Шолц потвърди солидарността на Германия с Украйна

Това дойде на фона на намаления бюджет за Киев
24 авг 2024 21:40, Стела Стоянова
100
Шолц потвърди солидарността на Германия с Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Германският канцлер Олаф Шолц потвърди „постоянната и непоколебима солидарност“ на Берлин с Украйна. Думите на Шолц дойдоха на фона на намаления бюджет за военна помощ за Киев през следващата година, предаде АФП.

Германия е вторият по големина донор на помощ за Украйна след САЩ, но през 2025 г. планира да намали наполовина бюджета за предоставяне на военна помощ на Киев.

„В телефонен разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски Шолц потвърди отново постоянната и непоколебима солидарност с Украйна пред лицето на продължаващата агресия от страна на Русия“, заявиха от канцеларията на германския правителствен глава.

Зеленски е благодарил на Германия „за продължаващата военна подкрепа, особено в областта на противовъздушната отбрана“ по време на разговора.

Управляващата коалиция на Шолц е въвлечена в продължителен спор относно бюджета на Германия за 2025 г.

Министърът на финансите Кристиан Линднер от либералната Свободна демократическа партия поиска от други ведомства да намерят начини за намаляване на разходите, за да помогне на Германия да спази конституционното правило, което не позволява на държавата да поема твърде голям дълг.

Ако през 2024 г. Германия е отделила около 8 млрд. евро за помощ за Украйна, в последния проект са предвидени около 4 млрд. евро.

Преди да бъде приет до края на годината, ще бъдат проведени още преговори за бюджета. На 17 август Министерството на финансите заяви, че е отворено да разгледа възможността за допълнителни разходи за Украйна за всеки отделен случай. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: ШолцКиев
Още от Русия
Анализатор: Курск роди Путин, Курск ще го погуби
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Шолц подкрепя украйна, а какво мислят германците?
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия е лъжкиня и 24 каратова измамница.Русофилите са агенти на Москва и Българофоби.Русия подло не се намеси да защити православна Армения с войските си в тамошната база, а се съюзи с мюсюлмански Азербайджан, поради коварните си имперски интереси.Така и нас навремето уж ни освобождава, а когато правим Съединението не го признава, организира преврат, изтегля своите генерали и насъсква Сърбия в братоубийствената война от 1885 г.Това е Руската - подла и коварна.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
*** дърта шваба,попитай дядо си за годината 1945.Германците бяхте бити,еб.ни и още нещо. Седи си на подпухналият ***,не дърпай мечката за опашката.Гадове,така ли мислите за световния мир?
50
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 93 "Шолц питал ли е немския народ какво мисли по въпроса?" - да, на изборите за ЕП, под 30% бяха немците срещу помощта за Украйна. Немците искат да дават пари и работят за Украйна. Факт.
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Шолц питал ли е немския народ какво мисли по въпроса? Или Германия е самия той и САЩ в лицето на изкукалия Байдън? Щото да го светна, че немците като видят украинско знаме и чуят слава украине, героем слава, псуват като никога досега. Германците вече имат алергия от украйна. Да, безкрайно търпеливите германци ги докарахте до там.
48
3
 
2
 
! Отговори
поредната рушка преди 2 седмици
опорка рухна
47
1
 
1
 
! Отговори
90 go fuck yourself преди 2 седмици
както братята американци биха се изразили.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гад не обиждай аз не коментирам теб
45
4
 
4
 
! Отговори
88 абе идиот кръгъл преди 2 седмици
учи история, за да не звучишТъпо......руските фашаги правеха паради с немските преди да си разделят Полша. Пълно е с документални снимки и видеа.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
цяла европа срещу Русия и не могат да се справят, но какво да се очаква от вечно губещата германия, нали тя в момента управлява Европа в лицето на лайен, неуспяла в собствената си страна, разследвана от Бундесфера за скандали като министър на отбраната
43
2
 
8
 
! Отговори
Германия загина преди 2 седмици
Траен спад в индустриално производство, след атентатите срещу СП2 и СП. Десетки хиляди фирми закриха бизнесите си. Дали безработните и студуващи германци няма да излязат по площадите в Берлин зимата. Цяла Европа храни ВПК-то и енергетиката на САЩ. Не е нормално.
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как успява клоунът да изцежда милиарди , милиарди , милиарди от толкова страни? И те наливат ли наливат в бездънната яма! Супер нагъл и нахален бивш президент и супер нагъл и нахален народ! Проклети укри!
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ким Чен Ун потвърди солидарността на КНДР с Русия.
40
1
 
13
 
! Отговори
Teхасo преди 2 седмици
Eвроатлантиците, спите ли? Арестуван преди 3 часа на летището в Бурже е собственикът на "дезинформационния" Telegram. Отваряйте шампанското и празнувайте! Беше ясно, че става нещо - проблемите с вписването в приложението последните дни не са били случайни! Войната на Запада срещу славянството приема все по-уродлива форма.
39
3
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 седмици
Затова в Солинген имаше проява на солидарност,с нож в ръката.Каквото сте посели,това ще пожънете,господа наследници на групенфюрерите.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-тъппият народ са германците, след тях са украинците.
37
0
 
11
 
! Отговори
Немски Гражданин преди 2 седмици
и Кой е Шолц, че да Говори от Мое Име и от Името на Съседа ни Ханс?!
36
0
 
10
 
! Отговори
Мстр Биин. преди 2 седмици
Много ме кефи как периодично триете коментари, което обесмисля цялата възможност да драскаме под тъпите статии. И хората да виждат, кои какво мисли по въпроса.
35
9
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 2 седмици
Спомняте ли си как преди дни троловете гласяха че Германия спира с помощите, имаше и статии тук, какво стана сега, рублите как са? Стигат ли да си избършете *** поне?
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Германия нали каза, че нямат пари? Солидарни ли са с взривения Северен поток? Хахахахахаха Нали прокурорите от Германия търсят украинците взривили Северен поток? Нещо ни будалка Шолц.