Близо 30 ранени при руска бомбардировка над Харков

Сред ранените има и 3 деца
15 сеп 2024 18:10, Красимир Ангелов
69
Близо 30 ранени при руска бомбардировка над Харков
Снимка: БГНЕС

Най-малко 30 души, включително три деца, са ранени при удар на руска управляема бомба, която е паднала върху висока жилищна сграда в Харков в Североизточна Украйна, предаде Ройтерс.

"Спасителната операция в Харков продължава. Руски въздушен удар. Повредена е обикновена жилищна сграда, многоетажна сграда. Има пожар и отломки между 9-ия и 12-ия етаж", заяви президентът Володимир Зеленски в приложението "Телеграм".

Губернаторът на Харков Олег Синегубов заяви, че гражданската инфраструктура също е пострадала.

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати.

"И светът трябва да помогне за защитата на Украйна от руските военни самолети, от десетките управляеми бомби, които всеки ден отнемат живота на украинците. Този терор може да бъде спрян", заяви Зеленски.

Киев заяви, че трябва да му бъде позволено да използва по-мощни оръжия, доставяни от Запада, за да нанесе по-големи щети на територията на Русия и да намали способността на Москва да атакува. Русия отрича умишлено да напада цивилни граждани, въпреки че е убила хиляди от тях, откакто нахлу в Украйна през 2022 г., уточнява Ройтерс. (БТА, Божидар Колев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Войната в Украйна
Апти Алаудинов - новата звезда на Русия във войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Светът иска да помогне на Зеленски, ама усеща, че не може! Три години, 32 страни пращат оръжие и правят съботажи и нищо! За това кой какво си е надробил да си го сърба! Стига толкова просия!
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това не може да е руска ракета! Пейтриът не оставят руски ракети и дронове от всякакъв тип и скорост да прелетят. Това е провокация. Някой обърка копчетата... А може да е от Северна Корея или Иран?
60
2
 
7
 
! Отговори
емо преди 2 дни
Русия не е убила хиляди цивилни граждани, както грешно цитира ройтерс. в харков Русия атакува военни обекти, които украинците имат навика да разполагат сред гражданска инфраструктура - например батареи на детски площадки и др. подобни.
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Жалко е да гледаш как народа, спасил България се самоизбива. Дано тази вътрешна война, подклаждана от Англия и САщ, свърши завинаги.
58
0
 
6
 
! Отговори
Шукаар преди 3 дни
Няма измислен лек срещу фаб-овете....
57
5
 
12
 
! Отговори
Оцеола преди 3 дни
Украйна,такова животно нема,Украйна е квартал на Русия,била е и ще бъде.
56
5
 
12
 
! Отговори
Хохландия преди 3 дни
Ще вдигнете бялото знаме.Не разбрахте ли че сте обречени срещу Русия.
55
0
 
4
 
! Отговори
Боби турбото :D преди 3 дни
до 51 и 53/ само да ви набарам швестерии ниедни ша ядете яко бой по путин
54
3
 
15
 
! Отговори
ало ало преди 3 дни
през 1787 г. руската императрица Екатерина Втора Велика основава градовете Одеса, Николаев и Харков!...за каква украйна и какви украинци говорим?....
53
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
до 51/ЕЙ БАНка ХАЙДЕ ДА СИ ТЪРКАМЕ ПУТИН ЕДИН В ДРУГ КАТО ВЧЕРА :D
52
5
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
Поредната провокацшя на киевския режим. Те тва са натовските мюрета. Дано утре и у нас нашенски натовски ракетчици нацелят блок пълен с гласуващи за ЕС; за да могат да набедят Русия.
51
3
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 дни
АнонимеНчо , ЗАМЕНИЛ СИ ГЛУПОНТИИТЕ КОИТО ПИШЕШЕ ЗА ДЕМЕНЦИЯТА БАЙДЪНЧО С НЕНОРМАЛНО ЗАСМЯНАТА КАМИЛА ХАРИС !!! ТИ ГО МОЖЕШ И ПРЕДИЗВИКВА СМЯХ !!!
50
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Руски тероризьм в действие! Сега ще кажат, че в жилищния блок са били разквартировани натовски инструктори... и лековерното и зомбираното им население ще повярва, както и нашенските копеечки.
49
4
 
16
 
! Отговори
Дивия селяк преди 3 дни
Дай малко да смятаме! Най-малката руска улравляема бомба е КАБ 500 с над 400кг. тортилов еквивалент. Такова нещо ако попадне между 9ия и 12 ия етаж в най-добрия случей ще направи сградата 8 етажна а по вероятно да я свали до 2-3 етаж.Тъй че тук за пореден път става дума за отличната работа на украинската ПВО, чийто ракети имат свойството да се блъскат в блоковете на хората. ПВО ракета има под 10 кг. взрив и много осколки. Е типичен пример за такавал
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Каква е тая бомбадировка без жертви. Много добронамерена и приятелска.
47
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Харков е руски град! Държава Украйна няма! Не е имало! Няма! Никога няма да има!
46
18
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 дни
МИРНО СПОРАЗУМЕНИЕ ДО ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА НЯМА ДА ИМА !! СЛЕД КОЕТО ЩЕ СЕ ОБЯВИ ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВОЙНАТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПОБЕДИТЕЛЯ В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ! ПРЕСТЪПНИКА ТРЪМП Е ЗЛО И ЗЛОТО ПРИ НЕГО ЩЕ ПОБЕДИ ! А КАМАЛА ХАРИС СЕ БОРИ ЗА ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ И Е СИМВОЛ НА ДОБРОТО!
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Колкото и да се опитват да ни пробутат че войната е в Украйна, тя си остава в Русия.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 42. Сигурно още му се чудят какво всъщност са изобретили ... пепелник, тромпет или хлебопекарна...
43
3
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 3 дни
Така са ги запукали, че скоро не ще остане корав укропитек.. Само за последните 24ч има 2К загуби в жива сила с всичката им съпътстваща техника.