Харис дръпна с пет пункта, Тръмп отсече: Без повече дебати

Избирателите смятат Камала за победител в дебатите
13 сеп 2024 06:55, Александър Попов
123
Харис дръпна с пет пункта, Тръмп отсече: Без повече дебати
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вицепрезидентът на САЩ от Демократическата партия Камала Харис води пред републиканеца Доналд Тръмп с 47% срещу 42% в надпреварата за спечелването на президентските избори на 5 ноември и е увеличила преднината си след дебата срещу бившия президент Доналд Тръмп, според приключило днес проучване на Ройтерс/Ипсос. Избирателите също така като цяло смятат, че Харис е спечелила дебата, посочва Ройтерс.

По информация от продължилото два дни проучване Харис води с пет процентни пункта сред регистрираните гласоподаватели, в сравнение с преднината ѝ от четири процентни пункта от проучване на Ройтерс/Ипсос от 21-28 август.

От гласоподавателите, които казват, че са чули поне нещо за дебата във вторник, 53% казват, че Харис е спечелила, а 24% казват, че Тръмп е спечелил. Петдесет и два процента от респондентите казват, че Тръмп не се е справил добре и не е изглеждал целеустремен, а 21% са казали това за Харис.

Още по темата
Петдесет и девет годишната Харис постави 78-годишния Тръмп в отбранителна позиция по време на оспорвания президентски дебат с поредица от атаки срещу неговата годност за президентския пост и множеството му правни проблеми, посочва Ройтерс.

В запитването са участвали 1690 пълнолетни американци от цялата страна, включително 1405 регистрирани гласоподаватели. При регистрираните гласоподаватели допустимата грешка е около три процентни пункта.

Въпреки че националните социологически проучвания, включително проучванията на Ройтерс/Ипсос, дават важна представа за гледната точка на електората, резултатите по щати в Избирателната колегия на САЩ определят крайния победител и само няколко щата, в които изборите ще бъдат оспорвани, вероятно ще бъдат решаващи за това кой от двамата кандидати ще стане президент, отбелязва Ройтерс.

Тръмп отсече: Без повече дебати

Доналд Тръмп заяви, че няма да участва в друг президентски дебат с вицепрезидентката на САЩ Камала Харис преди изборите на 5 ноември, след като няколко социологически проучвания показаха, че съперничката му от Демократическата партия е спечелила дебата между двамата по-рано тази седмица.

В социалната си мрежа "Трут соушъл" Тръмп написа: "НЯМА ДА ИМА ТРЕТИ ДЕБАТ!"

Тръмп участва в дебат с президента на САЩ Джо Байдън през юни преди дебата му с Харис на 10 септември. Въпреки че оцени високо представянето си в дебата с Харис, шестима донори републиканци и трима съветници на Тръмп, които говориха пред Ройтерс по-рано тази седмица, заявиха, че според тях кандидатката на демократите е спечелила, защото Тръмп не е успял да се придържа към посланието си.

Дебатът привлече 67,1 млн. телевизионни зрители по данни на компанията за маркетингови проучвания "Нилсън".

Харис иска нов дебат

Вицепрезидентката на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия Камала Харис заяви пред свои поддръжници на митинг в щата Северна Каролина, че според нея двамата с бившия президент и кандидат на Републиканската партия Доналд Тръмп дължат още един президентски дебат на американските избиратели, предаде Ройтерс.

Двамата кандидати участваха в дебат във Филаделфия на 10 септември, който премина в ожесточен спор за икономиката, имиграцията, абортите, националната сигурност и други теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от САЩ
Няма да има реванш на дебата Харис-Тръмп
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Рижия клоун отече в канала. *** вият от мъка.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Камала поведе. Тръмп си обу *** панталони. Пак.
97
2
 
1
 
! Отговори
камиларя преди 3 дни
Charles Camilla, Harris Royal Camilla?роялистиИ как камилите се борят с медицински системи? Като активни борци срещу медицинските сестри от либия?
96
3
 
0
 
! Отговори
САЩ пропада преди 3 дни
Реално погледнато, аз съм за Харис. Политиката на новите комунисти демек Демократите тотално съсипват тази някога велика Държава. Нека и дадът шанс да довърши започнатото. Лошото за нас е че войната в Украйна ще продължи докато не утрепят всички украинци и най-вероятно ще ни вкарат и нас във войната.
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Преди години и Хилари Клинтън също така я обявиха, че е "дръпнала" пред Тръмп, но после яде саксофон по главата! Единственото, което играе срещу Тръмп е, че срещу Байдън използва възраста му като аргумент, а сега същият този аргумент е срещу самият него. А иначе (цитирам CNN): "Не Путин е крил 4г. от всички деменцията на Байдън, и не Путин е предложил единственият кандидат от демократите, който може да Ви накара да СЪЖАЛЯВАТЕ за Байдън)! Това е то, другото са предизборни лъжи и пропаганда!!!
94
1
 
