Путин към Запада: Грешите, като не забелязвате ударите на Киев по Запоржката АЕЦ

12 юли 2024 23:24, Александър Попов
225
Путин към Запада: Грешите, като не забелязвате ударите на Киев по Запоржката АЕЦ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин смята, че е голяма грешка на Запада да не забелязва ударите на Киев по Запорожката атомна електроцентрала, предаде ТАСС.

"Фактът, че врагът сега нанася удари директно по централата, това, разбира се, изисква специално внимание от наша страна и, за съжаление, не привлича вниманието на онези хора и онези сили, които днес поддържат киевския режим", подчерта Путин на среща с губернатора на Запорожка област Евгений Балицки.
Президентът е сигурен: "Това е тяхна голяма грешка, ние ще я помним, ще говорим за нея неведнъж".

"Виждам и такива неща, които не могат да бъдат пренебрегнати, също свързани с безопасността, - това е, на първо място, разбира се, безопасността на Запорожската атомна електроцентрала", заяви Путин.

ТАСС отбелязва, че през последните месеци въоръжените сили на Украйна (ВСУ) редовно атакуват инфраструктурата на Запорожие и Енергодар. Сутринта на 3 юли Киев нанесе удари с безпилотни самолети по подстанция "Радуга", при което са ранени девет служители на Запорожката АЕЦ.

В същото време след нападението на ВСУ на 19 юни, когато градската подстанция "Луч" беше напълно разрушена, втората градска подстанция "Радуга", частично повредена на 21 юни, остава единствената, която снабдява Енергодар с електроенергия.

Възстановяването на всички икономически сфери в Новорусия върви с добри темпове, заяви руският президент Владимир Путин на срещата си с губернатора Балицки. Държавният глава отбеляза приоритета на възстановяването на жилищния и комуналния сектор.

Путин също така изрази увереност, че сигурността на Донбас и Новорусия (термин от времето на руските царе за части от Южна Украйна) ще бъде гарантирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
12
 
14
 
! Отговори
Москва потъна преди 2 месеца
И кой е виновен за това а Путлерче?
51
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колк пъти ги предупреди, че Укрия ще го отнесе? Накрая верно го отнесе и не спряха да издават жални кравешки звуци от кравефермата сега пак същото не съм оптимист. Но пък може да е за добро този свят се напълни с безмозъчна папплач.
50
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аре метла от Централата.Да не светнете в зелено.
49
15
 
15
 
! Отговори
Американец преди 2 месеца
Когато часът удари и те сложат на електрическия стол и те вържат отвсякъде с проводници по глезените, китките, и главата знаеш че ти остават около 3 минути. Две минути докато пуснат тока и още под минута. Какво ли ще чувства Джуджи в този момент?
48
19
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
За пореден път Путин е прав! Западът разбира само от атом по евроатлантическите столици!
47
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато бях на бригада в САЩ през 2007 бях намерил една украинка дет ми правеше услуги без ръце по няколко часа за 20 долара.
46
17
 
13
 
! Отговори
Знаем го преди 2 месеца
Путин - някогашен ленинградски гаврош, пребиван и сексуално насилван от баща си, израсъл сред улични престъпници, решил да се поправи и влязъл в КГБ, но и там не постигнал кой знае какво, освен да му викат колегите Карлик (Джуджето), Окурок (Фаса) и Бледая Моль (Бледия Молец). Миналата седмица свали петолъчката и я замести с полумесец подкрепяйки талибаните.
45
21
 
15
 
! Отговори
Евгений преди 2 месеца
Путин е мъжкар и ще постигне целта си за пореден път
44
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спечели ли Тръмп,ще спре и войната. Той я предизвика! Неговите слуги Путин и Зеленски я изпълниха!
43
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин е човек на Тръмп. Орбан, марионетката на Тръмп,видяхте ли какво направи? Говори с Путин и Зеленски да издържат още малко. Разбраха се!
42
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Местния укърски диот си помисли, че може да победи Русия смейте се на диота Зеленски.
41
11
 
15
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Колко трябва да си задръстен за да вярваш на скалъпини пропагандни клипове по нациските телеграм и таас? Един от ръководителите на тролската фабрика разказва пред медиите как е била съчинявана опорната точка за бомбардирането на Донбас 8 години от украинците. Срещу заплащане са били наемани хора, които да разказват за ужасите, които уж била причинила украинската армия. Режисьорите ги карали да плачат , за да изглеждат убедително, но тъй като не се получавало ,повтаряли дублите по няколко пъти.
40
9
 
10
 
! Отговори
Лучников преди 2 месеца
Пуйлото редовно пълни по два чемодана на ден, но вече започват да не му достигат, скоро ще започне да пълни по три.
39
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сатанистите ор Сащ искат да направят втора диверсия по подобие едно време както нарпавиха в Чернобил
38
9
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТ преди 2 месеца
На нас българите ни е добре защото този път ние гледаме отстрани и ядем пуканки. Преди 140 години имахме проблем който разрешихме ние самите никой не се е обаждал на Москва да се моли за армия и да проси. Напротив, всички български национални герои са били против чужда намеса в нашата борба.
37
9
 
5
 
! Отговори
ИзСраХел НЕ е преди 2 месеца
Агресор, ИзСраХел се Защитава като ИзБива Бебета в Инкубатори, нали така Тавариш Путин - вие с Тръмп и Байдън - имаше Едни и Същи Ционистки Господари!
36
9
 
19
 
! Отговори
BBC преди 2 месеца
" В четвъртък общото събрание на ООН нареди на Русия " не забавно да изтегли своя военен и неоторизиран персонал " от украинската атомна електроцентрала " Запорожие " и да я върне под контрола на украинските власти. Резолюцията беше приета с голямо мнозинство . " Днес МИ 6 каз,че няма удари по централата нито от украинска нито от руска страна." Жалко нищожество и долен лъжец е *** кин, но най жалкото е че не осъзнава колко е не съществен и не значим за световната общност.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 45 Колкото видиш на бюрм толкоз и на укрия.
34
16
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 2 месеца
Тоя Путин се оказа много търпелив човек! Аз ако бях до сега да съм ги избомбил всичките твари, които поддържат изкуствен конфликт с цената на многохилядни жертви...
33
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А бе, някой виждал ли е украинска монета от преди 1991г, изобщо някаква парична единица на "държавата" Украйна от преди 1991?