BBC отмени интервю с Борис Джонсън след „неудобна“ грешка

То трябваше да бъде излъчено в най-гледаното време
4 окт 2024 01:30, Гергана Попова
2
BBC отмени интервю с Борис Джонсън след „неудобна“ грешка
Снимка: БГНЕС/ EPA

BBC отмени интервю в най-гледаното време с бившия британски премиер Борис Джонсън, след като един от най-известните водещи случайно му изпрати бележките, подготвени за нейните въпроси, пише Ройтерс.

Лора Куенсберг, бивш политически редактор на BBC и сега водеща на водещата неделна сутрешна новинарска програма, каза, че по погрешка е изпратила на Джонсън бележките „в съобщение, предназначено за моя екип“ и това означава, че интервюто трябва да бъде отменено.

„Това е много разочароващо и няма смисъл да се преструваме, че е нещо различно от смущаващо и разочароващо, тъй като има много важни въпроси, които трябва да бъдат зададени“, каза Куенсберг в социалната мрежа X. „Но ако оставим червените лица настрана, честността е най-добрата политика.“

Като публичен оператор BBC е обект на огромен контрол за това как държи отговорни политиците, като водещи политически кореспонденти често са обвинявани в социалните медии, че предпочитат една партия пред друга.

Интервюто трябваше да бъде излъчено в четвъртък вечерта и беше рекламирано като първото голямо телевизионно интервю на Джонсън за популяризиране на неговите мемоари. Очакваше се Джонсън да обсъди как правителството му се справи с пандемията от COVID и партитата на Даунинг стрийт, които допринесоха за края на неговото премиерство.
Джонсън, който беше министър-председател от 2019 г. до 2022 г., ще публикува мемоарите си Unleashed на 10 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: интервюBBCБорис Джонсън
Още от Свят
Руанда започва изпитания на ваксина срещу вируса Марбург
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Борко Косата преди 1 час
Тоя го ръгат емигранти отзад
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Упси, случайно казвате. Аз ви казвам друг път. Вече никой не иска да се асоциира с клоуна Джонсън, това е едно от мероприятията, в които завоалирано му се казва, че няма да се появи на екрана дори да си е уредил БиБиСи интервю чрез връзки.