Украйна дава зор на САЩ, иначе има "голяма опасност" да загуби войната

Конгресът на САЩ бави отпускането на спасителна помощ
251
Украйна дава зор на САЩ, иначе има "голяма опасност" да загуби войната
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски каза днес, че забавянето на помощта от САЩ за Киев, която се обсъжда в Конгреса, би довело до "голяма опасност" Украйна да загуби войната, започната от Русия с инвазията през февруари миналата година, предаде Ройтерс.

Агенцията определя изявлението на Андрий Ермак като едно от най-откровените на високопоставен представител на украинските власти в контекста на витаещата несигурност около бъдещата спасителна помощ за Украйна от страна на САЩ и ЕС, като се има предвид, че не се вижда краят на бушуващия конфликт с Русия.

"Ако помощта, която сега се обсъжда в Конгреса, бъде просто отложена,... това предполага голямата опасност ние да останем в същата позиция, в която се намираме сега", каза Ермак на английски пред аудиторията си във Вашингтон. "И, разбира се, много голяма е вероятността да бъдем неспособни постоянно да отвоюваме територии, като съответно съществува голяма опасност да загубим войната", добави той.

Вчера представители на Белия дом казаха, че изтича времето и се изчерпват финансовите средства за подпомагане на Украйна.

Правителството на американския президент Джо Байдън поиска през октомври от Конгреса на САЩ близо 106 милиарда долара, за да финансира амбициозните военни планове на Украйна и Израел, както и за подсилване на сигурността по границата с Мексико. Републиканците, които контролират Камарата на представителите, макар и с малко мнозинство, обаче отхвърлиха пакета от помощи. Представители на администрацията на Байдън все пак още се надяват, че основният пакет от средства ще бъде одобрен, отбелязва Ройтерс.

Ермак посочи, че спирането на пряката помощ от американския бюджет би било проблем.

"Естествено, без тази пряка подкрепа от (американския) бюджет ще бъде трудно да удържим... същите позиции, на които сме сега, както ще е трудно и за хората наистина да оцелеят... в условия на продължаване на войната", отбеляза началникът на президентската канцелария. "Ето защо е от изключително, жизненоважно значение тази помощ да бъде гласувана, и то колкото се може по-скоро", каза още началникът на канцеларията на украинския президент.

Ермак направи изявлението по време на второто си посещение във Вашингтон в рамките на броени седмици, отбелязва Ройтерс. Той каза, че ще настоява пред американския Конгрес и правителство да обърнат внимание на жизненоважното значение на одобрението им за новия пакет помощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
12
 
! Отговори
Изкярил преди 9 месеца
А, точно ТОВА ИМ Е ИГРАТА на урките там да просят и не само там докато не издоят всички хаховци дето им вярват , виж нашите дарове се друга работа те са от сърце тагаренково -нарочно е с малка буква ,че ако е голяма е срам и позор! РУСИЯ КОГАТО ЗАГУБИ НЕЩО КАТО ВОЙНА ДРУГИТЕ ТРЯБВА ДА СА ИЗЧЕЗНАЛИ !
82
2
 
4
 
! Отговори
1991 преди 9 месеца
Поемете нашите дългове, иначе продаваме атомни глави на арабите и на Северна Корея!
81
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Русия ще бъде изтощена от тази война. След това ще бъде поделена между САЩ и Китай.. Ще бъде разцепена на две. Световният глад за ресурси ще разграби Русия. Не може 150млн. руснаци да държат световните ресурси на планетата." __________________ Посмях се добре. Мерси.
80
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Дедо "Не може 150млн. руснаци да държат световните ресурси на планетата." Текат ти лигите, нали. По ресурсите на руснаците. Свободен си да си ги вземеш. Ще те въоръжим безплатно за теб и ще ти гледаме сеира, как те спукват от бой.
79
15
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 9 месеца
Русия ще бъде изтощена от тази война. След това ще бъде поделена между САЩ и Китай.. Ще бъде разцепена на две. Световният глад за ресурси ще разграби Русия. Не може 150млн. руснаци да държат световните ресурси на планетата.
78
2
 
16
 
! Отговори
Абе преди 9 месеца
В МалоБритания що се правят на у.лави. Борката Джонсън Нареди на Зеленото Нещо да воюва, сега като нагънаха яко бандеровците, се прави на ни лук ял ни лук мирисал. Гиди долен дж.агал.
77
4
 
19
 
! Отговори
Другарят Путин преди 9 месеца
Няма никаква опасност да загубите войната! Вие отдавна сте я загубили! Всяка атака срещу Русия е равносилна на самоубийство!
76
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-големия виц на десетилетието от руския мир: "Украйна започна войната." Русофилите усещате ли се колко сте смешни?
75
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Натикаха ви в кашата сега се правят на ударени, нали така Ермак.
74
3
 
8
 
! Отговори
Абе преди 9 месеца
Тея съвсем Изнагляха! При Господаря се ходи винаги с подаръци, първо му се целува мекото продължение на гърба и после се МОЛИ, не се иска, изисква, проси и т.н. Макар, че мантрата "дайте ни пари и оръжие, че ще загубим войната" е горе-долу същото като "дайте ни пари и оръжие да видите как че ги биеме ру.снята". Зеля и аверите му от Квартал 95 гледат да откраднат още малко, докато не са ги изгонили с факли и вили от Властта.
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво заглавие и какви изрази : "дава зор" , къде бе, в тоалетната? Кой селянин недодялан го написа това?
72
1
 
3
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 9 месеца
Чета коментарите и все повече се убеждавам, че падението в обраозавнието не спира до тук, а ще продължава ! Глуростта е другото наименование на русофобията !
71
2
 
21
 
! Отговори
Атмаджа преди 9 месеца
Украйна винаги е шантажирала другите.Това го правеше още от времето когато транзита на газ минаваше през нея.Получаваше газ от Русия на преференциални цени,но все плашеше да прекъсне преноса на газ до трети страни.Тази страна все смята,че другите страни са й длъжни.
70
8
 
0
 
! Отговори
JOE BAIDENN преди 9 месеца
КРИМ Е ГРЪЦКИ !..ДА !
69
10
 
0
 
! Отговори
АНГЕЛОС ХАРИСТЕАС преди 9 месеца
Село КИЯВ Е РУСКИ , НО КРИМ Е ГРЪЦКИ (ТАВРИДА, или ТАУРИС) ОТ 10 000 ГОДИНИ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО !
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези укри са хванали янките здраво и няма мърдане, ще ги доят както те си знаят, браво!
67
8
 
2
 
! Отговори
крундел преди 9 месеца
др0гаре не се радвайте преждевременно, защото нали знаете какво е условието за западна помощ към украйна - без удари по цивилна инфраструктура и никакво използване на западно оръжие на международно признатата територия на рф, без помощ това ще отпадне, а не забравяйте че в украйна има бая хранилища за ядрени отпадъци - не им пречи да пуснат терористи с мръсни бомби из рф и да ги побъркат, освен това ядреното оръжие на ссср се е правело там, дали не го могат?
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
дайте им тия БТР-и, че после да не ни обвиняват и сочат с пръст че заради нас Руснаците са стигнали полската граница
65
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-много да загуби окупираните територии. Но Украйна от тук нататък ще е територия на НАТО. Свиквайте.
64
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна няма да загуби, Украйна ще спечели, ако се върне в Русия, но ще загубят Зеленски и кликата около него дойната си крава и безплатните си роби украинци и разни слуги от фашистки отряди.