Евросъюзът да приеме 500 000 бежанци от Турция?

Виктор Орбан: Възможно е задкулисно споразумение за това!
2 дек 2015 15:30, Елка Василева
116
Евросъюзът да приеме 500 000 бежанци от Турция?
Виктор Орбан. Снимка: архив, Reuters

Възможно е ЕС и турски лидери да обявят по-късно тази седмица задкулисно споразумение за разпределяне на 400 до 500 хиляди сирийски бежанци от Турция в ЕС, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Орбан заяви, че очаква интензивен натиск да приеме част от тези бежанци и добави, че Унгария не може да направи това. Той заяви, че това споразумение вече е било предложено на неотдавнашната среща на върха на ЕС в Малта, но не е било включено в подписаните през уикенда в Брюксел споразумения между ЕС и Турция, защото вносителите му не са могли да съберат нужната подкрепа.

"Този въпрос (за разселването) ще е гореща тема в близко време, защото въпреки че може да се държи в полутайна, някой някъде, според мен тази седмица в Берлин, ще обяви, че между 400 000 и 500 000 бежанци може да бъдат доведени директно от Турция в ЕС. Тази неприятна изненада все още предстои за европейците", каза унгарският премиер.

Той намекна, че архитект на това споразумение е Германия и заяви, че то може да дефинира политическите изявления в Европа в близките дни и седмици. "Ще бъде оказан интензивен натиск на нас и на другите страни от Вишеградската четворка" (Полша, Чехия и Словакия), каза Орбан.

"Ще се твърди, че след като споразумението е сключено между някои страни, а за да избегна дипломатически усложнения, няма да ви кажа в коя страна е Берлин, трябва не само да доведем тези хора в Европа, а и да си ги разпределим като задължение. Няма да стане лесно, защото очевидно не можем да го приемем", заяви унгарският премиер.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
13
 
! Отговори
Джак преди 8 години
Да допълня - Орбан е достоен човек гледащ интереса на народа си а масово нашите политици без националистическите партии са слуги на тези искащи да унищожат Европа. Кажете ми като виждате това защо хората продължават да гласуват за Боко и компания които не се интересуват от българския народ а само от това да слушат "големите началници"? Политиките диктувани отвън на Боко са самоубийствени за България а и за Европа, самата доктрина на нео-либерализма е самоубийствена.
79
1
 
1
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Патриот--89;Те селата ни опустяха след създаване на ТКЗС.Тогава настана същата миграция от селата в градовете.Тогава хастана страхотна жилищна криза и рязко падна раждаемоста. След взетите мерки на *** --помощи за 3 деца, раждаемоста севдигна но при *.
78
2
 
7
 
! Отговори
Джак преди 8 години
Има сведения и изказвания че зад цялата тази идея и близкоизточната и африканска емиграция в Европа стоят индивиди от един "избран народ" които искат да унищожат монолитните с расовата си чистота европейски народи и да ги превърнат в отвратителни ***. Затова, предвид огромната опасност пред европейските народи и предателството отвътре трябва да се вземат мерки емигрантите да се върнат откъдето са дошли а не да се настаняват в Европа чрез термина "интеграция" а предателите да се накажат.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На който децата му са в ЕС препоръчвам- пренасочвайте ги към САЩ. Европа е отписана.
76
5
 
2
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Анонимен--86;Когато сме били далеч от Русия сме били най добре. Запомни го!
75
4
 
1
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До бг--74; Абе УЛАВ. Защо децата ви са в лошия ЕС и лошата САЩ? Ами пращайте ги в "братска" Русия.
74
2
 
5
 
! Отговори
Джак преди 8 години
Има план за вкарването на огромни маси *** от близкия изток и африка в Европа за да се унищожат европейските народи чрез отвратителни смесени бракове с примитивите и създаването на раса от *** - полу-африканска, полу-арабийска, полу-европейска. Това се прави от слугите на дявола наричани "западни елити", Меркел е една от тях. Има исказване на бившия френски президент Саркози който казва че смисъла на пускането на емигрантите е създаването на смесена раса от ***.
73
2
 
1
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До Анонимен--73;Абе казвал ли ти е някой колко си глупав? ЕС е единствения съюзник на САЩ. САЩ и ЕС са СЪЮЗА НАТО. Аде марш в Русия. Тя е най заинтересована от отслабването на ЕС.
72
0
 
2
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До ДО 72--72;Дори не са гръмнали веднаж ,защото станаха патризани Август--1944 г.
71
1
 
12
 
! Отговори
–––––––– преди 8 години
Европейците трябва да кажат НЕ на цунамита от азиатски Варвари!!!!
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ние със САЩ търговско споразумение ще правим на честни начела, а те задкулисно какво ни подготвят. Хора трябва да се подготвяме, поединично и заедно и като дойде моментът да изригнем цяла Европа заедно, а тя чашата е на ръба на преливането вече. Да покажем , че не сме рая на номенклатурата и че за бъдещето на Европа може да сме единни.
69
3
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Кво ревете на чужд гроб бе. И 20 милиона бежанци да дойдат в Европа пак западняците ще са етнически по добре от нас. Не виждате ли че селата ни вече са на 90 % .Българската нация вече е ликвидирана от западните ни приятели а във форумите постоянно ревете за горките западняци.Бежанците не са абсолютно никакъв проблем за България защото никой от тях не иска и минута да стой тук и при първа възможност заминават на запад.
68
2
 
14
 
! Отговори
Jj преди 8 години
Предлагам да им върнем бежанците от БГ да построим дълга граница ,който нарушава да се стреля - ако Турция не ще спираме вноса и затваряме границата.Санкции като Руските ,а пък ако тръгнат да се бият пускаме си язовирите и ги наводняваме до цариград.
67
2
 
29
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЗА КОИ ЛИ ПЪТ ОРБАН ДОКАЗВА ЧЕ Е ЕДИН ДОСТОЕН СИН НА УНГАРИЯ?ТУК ПАК ИМА НЕЩАСТНИЦИ КОИТО НЕ ХАРЕСВАТ ИЗЯЛЕНИЯТА НА ОРБАМ.ЗАЩО БЕ СКЪПИ ***?ИСКАТЕ ЕВРОПА ДА СТАНЕ ИСЛЯМСКА ТЕРИТОРИЯ?
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ристьо, каква руска пропаганда ти се привижда,джанъм? Трай си, защото пак на тях ще се молим за помощ като ни залеят потоците бежанци, които са на границата ни. Друг няма да ни погледне. То и на руснаците вече им се отщя да се занимават с нас, но, все пак братя, славяни!
65
1
 
7
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
До ХристоХРИСТО,ТИ АМЕРИКАНСКО *** ЛИ СИ ИЛИДА?
64
10
 
0
 
! Отговори
Христо преди 8 години
Щом слагате отрицателно мнение на по долния ми коментар то значи че НАИСТИНА ДОБРЕ ВЪРВИ РУСКАТА ПРОПАГАНДА..............
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Имало едно време Европа..." Такъв филм ще гледат след 30-тина години внуците ни.
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги приемат в САЩ...... те поне са свикнали да се стрелят и гърмят
61
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Велик мъж, велик политик. Този мъж трябва да е начело на ЕС