Камала Харис предложи по-малък данък печалба от Байдън

Тя подчерта, че неин приоритет е малкият бизнес
5 сеп 2024 08:05, Петър Бойчев
8
Камала Харис предложи по-малък данък печалба от Байдън
Снимка БГНЕС

Кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис предложи вчера да се повиши данъчната ставка върху капиталовите печалби за хората, които печелят 1 милион долара или повече, на 28 процента, вместо на 39,6 процента, колкото бе предложил президентът Джо Байдън в проектобюджета си за финансовата 2025 г., предаде Ройтерс.

Харис заяви също така пред свои поддръжници на проява в пивоварна в Норт Хемптън, щата Ню Хемпшър, на около 16 км южно от Портсмут, че ще настоява за данъчно облекчение в размер на 50 000 долара за нови малки предприятия, което е 10 пъти повече от сегашното данъчно облекчение.

"Като президент един от най-важните ми приоритети ще бъде укрепването на американския малък бизнес", каза Харис. Тя отбеляза, че в малките предприятия работят половината от всички работници в частния сектор в САЩ.

Харис заяви, че намаляването на разходите за стартиране на нов бизнес, които се оценяват средно на 40 000 долара, ще помогне на САЩ да постигнат нейната "много амбициозна" цел - до края на първия ѝ мандат да бъдат подадени 25 милиона нови заявления за започване на малък бизнес. По данни на ведомството, което отговаря за малкия бизнес, през 2023 г. са подадени рекордните 5,5 милиона нови заявления.

Предложението на Харис за по-ниска горна данъчна ставка върху капиталовите печалби подсказва, че тя иска да се хареса на по-широка група избиратели, отбелязва Ройтерс. Харис стана кандидат на демократите, след като Байдън се оттегли на 21 юли.

В плана си за финансовата 2025 г. Байдън предложи да се повиши данъчната ставка върху дългосрочните капиталови печалби - печалбите, получени от продажбата или търговията с активи, държани повече от една година - до 39,6 процента за лицата, които печелят над 1 милион долара годишно, от сегашните ставки, които варират до 20 процента в зависимост от дохода, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Водещи мобилна
Обречени ли са "Портите на ада" в Туркменистан?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нашият русофилски плосък данък 10 процента пречи да се интегрираме в НАТО и ЕС. Русофилският плосък данък ни спира за Шенген, защото се перат пари чрез него от престъпления, като наркотрафик. Реформата в данъците е истинската евроатлантическа реформа. 40 процента данък върху печалбите на банките и оръжейните частни компании ще ни вкара в Шенген и ще ни интегрира в Европа.
6
5
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 седмица
Тръмп иска да намали данъците предимно на големия бизнес, но някой трябва да плаща дълговете, ако не плащат американците, ще плащаме ние. Не, е случайно, че вече заговориха, че искат страните от НАТО да дават 4% от БВП, искат тези пари да се влеят в САЩ за оръжие. Харис поне е по-нормална и иска самите американци да си поемат мурафета.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колкото и да дя пробутвате тая бездетна сатанистка Кабала ХеЛис тя изоставя с много от Тръмп и няма да стане президент на щатите, но ако пък вземат пак като с Байдън да се опитат да фалшифицират резултатете и тая черна **** я набутат в Белия дом в САЩ започва гражданска война.Полезен ход за либерастката шорошка сатанистка и лгбти $*** вече няма.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анти тяло преди 1 седмица
Тръмп или Камала - Мир и просперитет или Камала да приключи със САЩКое би било по-добре?
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази е като *** - предлага всичко защото знае че нищо няма да изпълни.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е върху печалбата, а върху НЕРЕАЛИЗИРАНАТА печалба. Нещо, което в теорията на данъчното право е недопустимо
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Забележете какво пише на плакатите зад нея. Тази социалистка е популярна само в кръговете на профсъюзите и синдикатите. Т.е. държавата, и такива които паразитират около нея.