Бурята Трами връхлетя централен Виетнам

Нарастват жертвите във Филипините
Обновена: 27 окт 2024 13:54 | 27 окт 2024 13:54, Гергана Попова
2
Бурята Трами връхлетя централен Виетнам
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бурята Трами връхлетя централен Виетнам, заплашвайки да предизвика проливни дъждове и опасни наводнения, след като остави пътя на разрушения във Филипините, пише Ройтерс.

Още по темата

Страната от Югоизточна Азия, с разширената си брегова ивица, е предразположена към бури и наводнения, които често причиняват значителни жертви и материални щети.

Валежите в няколко части на провинциите от Куанг Бин до Куанг Нам се очаква да достигнат 60 см (23,6 инча) в неделя и понеделник, според националната агенция за прогноза на времето.

„Рисковете от наводнения са високи в градските райони от провинциите Ха Тин до Бин Дин“, каза агенцията.
Проливни дъждове се очаква да засегнат и централните планини, ключовата зона за отглеждане на кафе в страната, според агенцията.

След като премина през главния остров Лузон на Филипините, Трами остави големи площи потопени под наводнения, което затрудни спасителните и помощните операции, докато Манила се подготвя за въздействието на идващата буря Конг-рей.


Бурята връхлетя Филипините в четвъртък, причинявайки наводнения и свлачища, причинили смъртта на 90 души до неделя спрямо 46 смъртни случая, съобщени в петък, съобщиха от агенцията за бедствия.
Ариел Непомуцено, ръководител на Службата за гражданска защита, каза, че много от тези съобщени смъртни случаи все още се проверяват, за да се потвърди, че причината за смъртта е пряко свързана с бурята.
Храната, водата, хигиенните и медицинските консумативи са достатъчни, но обширните наводнения възпрепятстваха спасителните усилия, като много райони са достъпни само с лодки, каза Непомуцено.

Трами, със скорост на вятъра до 88 км/ч (54,7 мили/ч), достигна сушата в Хюе и Дананг. Оттогава максималната скорост на вятъра е отслабнала до 74 км/ч (46 мили/ч).

Бурята е принудила временно да затворят четири летища в централен Виетнам, според Службата за гражданска авиация на Виетнам. Между тях международното летище в град Дананг ще бъде затворено от 6:00 сутринта в неделя до 4:00 часа сутринта в понеделник. Държавните медии съобщават, че силните ветрове на Трами са съборили дървета и рекламни табла в Дананг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: буряВиетнамТрами
Още от НОТИФИКАЦИИ
Хванаха полицаи на калъп по време на служба
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Пак велик БЕЗинтелект! Виетнам няма "разширена брегова ивица", а много дълго крайбережие. Английският ли език е смота.н. , пишещите текста ли са смонянЯ.ци или компрните програми са правени от лошо, ползващи английски език. И при трите положения във всеки текст буквално е грозна безобразованост.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Спокойно! Сега БРИКСа ще почне да ги замеря с пачки