Светило в неврохирургията: Шумахер няма как да се е появил публично

Пациентите след такива травми са изключително крехки
9 окт 2024 09:30, Нели Христова
19
Светило в неврохирургията: Шумахер няма как да се е появил публично
Снимка: БГНЕС

Новините за появата на Михаел Шумахер на сватбата на дъщеря му Джина миналата седмица озадачиха сериозно аудиторията на най-големите световни медии.

Информациите бяха оскъдни и тръгнаха от жълтия като съдържание германски "Билд", но дори и там гръмката вест бе публикувана с въпросителни и неяснота.

Още по темата

Имал ли е седемкратният шампион във Формула 1 първата си публична изява от 2013-а насам, когато след инцидент и падане на ски получи тежки мозъчни травми и е практически невидим за външния свят, подложен на домашно лечение от семейството му?

Отговорът изглежда ясен след интервюто на доктор Юси Пости - светило в мозъчната неврохирургия, шеф на клиниката в Турку, Финландия.

Това е едно от няколкото големи имена, с които семейството на Шумахер се е консултирало в първите месеци след ужасната случка от 2013-а. Доктор Пости само веднъж през годините бе говорил по темата, като отказа да даде подробности около състоянието на Михаел, които е получил при консултацията с най-близките му хора как най-добре да продължи терапията му.

Тогава обаче (през 2015-а) докторът от Финландия не отрече първите диагнози на лекарите във Франция, оперирали Шумахер - а те са, че мозъчните му травми са необратими.

Сега за втори път Пости говори, след като е бил потърсен от местните медии да коментира "новините" за появата на легендарния пилот на сватбата на дъщеря му.

"Първо, не мисля че е честно към семейството му да се публикуват такива неща - казва лекарят. - Второто важно нещо е, че всичко това ми се вижда абсурдно, освен, че е грозно.

Ако е построена клиника в дома му за лечението му, нали не мислите, че води активен живот извън нея? Пациентите след такава травма и такъв тип лечение стават изключително крехки.

При това хората трябва да са наясно, че възстановяването продължава до някаква степен в първите две до три години. След това състоянието на пациента практически е стабилно, но не се променя много. Уверявам ви, че той е в най-добрите възможни условия и сред най-важните за него хора. Но ме натъжава, когато се пишат подобни неща."

Информацията бе, че сватбата е била в имението на семейството в Майорка, където се лекува и Шумахер. И въпреки това финландският хирург е убеден, че неговата публична поява там не се е случвала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Русия
Руската ПВО е прехванала 47 украински дрона
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
6 до Texaco преди 1 час
Точно така - Роланд Ратценбергер!!! Виж това за болида му не го знаех.Помня оная пролет след удара Сена малко само си поклати главата,още докато беше в болида и после дойде хеликоптера.Има много конспиративни теории, че това не е инцидент, все пак като го гледаш си казваш тоя що не спира и не завива.След удара някакъв болт му пробива каската... Абе не знам какво е станало.Гледах филм с реални кадри за Сена,май Senna беше филма ако го намериш го изгледай.Имаше го в мрежата.
14
1
 
1
 
! Отговори
Козарчето Салил преди 1 час
Скоро очаквайте икони по магазинити /.... :D
13
0
 
3
 
! Отговори
Teхасо до 6 преди 2 часа
Съботата преди Аертон загина Роланд Ратценбергер. Катастрофира със Simtek - единственият болид, който беше проектиран да изкара състезанието без зареждане на гориво от бокса. Сена се усети още при удара пред монитора, че нещо лошо стана. Просто му пролича по изpaжението. Погледа медицинските екипи още малко, колкото да му се потвърди опасението.. Не издържа и се махна още докато другите се взираха с надежда.. БЕЗ ДА ЗНАЕ, ЧЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН Е НЕГОВИЯТ РЕД !!!! Тежка ситуация спомени. :(
12
0
 
6
 
! Отговори
Минка преди 4 часа
Поява,изява,вече ще поместят интервю даже с Шумахер! Защо не го оставите,нека си почива, че много му дойде с това падане!
11
1
 
2
 
! Отговори
Новините днес са преди 4 часа
просто уникални... духа на Шумахер е ходил някъде и бил забелязан, а някой оспорил, биг брадър почнал и кои са kpeтените в него беше важно да научим, какво било взето от килията на Навални... въобще, все важни за нас неща.
10
0
 
4
 
! Отговори
Това е преди 5 часа
Полицейски сайт за всякакви заблуди и следене в Нета!
9
0
 
7
 
! Отговори
България рухна преди 5 часа
Клюки,клюки за милиардер, а в същото време Българи бедстват във Виена Австрия и не могат да се приберат защото в посолството работят луди баби на 70!
8
1
 
14
 
! Отговори
Унижавам ЛибеРАСТи преди 5 часа
Страхотен човек и много жалко, че така се получи с него.
7
4
 
6
 
! Отговори
До Унижавам русофили преди 5 часа
Ти си абсолютен нekaдърник, пич. Съжалявам. Няма никаква идея за какво говориш!
6
0
 
9
 
! Отговори
До Унижавам преди 5 часа
Сена от малък се е качил на картинг, бързо стига до Ф1, въпреки че богатото му семейство са били твърдо против.Потърси в гугъл състезанието му в Монако,ами там е невъзможно да се изпревари, щото са тесни улици и много завои и въпреки това Сена спечели.Много рисков играч.В предния ден на тренировките в Имола загива Австриец,Сена и други настояват да се отложи старта,НО не станало.На 1ви май Сена е носил австрийския флаг,ама вместо да го развее на финала и той отива в Рая...
5
5
 
6
 
! Отговори
шушу-мушу преди 5 часа
Семейството прибира парите от рекламните договори.Никой не е предвидил такава кауза в договорите.Обикновенно отношенията приключват при настъпване на смърт,каквато и да е тя.Та затова не обявяват смърт-за да им текат милионите към банковите сметки.Затова доктора е абсолютно прав-да го държат в това положение ,е нито етично,нито морално.А е и отвратително което прекрачва всички норми.
4
6
 
0
 
! Отговори
фалшиво появяване преди 5 часа
все едно порошенкото да води армиите на укрите в окопите . никога няма да стане . сега е като плазмодии в паралитико-циклофреничен вид . заминава психиката на пребилия се скьор . няма нито гири да вдига, нито да кара сърф . джексън беше бял . емили тротинетката падна със 110 км и оцеля , 3 св война ни се размина .
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Абе голям голяяяям беше Шуми и колко нелеп инцидент само... Ще минеш десетки хиляди километри с над 300км/ч, и накрая ще се убиешш на ски писта!!!Съдба братче-квото ти е писано това ще стане.Разбирам мъката на семейството ама 11г.минаха вече и нищо,ами оставете го човека да си отиде,да му полети душата към небесните писти, вместо да го държите на системи като растение у ваза.Помня 1994та като дете как плаках за Айртон Сена,ама той поне бързо си отиде и не се мъчи.Големи бяха и двамата:((
2
7
 
9
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 5 часа
Сена беше романтиката във Ф1, Шуми нейната доминация в най-чистия й вид. По-големи от живота!
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Абе дайте сватбата на Лена мустака - кумува Просто Киро баджанака :)))