Макрон: Франция е изправена пред "децивилизация"

Призовава обществото към ред
24 май 2023 21:28, Александър Попов
73
Макрон: Франция е изправена пред "децивилизация"
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон предупреди, че Франция е изправена пред "процес на децивилизация", предаде АФП, позовавайки се на правителствен източник, след бруталната смърт на медицинска сестра и трима полицаи и многократните нападения срещу избрани служители.

"Трябва да бъдем безкомпромисни по отношение на основите. Няма легитимно насилие, било то вербално или срещу хора", заяви Макрон пред министрите на заседание на кабинета.

"Трябва да работим от горе до долу, за да противодействаме на този процес на децивилизация", добави той в коментарите си, съобщени първо от вестник „Льо Паризиен“.

Макрон "призовава обществото към ред", заяви анонимно близък до президента и добави, че "политиците не са единствените отговорни" за намаляване на насилието.

Министър-председателят Елизабет Борн участва в минутата мълчание за медицинската сестра, убита в понеделник в източния град Реймс при нападение с нож от мъж, страдащ от психични проблеми.

Утре Макрон трябваше да пътува до Рубе в Северна Франция, за да отдаде почит на трима полицаи, загинали в неделя при автомобилна катастрофа с мъж под въздействието на алкохол и наркотици.

Насилието от тази седмица последва нападенията срещу избрани служители, включително срещу кмет в Западна Франция, който се оттегли от поста си след подпалване на дома му.

Смята се, че противници на център за настаняване на лица, търсещи убежище, в град Сен-Бревен-ле-Пинс са подпалили огъня.

Офиси на други официални лица, включително депутати, бяха опустошени с политически мотиви на фона на ожесточените протести срещу непопулярната пенсионна реформа на Макрон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: ФранцияМакрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Идва лято преди 11 месеца
В България престъпниците окупирали власта в минситерства и ведомства ограбват милиарди годишно от народа за заплати и яки осигуровки.Оставиха милиони БЕЗ ДОХОДИ след нагли диверсии .По официални данни над 75 % бедстват. НАд 390 000 младежи са без работа . Не могат да се оженят и да си родят деца..Ликвидирани са десетки хиляди предприятия. Много са откраднати през престъпни мероприягия..
48
1
 
1
 
! Отговори
МАкрон е Виновен преди 11 месеца
вдигането на пенсионната възраст е ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО..Престъпници на власт искат да седят до 70 години НА ЯКИ ЗАПЛАТИ .За издръжка се ограбват стотици милиарди от европейските народи.Стотици милиони млади в детеродна възраст в Европа са БЕЗ ДОХОДИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ.
47
1
 
3
 
! Отговори
"децивилизация& преди 11 месеца
е другото име на макаронизация. (бел.ред.)
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи,когато вкараха милиони ислямисти беше въпрос на толерантност, а сега било децивилизация.
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Макрон да не дрънка много, а да се вслуша в исканията на хората, защото е избран да им служи, а не да си прави каквото с иска! И да не забравя, че имаше някога една, дето неглижираше исканията им с думите : като нямат хляб, да ядат пасти. Е, намери каквото си търсеше. Добре е човек да помни историята, има шанс да си спести главоболия :)
44
1
 
18
 
! Отговори
Пепи преди 11 месеца
Когато има тотално скъсване на връзката между общество и администрация, която е забравила, че съществува, за да обслужва това общество се стига до сблъсък. Франция има опит в това итношение, и специални уреди са измислили за решаване на проблема.
43
1
 
7
 
! Отговори
По същество преди 11 месеца
Рибата се вмирисва откъм главата.
42
1
 
11
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 11 месеца
Какво ли няма да измислим и изсценираме ние управляващите нефели, ще избиваме невинни а да предизвикаме възмущение, което после да използваме
41
2
 
15
 
! Отговори
Мекаран преди 11 месеца
А докато го "работят" здраво орязаните карабини не реве, кефи се на децивилизацията!
40
3
 
16
 
! Отговори
Исторически парк преди 11 месеца
Палят домовете на политиците.. а ние кога ще запалим зайчарника в банкя?!
39
2
 
16
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 11 месеца
Объркал е термина .Франция е изправена пред Демакронизация !
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Макарончо ше баба напляска
37
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"На истинските французи им писна от крадливи политици и търтей !!!". .............................. Така е. Ама истинските французи вече са малцинство. В собствената си страна. И все по-трудно ще им става. Щото църните търтеи искат да ядат, а политиците им освен крадливи, са и скопени (във всяко едно отношение).
36
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е, Макроне, то "децивилизацията" настъпва тогава, когато извращенията се налагат като норма и нормално. Например, мъж да остане без поколение, щото му е много Убаво да спи с бабичка. Или с други мъже. Макрон ги разбира тия работи, какво се прави на улав, не знам...
35
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като ида във "Франция", все едно съм във Африка. Ако исках да ида в Африка, щях ида направо там.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До БокоМатрияла в управлението е лош. Маракона ги харесва и ги пуска.
33
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разпадат се големите ценности. Това е положението, ...
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разпадат се големите ценности. Това е положението, ...
31
17
 
8
 
! Отговори
Картошки преди 11 месеца
Не ги мъчете, а съберете бежанците и ги пратете в Русия, нали там било най-харашото за живот, а тука ше се разпаднеме всеки момент. И те бежанците завалии за какво бягат в Европата, явно не са чували за великата Русия, направо там.
30
0
 
28
 
! Отговори
Боко преди 11 месеца
Матряла бе Емо, матряла.... натъпкахте я Франция с лош матрял !