Защо не трябва да се храните на бюрото?

Времето за почивка на обяд е жизненонеобходимо за тялото ни
23 мар 2016 10:00, Михаела Лазарова
7
Защо не трябва да се храните на бюрото?
Снимка: outnow.ch

Работата на компютър има повече вреди за здравето, отколкото ползи. Заседнал начин на живот, изкривена поза на тялото, напрежение в очите и липса на свободно време. Работещите на компютър могат да признаят, че често им се случва да обядват на бюрото пред монитора, защото нямат време.

Изследванията доказват, че времето за почивка на обяд е жизненонеобходимо както на тялото, така и на духа.
Кои са основните причини, поради които трябва да се обядва извън работната обстановка?

По-малко вероятно е да преядете

Докато седим на бюрото често похапваме солети, вафлички, ядки, бонбони и всякакви подобни дреболии, които на пръв поглед ни се струват безобидни заради малкото си количество, но с тях можем да преядем.

Преяждането идва от прекомерния прием на излишни калории. Дори да не се чувстваме прекалено сити, тялото ни е „преяло“.

Друга причина за преяждане по този начин е заради факта, че на мозъка са му необходими поне 20 минути, за да получи сигнал, че вече сме сити. Когато излезем навън и изядем нормална порция храна е много по-вероятно да се заситим качествено, отколкото като ядем неосъзнато пред компютъра, вършейки друго нещо.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
от 6 преди 8 години
Взимам си думите назад, сетих се, че тука има един фитнес инструктор който нищо не разбира от спорт, а представата за това му идва единствено от резултатите на кантара.Така че най вероятно няма да можете нищо полезно да напишете в резултат на лошо консултиране.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хранене на бюрото, ако шефа не го поставя като изискване някъде това ,едва ли има друга причина някой да го прави.Така че темата е абсурдна.Много по добре е да пишете за правилна позиция на компютъра(както на пианистите им обяснява това), за да избегнем умората, или за необходимите раздвижвания, или за предпазване на зрението като втренчване в монитора(забравяте да мигате).
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз само пия на бюрото, малко мирише на джибри но колегите нямат нищо против
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само най-големите темерути ядат на работното място, ако има и други хора в стаята, в която работят. Обикновено вадят някакви гадни яденето, от миризмата, на които на всички в офиса им се доповръща.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълна простотия е да се яде на работното място, най-малкото заради гадните миризми на манджа, които колегите трябва да търпят всеки ден.
1
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНИТЕ НА БЮРОТО ЗАЩОТО АКО ДОЙДЕ И ШЕФА ВИ ЩЕ ВИ ИЗЯДЕ МАНДЖАТА --ТОЙ И БЕЗ ТОВА ВИ ЯДЕ ОТ ЗАПЛАТАТА ХАХАХАХАХА