Тръмп излезе на първия си митинг след покушението

Тук съм заради милостта на Бог, заяви той в Мичиган
21 юли 2024 08:25, Петър Бойчев
21
Тръмп излезе на първия си митинг след покушението
Снимка БГНЕС

Доналд Тръмп проведе първия си предизборен митинг след опита за убийство, като излезе пред симпатизантите си в щата Мичиган заедно с новоизбрания кандидат за вицепрезидент Джей Ди Ванс, предаде Асошиейтед прес.

"Това беше точно преди една седмица", каза Тръмп повод стрелбата от 13 юли в Пенсилвания, при която той бе ранен в ухото, един от поддръжниците му бе убит, а двама бяха ранени.

"Заставам пред вас само заради милостта на всемогъщия Бог“, обърна се кандидатът на Републиканската партия към своите симпатизанти. "Не би трябвало да съм тук в момента", продължи той.

Тръмп бе придружаван от сенатора от Охайо Джей Ди Ванс, като това бе първата предизборна изява на дуото, след обявяването на кандидатурата на Ванс за вицепрезидент на националния конгрес на Републиканската партия в Милуоки.

Мичиган е един от няколкото колебаещи се щата, които се очаква да определят изхода от президентските избори през ноември. През 2016 г. Тръмп спечели вота в този щат с преднина от малко над 10 000 гласа. През 2020 г. обаче Джо Байдън обърна ситуацията и спечели в Мичиган 154 000 гласа повече от кандидата на Републиканската партия.

Миналата седмица в Милуоки Тръмп изглеждаше необичайно сдържан и емоционален, но днес той се върна към типичния си стил на поведение на митинги и отправи обиди към съперниците си от Демократическата партия.

Часове преди Тръмп да се качи на сцената негови поддръжници изпълниха улиците в центъра на Гранд Рапидс. Хората започнаха да се редят на опашка още в петък сутринта, а в събота следобед тя се простираше на близо километър от входа на 12 000-местната зала "Ван Андел Арена". Много улици бяха затворени от съображения за сигурност, а в града имаше засилено полицейско присъствие.

Самият митинг се проведе на закрито, като всички, които влизаха в залата, трябваше да минат през метален детектор.

Една от ключовите теми, които Тръмп коментира на днешния митинг, бе кандидатурата на опонента му Байдън. Тръмп и екипът му се опитаха да представят усилията на демократите да заменят Байдън като "преврат".

"Точно в този момент шефовете на Демократическата партия трескаво се опитват да подменят резултатите от първичните избори на собствената си партия, за да изхвърлят… Джо Байдън от бюлетината",  каза Тръмп.

Осемдесет и една годишният действащ президент в момента е изолиран в дома си в Делауеър, тъй като бе инфектиран с коронавирус. Същевременно все повече негови съпартийци го призовават да се откаже от надпреварата за президентските избори и да бъде издигнат друг кандидат, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ти да видиш..Поне е реално ранен, а не като Кирил Петков, който винаги се преструва на болен.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като се видя как прибра милионите долари на емигрантите от Русия . На втората - трета година ги екстрадира обратно за Москва с еднопосочен билет и 50 килограмов багаж . Трудно ще му вярвам на приказките и действията. От друга страна е републиканец . Който държи за САЩ и после е демократ. Това значи , че не е за никакви симпатии за руснаците
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както се е видяло симпатизантите на Тръмп трябва да поемат надзора и охраната на митингите в свои ръце, че чакат ли на ултра корумпираните американски служби, Тръмп няма да го бъде дълго
12
3
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Тръмп ще ходи с тази лепенка на ухото чак до изборите. Много помага за предизборната надпревара.
11
7
 
8
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Добре поне, че махна онази фалшива лепенка на ухото за да се види, че нищо му няма на ухото на този измамник.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърмян заек .
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сатанистите в момента се опитват и над Тръмп да поемат контрол чрез окултни практики.Трябва да се пази и да си сложи защита.
8
9
 
6
 
! Отговори
Стегни се преди 1 месец
Тръмпи трябва да се укроти малко, защото следващият път Бог може да е задрямал, а стрелецът да има оптика.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп ще спечели изборите.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мястото на шефа на секретните служби на Пиндостан е в затвора, заяви Мъск. Очевидци многократно съобщаваха за въоръжен мъж на покрива на съседна със сцената сграда, но полицията и службите игнорираха сигналите и не реагираха. Либерастията докара американската демокрация до суицидално състояние.
5
6
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
ДОНАЛД ТРЪНП Е ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА ЗА РЕЖИМА В ТЕРОРУСКАТА ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ!!! ИЗГУБИ ЛИ ДОНАЛД ТРЪМП ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ЩЕ ПОСЛЕДВА СВАЛЯНЕ НА РЕЖИМА В ТЕРОРУСКАТА ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ! ВЗРИВЯВАНЕТО НА ДНИПРО-ХЕС, ЗАЕС ИЛИ ДОРИ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НЯМА ДА СПАСИ РЕЖИМА В ТЕРОРУСКАТА ОТ ЛИКВИДИРАНЕ А ОЩЕ ПО МАЛКО ЩЕ ГО СПАСИ АРМИЯ ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ ИЛИ ДРУГАДЕ :D
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бог пак стана модерен.А викаха, че бил умрял.
3
6
 
4
 
! Отговори
преди 1 месец
Къде си го видял на коя локация? Ще ни просветиш ли?
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Действащият президент в момента е изолиран в дома си в Делауеър, тъй като бе инфектиран с коронавирус, но ... С очите си го видях да се отправя в изолация без елементарна маска на устата и носа.
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп излезе на първия си митинг след покушението без жени в личната си охрана. Изгони ги.