Русия вдига митата за стоки от неприятелски държави

Увеличени са тарифите за вино, бира, бонбони, бисквити и шампоан
21 юли 2024 10:50, Петър Бойчев
87
Русия вдига митата за стоки от неприятелски държави
Снимка БГНЕС

Русия увеличи тарифите за внос на потребителски стоки, включително вино, бира, бонбони, бисквити и шампоан, произведени в страни, които подкрепят санкциите срещу Москва, според правителствена заповед, публикувана късно в петък.

Руският внос от държави, които наложиха санкции срещу Москва заради военния й конфликт с Украйна, спадна през 2022 г., а цената на вносния алкохол се повиши значително.

Някои западни производители спряха да продават в Русия, но Москва намери заобиколни начини да поддържа доставките на стоки, включително сива схема за внос, и много чуждестранни стоки остават по рафтовете на магазините.

Според заповедта тарифите за парфюми, козметика и шампоани от Полша например ще възлизат на 35% от митническата стойност. Митата за тапети от Литва, Латвия и Естония ще се повишат до 50%.

Вносните мита за вино ще бъдат повишени до 20%.

Новите тарифи ще бъдат в сила до 31 декември 2024 г. включително и ще влязат в сила седем дни след публикуването, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: виномитаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
прокажена россия преди 1 месец
путин Велики разсипа мизерна россия....
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Цената на тока се вдига, защото плащаме на маришките тецове, че не работят, а не че продаваме на Украйна!!!Агент Заки Шоли!ЦРУ!!!"- Първо, няма такава дума, като "маришките". Второ - Плащаме зелени сделки. Това плащаме. Нкой не ни попита, ама юруш вътре. Задължуха ни и акцизи да държуме. А моехме да имам бенз и нафта по и под левче.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво? Наранявме обикновенните хора. Нито Путин ще спечели войната, ако си купу бутишка вино, нито Улрайна, ако Русия спре да консумира...
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За тапетите е нормално, така или иначе използват,, рубли,, за целта.
62
2
 
6
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Пепи: Не само. Ще купуват повече от местното производство. ....................................... Но това е нищо. Гледай какво ще стане с митата за европейските стоки в САЩ когато Тръмп поеме президентският мандат там. На него търговските войни са му любимият инструмент. А САЩ е голям пазар. Повишените мита ще ударят здраво европейските производители.
61
3
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
сюСупер, кво. Рашките Са ще плащат по-скъпо в магазина и готово:)
60
3
 
5
 
! Отговори
Справедливост преди 1 месец
Това заслужаваме, след управляващите непрекъснато увеличават митата на руския износ.
59
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, ще се възстанови местото производство.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално е капиталистическите държави да си вдигат митата, както са САЩ и Русия.
57
5
 
7
 
! Отговори
Пещерен антикомунист преди 1 месец
Не е важното в България да сме добре, важното е в Русия да е зле
56
7
 
9
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Колкото по далече от Русия отиваме, толкова по-бедни ставаме. Дали е случайно......
55
4
 
2
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Цената на тока се вдига, защото плащаме на маришките тецове, че не работят, а не че продаваме на Украйна!!!Агент Заки Шоли!ЦРУ!!!
54
8
 
5
 
! Отговори
Пещерен Комуняга преди 1 месец
В москва много трудно ще намерите злато.Все е 14 карата като за по-беднички....сребро никъде няма.Няма внос на DeWalt и остава в сферата на фантастиката.
53
11
 
11
 
! Отговори
Пещерен Комуняга преди 1 месец
На мен не ми требе западен шанпоан Нивея,аз си ходя в гората да копая хума и с нея си мия косата.Правя си домашен *** в казана на двора.Пера на ръка в леген и винаги си нося гордо стария колан от казармата в НРБ с петолъчката на токата
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продавам смарт телевизар РУБИН който има желание да пише
51
6
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Само по себе си това решение на Москва е доказателство,че управляват ЕС. Защото санкции и стоки подлежащи на забрана за търговия с Русия е малко прекалено дори за ненаситността ми за руски вицове . И тук пак ще повторя,че поне в Каталуния е фрашкано с руснаци и украинци. И все богати. Някак си ги питам що дирят тук,а не на бойното поле ,но не смеят да отговорят защото пред реалностите нямат думи. Какво да кажат щом един с руски ,а друг с украински паспорти се влачат заедно и харчат евра безброй
50
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До абе "нещо санкциите от запада замряха, не се чуват вече..." Няма и 20 дни от приемането на 14тия пакет санкции. И вече на Руската централна банка е разрешено да използва автоматично оръжие. Чудя се, защо ли? Сигурно е от просперитет.
49
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-големия руски производител на гъби (шампиньон по руски) фалира поради техническа невъзможност - липса на резервни части,възли и машини! Все някога може пък да се научат да произвеждат аналози..
48
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До абе 46.Голям разбирач го даваш по руска икономика? Да си виждал нещо произведено от нея в Практикер, Технополис,Зора или където е да е??? На битак веднъж купих бързоварче,производство Дагестан,Русия демек! Изгоря на второто включване! Икономика руска да видиш...
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 41 хаха, в сша е добре бегай да живееш там