2
 
! Отговори
+ и - преди 3 дни
Тръмп е стар, но няма да ви върне миналото ! - Харис е млада, но няма да ви отведе в бъдещето !
93
2
 
7
 
! Отговори
Социалистите лапат, преди 3 дни
НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ! ХАРИС ОБВИНЯВА, НО НЕ ПРЕДЛАГА УБЕДИТЕЛНО РЕШЕНИЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПРОБЛЕМИ ! БАЙДЪН ПРОПУСНА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ НЕЗАКОННИ ЕМИГРАНТИ, КОИТО ПОВИШИХА ПРЕСТЪПНОСТТА И ИЗЦЕДИХА СОЦИАЛНИТЕ ФОНДОВЕ НА САЩ ! ТРЪМП ОСИГУРИ МНОГО ПО ПОНОСИМ ЖИВОТ ЗА ОБИКНОВЕНИЯ АМЕРИКАНЕЦ, ОТКОЛКОТО БАЙДЪН ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 4 ГОДИНИ !
92
0
 
5
 
! Отговори
легитимен преди 3 дни
До до 75:- Що не се гръмнеш!Като Копейкин ти е любимец, взимайте се двамата и в Сибир, там ви е мястото, оставете българите тук у дома, в Европа!Тая нашата държава е пълна с руски агенти и продажници за чували с рубли! Така е , като нямаше антикомунистически народен съд след 1989г.! Трябваше да има съд за комунистическата руска номенклатура от ЦК на БКП и ДКМС, а то какво стана, излъгаха ни с Пражка пролет на Жельо агента на ДС и КГБ! Доган какъв е? Нинова каква е? Мая Манолова каква е?
91
3
 
7
 
! Отговори
легитимен преди 3 дни
До напротив:- Ще и размаже барабонките! Тръмп е злобар! Той не става за нищо!
90
3
 
5
 
! Отговори
Американ преди 4 дни
Водела уж па иска реванш....
89
5
 
7
 
! Отговори
напротив преди 4 дни
До Тръмп Тръмп е умен човек,и много добре знае,че трябва да научи аргументите на противника!Е,сега вече ги знае!За това и отказва втори дебат,той просто не му трябва!Ако Харис и екипа и се бяха съобразили с това тя нямаше да ходи на дебат!Ако демократите не тръгнат с мушенгиите Тръмп направо ще я размаже!
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 123 А коя е четвъртата икономика в света ?
87
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тая се хилли много дразнещо. Като Киро.
86
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Лошото е че резултатът на изборите не е брой гласове, а брой делегати, които са разпределени неравномерно по щатите. Ако идиотизмът надделэ и победи рижият клоун, надявам се САЩ да се разпаднат и щатите, които не са за него да се отделят. Средните, никому ненужни щати да си направят тръмпарий!
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Невероятно, но ФАКТ - Джо Байдън подкрепи Тръмп за президент!Людмил Цветков, коментар от редакционната пощаНевероятно, но ФАКТ - Джо Байдън подкрепи Тръмп за президент! По време на събитие, свързано с отбелязване на трагичния 11 септември 2001 година, в пожарна в Шанксвил, Пенсилвания, човек подава на Байдън шапка с надпис Тръмп 2024, а Байдън се хили и я слага на главата си. Публиката ръкопляска възторжено.
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Едно нещо, което Личман е пропуснал да спомене, е наличието на 13-ти, фатален ключ, а именно тъпченето от страна на лъжливите демократи на огромен брой нелегитимни бюлетини и пагубната роля на фалшифициращите машини. Аз, както и всички нормални американци, се страхувам именно от това. По някакъв магически начин в деня на изборите цели пълчища от мъртви имат страшно неприятния навик да възкръсват, пускайки по една (или няколко) бюлетини за Байдън/Харис/демократите, и после спокойно да се упътват към покоите си. Как става тази измама? Ами, просто е, посредством избирателните списъци, в тях често
83
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Платените социолози може да си лъжат както си искат. Тръмп ще спечели ако американците не искат да си досъсипят държавата с тия олигарси около демократите.
82
1
 
0
 
! Отговори
пет по пет преди 4 дни
35- не ме интересува американския бюджет . А който си мисли че е 25 - трябва да му нов партиен билет за късмет.
81
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Накратко на жълтокосия му го натръмпиха :)
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 82 И Тръмп и Доктор Костадинов са истински лидери и оратори. --------- и двамата са най-обикновени циркаджии