КНДР обеща смазващ военен отговор на ученията на САЩ и Южна Корея

Предупреждението идва след рекордна серия изстреляни ракети
7 ное 2022 08:30, Елка Василева
51
КНДР обеща смазващ военен отговор на ученията на САЩ и Южна Корея
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея обеща твърд и смазващ военен отговор на общите военни учения между САЩ и Южна Корея, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската агенция КЦТА.

Още по темата
Новото предупреждение идва след рекордна серия от севернокорейски ракетни изстрелвания в последните дни в отговор на най-големите военновъздушни маневри, организирани досега от Сеул и Вашингтон.

В изявление севернокорейската армия казва, че ще продължи да отговаря на всички военни учения, "насочени от неприятеля срещу Северна Корея, чрез практични, решителни и смазващи военни мерки“.

"Неотдавнашните балистични ракетни опити представляват ясен отговор на съвместните учения на Сеул и Вашингтон", се допълва в изявлението.

"Колкото повече продължават провокациите на неприятеля, толкова повече армията на Северна Корея ще ги парира по един безжалостен начин", се казва в текста.

Стотици американски и южнокорейски военни самолети, сред които и два мощни бомбардировача В-1В участваха в съвместните учения от 31 октомври до 5 ноември. За първи път тези американски бомбардировачи бяха пратени на Корейския полуостров от декември 2017 г. насам.

Според Сеул тези маневри са предназначени да покажат способността и подготвеността на страната да отговори твърдо на всяка провокация от страна на Северна Корея.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Ами да, само Северна Корея има право да стреля ракети по другите държави. Като ги натиснат САЩ, ще се напълни с рев от троловете тук.
43
2
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Заканила се мишката на слона !
42
1
 
1
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Откога "п а л я ч о" е *** дума ?
41
3
 
1
 
! Отговори
Явно преди 1 година
Безпутин му е навил пружинката на тоя *** !
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам неговия силен отговор но на някой няма да му издържат нервите и ще сринат северна корея със земята заради един ***.
39
5
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
хранят се здравословно, затова там няма затлъстели като краварите, ако някой случайно затлъстее го разсаоват за храна на другите
38
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Независимо от Корео-Свинарския спор (аман от това - кравари, те са си ***, тези ***, на които Христос каза да влязат и се издавят в морето), - Изсраил ще пусне Атомна бомба на България. Независимо, защото се шири на територията дадена от бога на избрания народ.
37
12
 
8
 
! Отговори
Топло и студено преди 1 година
Кравари ,но имат месце и се хранят, а сев.корейци само оризец папкат.На комунистическа диета са.
36
2
 
9
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Тия хора, да дойдат да видят какво пише на входа на нашето Народно събрание и да спрат да си играят с огъня!Не разбаха ли защо 2-та немски народа се обединиха!?Защо САЩ и ЕС са силни!!!Учете се, за да не Ви поучават!
35
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите настъпиха мотиката ! Ким е човек Боец, не е мека китка, като евро-джендърите !
34
10
 
9
 
! Отговори
Гешев преди 1 година
тая загубена държава сащ , плашат само гаргите
33
6
 
11
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 1 година
тая загубена държава , плашат само гаргите
32
10
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 1 година
"""""Държава, в която и за богатите няма храна, а народа реве безпаметно пред статуите на некви дебелаци е обречен.""""""Обаче когато атлантическите жендърее ревахте една седмица пред ковчега на на британскио вампир, тогава може, нали. Хахахаха
31
7
 
8
 
! Отговори
Бандерюк Укропенко преди 1 година
Това ли са хората които нямат какво да ядат? Когато наш политик се изхрачи в лицето на Байдън като Ким Чен Ун, заявявайки му че е изкуфял дъртак тогава ще повярвам на говеждата пропаганда че корейците са гладни.
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов Ким ще влезе в историята като Ким Обединителят! ---------- по-вероятно е да му го сложат един такъв обединен от негъp и жълтокож :)
29
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахаххаха. Смазващ? Тези няма какво да ядат, ама цяло да има смазващ отговор?!Да се молят да не ги подпукат, че ще им свърши решима за има няма 2 часа.
28
14
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Ким е призван да освободи окупираните си южни събратя и обедини двете кореи. Ким ще влезе в историята като Ким Обединителят!
27
5
 
2
 
! Отговори
г преди 1 година
Споко, ако се закучи нещо американците пращат Денис Родман и всичко е ток
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как автоматично се цензурира думатаГалош ! АКур как ще бъде ?
25
1
 
1
 
! Отговори
До 23 Калош преди 1 година
Ама " калош" или директно " ***"?