Сирски и Умеров договориха боеприпаси със САЩ

Двамата разговаряха с военния министър Лойд Остин
21 фев 2024 07:01, Петър Бойчев
30
Сирски и Умеров договориха боеприпаси със САЩ
Снимка БГНЕС

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски и министърът на отбраната на страната Рустем Умеров са провели телефонен разговор с военния министър на САЩ Лойд Остин. Съответното обяви Умеров в профила си в социалната мрежа Х. По думите му в хода на разговора с Остин е била обсъдена текущата ситуация на фронта, съобщи БТА.

"Фокусът бе и върху доставката на боеприпаси. Работа по непосредствените нужди на ВСУ и дългосрочно планиране във формат на коалиции“, поясни украинският министър.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров заяви днес, че той и новият главнокомандващ украинската армия Олександър Сирски са обсъдили положението на фронтовата линия в продължаващата вече почти две години война с Русия и доставките на боеприпаси с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, предаде Ройтерс.

 Във "Фейсбук" Умеров описа разговора като "продуктивен". "Генерал Сирски предостави актуална информация за настоящата динамика на фронта", написа той на английски език. "Бяха обсъдени общото разбиране на ситуацията и планът за действие. Снабдяването с боеприпаси също беше в центъра на вниманието", допълни Умаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 месеца
Според ново проучване, проведено от Datapraxis и YouGov за Европейския съвет за международни отношения, 90% от европейците вярват, че Русия ще спечели Украйна в настоящия конфликт. Докато само 10% изразиха увереност в успеха на Киев.
24
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
5 РАКЕТИ И ЕДИН САМОВАР С КОЙТО ДА ЗАМЕРЯТ ПУТИНИСТИТЕ ТОВА СА ДОГОВОРИЛИ :D
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И ще платят с нашите данъци. Честито, янки, намерихме си пазар и с глупостта на марионетките ви от ЕС дълго ще го ползвате.
22
7
 
1
 
! Отговори
Велко късака преди 2 месеца
Украинци и руснаци никъде няма да емигрират.Дори напротив.След падането на Кремъл,нещата ще се подобрят във всака една сфера от живота във Источна Европа.Дори германците ще пожелаят сами да да се преселят в Подмосковието.А България вместо на три морета,ще стане България само морета след като потъне половината под вода.Такива са предикшъните за БГ-то.
21
1
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Как е простатата?
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
два мумюна
19
3
 
14
 
! Отговори
Браво бе !!! преди 2 месеца
Договорили са пет снаряда, щото Конгреса не *** и повече не дава. Типично краварско поверение. Първо щедро обещават, после бягат и излъганото овчарче остава само да се оправя.Последна справка - Авганистан осватиха на талибаните , а кюрдите на турците. БРАВО,БРАВО !!! Зеления Нашмъкан също скоро ще гризне дръвцето, нещо което той вече знае и по публични изяви има вече вид на като току-що н*аакан.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 15 - Напиши все пак и колко територии е завладяла Русия. Едни 20% от Украйна са владение на Русия сега. Това не че е нещо хубаво, но не представяйте фактите само в удобна светлина.
17
4
 
13
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 месеца
да де, ама докато теа "обсъждат положението на фронтовата линия", тази същата бързичко се мести към западната част на бивша Укриана...
16
18
 
6
 
! Отговори
ъхъъъ преди 2 месеца
Бой по кремълските кратуни докато не омекнат .... само това ги кара да слушкат !
15
14
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 2 месеца
Миналата година и по миналата по същия начин се развиха нещата, загуби за Украйна и след това як отпор с нови оръжия и нови санкции. Най вероятно и този път ще последва същата схема, изборите в САЩ са важни и за двата лагера така че ще има максимален отпор без значение какво му се иска на Путин. До края на годината ще се разбере кой ще яде дървото най накрая
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А Европа е увеличила доставките на руски газ от Индия.
13
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каквито и бодряшки думи и словоизлияния да пишат русофилите Русия е обречена. След 2 години война Русия отстъпи 50% от териториите които беше заграбила през първата седмица от войната. Това са реалните резултати постигнати от Русия. Загубите на Русия са огромни над 400 хиляди убити, 6500 танка 12000 бронирани машини, 9500 оръдия, 350 самолета 320 хеликоптера 26 кораба и т.н. Това е крайната равносметка от войната. Пълен провал за Русия до тук. Няма никакви изгледи за нещо повече от Русия.
12
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По-добре да договарят чували.
11
10
 
29
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Всякаква помощ за Украйна е загуба на пари и още смърт.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ваксата още ли мърда?
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нещо като телефонна любов...
8
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха така,дайте още пушкала на головодниците,малко са им жертвите и разрушенията та си трябват още!
7
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Генерал Сирский предоставил актуална информация за настоящата динамика на фронта. Динамиката е видна и за непрофесионалисти с невъоръжено око - ВС на РФ настъпва на запад.
6
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рустем Умеров и Александр Сирский са се оправдавали пред началника за съкрушителното поражение и хаотичното бягство от Авдеевка.