Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия

Илиян Василев обаче е горд, компанията е повече от престижна
Обновена: 31 май 2015 10:02 | 30 май 2015 16:29, Камелия Цветанова
386
Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия
Снимка: Булфото, архив

Бившият български посланик в Москва Илиян Василев попадна в забранителен списък за посещение в Русия, издаден от властите в Москва.

Още по темата
Списъкът съдържа 89 имена, съобщиха от МВнР.

Руската страна е предоставила списъка по настояване на ЕС във връзка със зачестилите в последно време случаи на отказан достъп на европейски граждани, които не са имали никаква предварителна информация в тази връзка. Освен имената, руската страна не е предоставила никакви мотиви или правна аргументация за забраната за достъп. В този смисъл българската страна, съвместно с останалите ни партньори от ЕС, ще потърси разяснения за всеки индивидуален случай на европейски гражданин, на който е отказан достъп до Руската федерация, се посочва в изявлението на говорителя на външно министерство.

В списъка преобладават евродепутатите от Полша, Литва, Латвия, Германия и други. Сред по-известните имена са лидерът на холандските либерали Ги Верховстад и британецът Ник Клег.

Решението на Кремъл е аналогично на „черния списък” на ЕС с руски и украински граждани, санкционирани заради участието им в дестабилизацията на Украйна.

Илиян Василев посочи в личния си блог, че забраната му да посещава Русия е заради позицията му срещу така наречения "енергиен шлем" - 3 големи проекта с руско участие у нас.

„Признавам суверенното право на моите колеги в руското посолство да оценяват по свое усмотрение анализите ми и работата ми, както и да ме предложат за включване във всякакви списъци. Горд съм, че на попрището на защитата на ценностите и правата на моите сънародници и на европейците, не съм оставил грам от съмнение къде стоя и какви принципи отстоявам. Затова съм попаднал в този списък от 89 европейци, а компанията е повече от престижна.”, коментира ситуацията той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
соросоида е липсващото звено между *** и човека.
63
3
 
5
 
! Отговори
??? преди 9 години
Този не беше ли АГЕНТ на ДС!??
62
6
 
12
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Василев, ***, ти ли защитаваш нашите национални интереси ?! Ти ли, американско подлого, пудел долен. Всички вие дружно, барабар с Меркелчето, Оланд и останалата европейска трупа слугувате на господарите от САЩ.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a na bas 4e u zadnia djob e skutal aktivna 4lenska karta za 4len KPSS
60
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво е, че електоратът на БКП (БСП, Атака, ДПС, АБВ) застаря и до едно десетилетие ще е под 10%.Русофилите умират от старост, а младите са малко и прекалено ***, за да вземат властта.Пък и вече има интернет, телевизия, не може с евтина пропаганда и взривяване на църкви да вземеш властта.Русофилите умират, да живее България и българофилите.
59
3
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До 78Олигофрен БГ, имаше избори есента предната година. Волен ли ти вкара пак ДПС-то във властта и да бъде коалиция с Тиквата неформално сега??? Кажи, бе ***?И всеки истински националист би хвалил държавата която е освободила народът му от мракобесно робство!Теб където и когато и да те видя....ще е късно!
58
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм и предполагал , че в началото на 21 век ще има "аншлус" , но *** си го позволи, затова требе да бъде наказан сериозно сериозно . Помните ли как го отсвириха световните лидери миналата година , запали си самолета и избяга с подвита опашка!!!
57
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петата колона на България - най - яростната пета колона в света.Юруш на рублите, да предадем родината.
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ау ужасe как кой? Болен и други психично нестабилни хора : 0
55
5
 
6
 
! Отговори
До атакист преди 9 години
Еничер - ти си турско агентче, отроче на ДПС.атакистите сте най-долните продажници и проститути.Утре ще се продадете на ислямска държава за някой лев и ще целувате чалмата.Знаем ви вас какви патриоти сте, все на някоя друга държава служите.Хайде утре с ердоган и ИД, ислямът знаем, че сте приели вече.
54
8
 
7
 
! Отговори
Ау ужас преди 9 години
хахахахах, човекът се спаси от екскурзия в Сибир.Кой ходи в Русия по дяволите.Аз такива хора не познавам.
53
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофилите са най-продажното племе в България.Левски и Раковски са ги ненавиждали.Не бих се учудил руски агенти да са предали дякона.Много гнусно племе са русофилите-предателите на България.
52
4
 
3
 
! Отговори
голяма загуба преди 9 години
Ами сега? Няма да има лятна ваканция в Сибир...
51
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заради това, че се включихме в санкциите срещу Русия, Путинстан започна да се държи враждебно с нас.Блъфира с турски потоци и прочие.Като цяло ни обръщат гръб, което е повече от добре.Когато гоце от държавна сигурност искаше да правим голям шлем, изсипахме десетки милиарди към матушката и изядохме един голям руски...борш :DКойто се е хванал с Русия винаги зле е свършил.Който иска да живее като туркменистан, узбекистан, беларус, украйна - прав му път на изток.Тук е Европа, не Азия.
50
5
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
БГ, соросоиден ***, 100 пъти по-добре русофили, отколкото *** на Местан. Нали така гербераст?Заедно си гласувате законите Герб и ДПС, заедно си гласувате проекторешенията...ашколсун машаааалаааа, ефенди БГ.Алооо Ястребчо, вие *** папагали, нали всеки ден врещите, че България не е освободена от Русия, а е завладяна от нея? Как тогава става номера Русия да е подарила България на българите?Нещо си противоречите вие хамериканските *** в сайта! Що така , бе Миме?
49
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
че какъв забранителен списък.то там не ходи никой и без забрани.
48
8
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 9 години
А бе, аз като гледам, студентите ходят по бригади в САЩ и Великобритания.На екскурзии хората ходят в Париж, Барселона, Виена.На море в Гърция и Турция.КОЙ ХОДИ В РУСИЯ, ОСВЕН ПРОДАЖНИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ????????Щерките и синовете на русофилите и те ходят в Англия да берат ягоди :)На никой не му се ходи в русия.
47
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента в Русия живеят много повече българи отколкото на зашад. Но нема начин да го знаешом си *** ***.
46
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на този човек, гордея се с него.Който ми казва, че руснаците са ми братски народ да го д*ха.Никакви братя не са ми хора, които ми ограбват държавата от 70 години насам.А който разправя приказки от 1001 нощи, че видиш ли българите сме големи русофили и той да го...Русофили са най-простите хора по малките градове и села, където образование няма, хората са прости и бедни и искат всички други да са прости и бедни като тях.Това е електората на волен.
45
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сравнете броя на българите заминали на запад и тези заминали в Русия