е взел. Нали е по-силен , има много оръжия- може да си го позволи. По- рано СеСеСеРе-то обеща на Украйна , че няма да пипат границите и украинците си унищожават ядрения арсенал. Но евреина Путин иска само да взема и нищо не дава. Искат територия от България ( която е вече купена) , за да си стрят станции и газопроводи , а ни дават газта на най-висока цена. Договора- подписан от БСП като бяха на власт, от някакво зам-министърче, не от Сергей, Овчаров
50
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
До до 70Бързо бягай за хапчетата :)
49
5
 
14
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Оставете Русия, тя ще се оправи. Вижте България в каква жалка ситуация се намира. До 10-15 ние ще сме малцинство, при това в собствената ни родина.. Тръгнали да коментират, света да оправят, калъфи!
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До джуджето лудо Със сигурност говориш за джуджуто *** Гордостта на Червените Гербери и *** комунист от Банкя.
47
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крим не е анексиран, а реституиран и предаден доброволно на законния му собственик. Всички нападки към Русия са кражба и престъпление. Ходете нападайте английската кралица, защото утрепа Аржентина за едни никакви острови на хиляди мили от Англия!
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народ чиито премиер и президент са Б.Б. и Р.П.нямат право да коментират политиката на Путин.Докато 80% от руснаците одобряват политиката на страната си Путин ще е президент.Непрекъснато нарастващата престъпност в САЩ,ислямизирането на Европа,надигащата се неонацистка вълна в страните от ЕС,опасността от И.Д.са по важни проблеми от това къде е Путин и какво е неговото здравословно състояние.
45
2
 
5
 
! Отговори
До-ахмет преди 9 години
Ти география учил ли си бе тъпан,каде видя кърджали да граничи с турция,я погледни какво разтояние дели кърджали от турската граница,искал бил той,като толкова искаш,айде знаеш пътя.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ахмет Джеден По този въпрос се обърни към посолствотона ул,,Козяк,,Каквото решат Краварите . Утре може да решат ,че Истанбул принадлежи на внуците на хан КУРТ.Същите ,дето са полубратя с Българите .Така ,че към тях,молбите . В колониалните държави, те решават ,кое как. да живее братски и свободен Курдистан .
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стандарт, та стандарт! Ако дойде някой и предлага 100 лева да ме опъне и повиши стандарта, аз трябва да го поема ли? Ами не искам 100 лева! Освен български седерюги, на тоя свят има и нормални и достойни хора. Дай сега, който не е да легне и загива доброволно!
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С две думи, ако си защитаваш народа и държавата, световните ще направят всичко възможно да ти причинят неприятности и ще ги припишат на теб. Ако си кротък, ще получиш цяла кофа помия, душ в ***
41
6
 
19
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Само дето истината е малко по-друга. В Крим хората живеят по-добре, отколкото в остатъците от Украйна. Факт ! Наскоро един учител от Крим се похвали: "Преди взимах 3 000 гривни заплата. Сега взимам 24 000 и чакаме ново увеличение !"Западната пропаганда прилича на Гьобелсовата !
40
2
 
10
 
! Отговори
тито....... преди 9 години
До Честито!----------то в САЩ не бият--там направо ги растрелват--постоянно.Така че новия социалистическо-империалистичен путинистки строй---------е в Белият дом.........схвана ли.....
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А! Фашиста бил ,,най-демократична държава,,САЩ! Носител на процвет и благоденствие,особенно в България.От личен опит го знаем.
38
3
 
6
 
! Отговори
gatyu.gatev преди 9 години
Искаме Сан-стефанска България !
37
1
 
12
 
! Отговори
898989898 преди 9 години
До добро утро---Да ти напомня че Крим стана руски след зверствата на шпиц командите по цяла Украйна...След факелните шествия в Киев и че даже европарламента призова да се прекратът маршовете с нациски синволики.....айде лека нощ....