Джонсън: Ще се справим много добре и при "Brexit без сделка"

Все още има разногласия по ключови въпроси, каза той
4 окт 2020 18:09, Анисия Иванова
79
Джонсън: Ще се справим много добре и при "Brexit без сделка"
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън заяви в интервю за Би Би Си, че след разговора си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е станало видно желанието търговска сделка по Брекзит да бъде постигната, но в случай на „Брекзит без сделка“ Обединеното кралство ще се справи много добре, съобщи БНР.

Борис Джонсън заяви, че има шансове търговска сделка да бъде постигната, като бъдат решени оставащите разногласия по ключови въпроси. И допълни:

“Не може да се подлага на въпрос, че ЕС трябва да разбере, че сме напълно сериозни за това, че трябва да контролираме нашите закони и разпоредби“.

На въпрос дали продължава да не се притеснява, че сделка може и да не бъде постигната и то в момента на пандемията от Covid-19, което според холандския премиер Марк Рюте би било „геополитическа катастрофа“, Джонсън отговори:

“Не искам австралийския модел по правилата на Световната търговска организация, но ако се стигне до това, ние не само ще го преживеем, но и ще бъдем по-добре“.

По-рано в интервю за Скай Нюз лидерът на партията „Брекзит“ Найджъл Фарадж изрази мнение, че търговска сделка ще бъде постигната до края на годината, но от нея няма да са доволни много брекзитиъри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 3 години
Излизането на мъглявия остров от ЕС е равнозначно на катастрофа. Бритите ще загубят авторитета, влиянието и статута си на велика сила. Твърда граница с Игралндия. Всички предпоставки за разпад на Разединеното кралство са вече факт. Смея се на рошавия мошенник.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както месеци наред спряхте да работите и тръгнахте на заеми......Имат си Юнивърсъл Кредит, Хаузинг Бенефит и още куп други безвъзвратни бенефити а българите в България имат само лъснати *** и разширени отвори! :)))))))))))))
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се справиш ти, ама не се знае дали ще прескочиш панделата след като те изритат.
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие, турчетата на повикване от коментарите не се харчете да обяснявате колко е лоша България, която е в ЕС, а турция е прекрасна, но никога няма да види ЕС.Колкото и да е лоша България и колкото и да е хубава турция, България има работа с Европейските дела, а не анадолския нужник.
57
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До До 51Няма да налага, защото британците няма са позволят.Но ес иска да налага вето на законите приети от британския парламент, кото примерът е с икономическите закони, а не Ирландската граница.(5 септ. 2020)
56
1
 
0
 
! Отговори
Dakata преди 3 години
Ще се справите много добре, Да.Както месеци наред спряхте да работите и тръгнахте на заеми.Сега и Брексита като ви удари с рестрикциите и голямата вноска...Гледам и си записвам как се справяте.И нашия разбойник Бойко големи ги говори, но цял свят вече ни знае какви сме мизерници.
55
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По всичко личи, че островните пиянки не искат сделка, за да не си нахлузват сами оглавник....... Сделка ще има само ако изхвърлят от ЕС зиганските държави като България и Румъния поради обясними причини. Германия, Франция и останалите истински държави знаят много добре колко струват и колко интелект имат повечето от вас *балканските арийци*!
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли някой в ЮК взема насериозно глупостите на този. По-скоро се виждат принудени от останалата половина, които не са гласували за него да се съобразяват с нежелание, както стана и с гласуването за брексит.Половината недоволни, слушат дрънкалото на другата половина. С ярост.Въобще, демокрация, до шия.
53
5
 
3
 
! Отговори
beeeeeee преди 3 години
52 ами и милионите българи връзкари да си гледат тяхната държава и да не обясняват какво трябвало да направят англичаните , а да продължават да лижат мдете на СССР мутрите и да пускат обяви за пари за лечение на болни деца защото великите българи милионери ги изкрали и стадото им ръкопляска като мал0умно, беееееееее
52
1
 
0
 
! Отговори
Оле преди 3 години
лееей...!
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По всичко личи, че островните пиянки не искат сделка, за да не си нахлузват сами оглавник. Даже се мъчат и да извиват ръце.Но дори и да няма сделка, правила ЩЕ има.А колко ще се добри, както рошавият турчин граче, ще видим след не много дълго време...
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКато знам само в Хонг Конг колко пари правят англичаните и изобщо не ги мисля,ние да му мислим,че ни спряха българските проекти,спряха ни и реакторите на АЕЦ и на Белене, заради французите,а и европейския ЮП ни спряха,което е във крайна вреда за България и Европа.Искат пари от нас,а не ни дават шанс да си изкараме тези пари,за да ги платим, откъде да ги вземе България,като закриха всичките ни работещи заводи и търговия,а българските специалистите остаряха или избягаха
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименкогато българите започнат да плащат 10 милиарда на година а получават 2-3 милиарда от европейсия съюз и някой велик бей става милиардер в някаква туземска република с техните данъци тогава ще разберат защо хората излизат--------Че анличанката Тачер не съсипа ли Англия и съдбата на стотици хиляди англичани,че даже и кървавия Пиночет беше нейно протеже?Да не би ЕС да беше виновен?Англия не е ли в СТО и НАТО?Аз съм против държавите в Европа да влизат в каквито и да е конфликти
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този като го видя и винаги ме напушва на смях. Рядко срещан ***.
47
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея ще гризнат дръвцето накрая, и както не са свикнали да работят ще стане голяма драма
46
6
 
5
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
ЕС никога не слагали и няма да слага " вето на британските закони", спорът е ирландската граница. Или ти смяташ, че е по добре ИРА да изрови оръжията и терорът да започне пак.Я не пиши за неща за които явно нямаш никаква представа.
45
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
52 ами и милионите българи връзкари да си гледат тяхната държава и да не обясняват какво трябвало да направят англичаните , а да продължават да лижат мдете на мутрите и да пускат обяви за пари за лечение на болни деца защото великите българи милионери ги изкрали и стадото им ръкопляска като мал0умно
44
5
 
6
 
! Отговори
До 49 50 преди 3 години
Ооо , объркал си статията, тук се коментира безполезният БоДжо, манипулиран от Къмингс и е факт ,че БВП се срина с 20% ,а след кото излязат не ясно с колко. А твоите виждания за българската политика, които не са меродавни за милиони българи ги изразявай някъде другаде.
43
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е па след като ес искаха да имат право на вето на британските закони,, прав е борката!
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
48 не съм се закъхарил но не искам от републиката на абсурдите да стават милиардери с моите данъци след като вмирисаните некадърни връзкари им ръкопляскат и лижат мдете да им плащат крадектите те, аз запплатата на мутри бейове и чалгафони от републиката на абсурдите отказвам да плащам