Разследват подкрепян от Мъск политически Комитет

Властите в Мичигаган разследват
13
Разследват подкрепян от Мъск политически Комитет
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Подкрепяната от американския милиардер Илон Мъск организация "Америка Комитет за политическо действие" (America PAC) е обект на разследване в Мичиган за евентуални нарушения на щатските закони. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на кабинета на държавния секретар на Мичиган.

По-рано Мъск обясни, че е създал комитета за политическо действие с фокус върху подкрепата за кандидатите, но не е обещал нищо конкретно на никого.

Подкрепяната от Мъск организация е получавала подробна информация за гласоподавателите от Мичиган и други щати, след като хората изпращали личните си данни чрез раздел на страницата на "Америка Комитет за политическо действие", който призовава: "Регистрирайте се, за да гласувате!", съобщи по-рано Си Ен Би Си.

"Въпреки че подкрепяната от Мъск организация е федерален комитет за политически действия, Департаментът преразглежда техните дейности, за да определи дали е имало нарушения на щатския закон. Ще отнесем потенциални нарушения към офиса на главния прокурор на Мичиган, ако е уместно", каза говорителят на държавния секретар на Мичиган Джоселин Бенсън в изявление за Ройтерс.

Офисът на главния прокурор на Мичиган, както и организацията "Америка Комитет за политическо действие" не отговориха на запитвания за коментар по темата от страна на агенцията. Мъск също не е бил открит за коментар.

Неотдавна предприемачът и изпълнителен директор на автомобилната компания "Тесла" (Tesla) Илон Мъск публично подкрепи Доналд Тръмп в надпреварата за президентския пост в САЩ.

През последните няколко години Мъск изповядва десни възгледи, превръщайки се в яростен критик на инициативите за многообразие и имиграционната политика на Байдън. Той се оплаква и от студено отношение от страна на демократите към "Тесла" и неговата космическа компания SpaceX.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: мъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоя мошеник иска да влезе във властта, за да спаси пирамидата си.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У нас разследват Ивелин Михайлов и търсят игла в купа сено, а в САЩ същите тия левичарски ултраси разследват Мъск. Една и съща история, просто мащабите са огромни. Единия има някой друг милион, а другия над 200млрд. Къде сме ние, къде са те.......
11
1
 
4
 
! Отговори
Хм... преди 1 месец
Да си дойдем на думата. КАКЪВ милиардер е Мъск ? Ами то се вижда - Контролиран от политиците, изкуствен милиардер. Обяви се срещу господарите си и... го разследват. Ако си спомняте, предишния път когато започнаха разследване срещу него беше когато каза ония непредпазливи думички как Крим бил руски и че Украйна трябвало да се предаде. Тогава ПАК имаше разследвания, които спряха в момента в който Мъск се отрече от думите си. Когато поиска Украйна да си плаща интернета ОТНОВО го "разследваха".
10
0
 
0
 
! Отговори
брунанджи преди 1 месец
До СТЕНЛИ ТУИДЪЛблагодаря. имаш + от мене. :)
9
0
 
2
 
! Отговори
СТЕНЛИ ТУИДЪЛ преди 1 месец
До брунанджи/ ЩЕ ТЕ ПЪХНЕМ В КАМЕРАТА ЗА ЗАМРАЗЯВАНЕ И НЯМА И ДА ИЗЛЕЗЕШ ОТ ТАМ
8
0
 
0
 
! Отговори
брунанджи преди 1 месец
До ЧУБАКАпострижи се,че у тия жеги.... откачаш брате. :)
7
1
 
1
 
! Отговори
брунанджи преди 1 месец
До Йодаправилно,май Мастър. :)
6
1
 
2
 
! Отговори
ЧУБАКА преди 1 месец
До Йода/ ПОКАЙ СЕ ГРЕШНИКО И НЕ СЛУЖИ НА ТЪМНАТА СТРАНА ! РЕПУБЛИКАНЦИТЕ СА ЗЛОТО И ТАКОВА ЩЕ СИ ОСТАНАТ
5
0
 
2
 
! Отговори
Граматик преди 1 месец
Ей, така и не се научихте, че малкото име на Мъск на български не се пише Илон, а Елон!
4
3
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТОВА Е БЪДЕЩИЯ КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ! ЗЛО!! СТАРЛИНК ДАВА ДОСТЪП И НА ТЕРОРУСКИТЕ БЕЗ ДА ГО Е ЗАБРАНИЛ И ДО СЕГА!)
3
2
 
5
 
! Отговори
Йода преди 1 месец
Шарени амеби Мъск не харесва. Разследване ще получи. Нека Силата бъде с него!
2
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
"Регистрирайте се за да гласувате" си е измамно, но има хиляди фрмички, които се рекламират по подобен начин за кандидатстване за визи, университети и ТНТ. Явно е разрешено от закона.
1
2
 
10
 
! Отговори
Започват преди 1 месец
удари срещу подкрепящите Тръмп.