Видове интимност в любовната връзка

Разбирането също е форма на интимност, без която една хармонична връзка не може
17 юни 2023 19:03, Михаела Лазарова
13
Видове интимност в любовната връзка
Снимка: Istock

Какво е интимността за вас? Всеки има своето разбиране за нея. За някои това е гушкане пред телевизора, романтични мигове, целувки, секс. Интимността е отвъд това. Тя е повече от изброеното. Има различни видове интимност и нито една не може да замени липсата на друга в брака или любовната връзка. Вижте 8 от тях.

1. Интелектуална интимност

Освен физическа и емоционална интимност, една връзка се нуждае от известна степен на интелектуална хомогенност между партньорите, за да процъфтява. Начините да бъдете интимни, без това да е физически, включват много други видове интимност. Това е вид интимност, която е много важна. Ако нямате общи интереси, единият обича да чете книги и е любознателен, а другият се вълнува само от това да се забавлява с приятели/приятелки, няма цели и т. н. то рано или късно това ще се усети.

Една интелектуално интимна връзка е мястото, където двойките могат да се отдадат и да допринесат за живота на другия чрез своя интелектуален потенциал. Хората с подобни интелектуални способности са по-съвместими във връзките.

Как да разберете, че той не ви уважава?

2. Емоционална близост

Емоционалната интимност в брака/връзката е, когато интимността на двойката се развива като силно чувство на близост и любов един с друг. Когато сте емоционално близки с любимия си човек, това означава, че сте уязвими. По този начин се определя степента, до която двойката може да се чувства сигурна, да има доверие в нея, а партньорите да общуват един с друг.

Емоционалната близост не присъства във всяка връзка, понякога от страна на единия партньор или двамата, когато не успяват да се усетят и отворят един към друг. Но именно такива двойки често не разпознават липсата на емоционална интимност в живота си, докато не стане твърде късно и не настъпи раздяла.

Може да бъдете емоционално близки по много начини – в занимания, да сте мили, уважителни, любящи и състрадателни един към друг и т. н.

5 знака, че той не инвестира емоции във връзката ви

3. Сексуално изразяване

Има ли разлика между секс и интимност? Определението за интимност в една връзка е различно за всяка двойка. Въпреки това е много важно партньорите да могат да изразяват себе си сексуално един пред друг.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Помощ за Хи хи /2/ преди 1 година
До Хи хи - Щом има такава грижа, кажи му да не носи чорапи от изкуствени материи, а само памучни. Освен това, да взима душ сутрин и вечер, а когато няма такава възможност, поне да си мие краката в леген. По време на туристически преход и това може да се окаже невъзможно. Тогава нека да ги бърше сутрин и вечер с влажни козметични кърпички. Ако прави всички тези неща, гарантирам ти, че всичко ще бъде наред.
6
0
 
8
 
! Отговори
Мишеее, преди 1 година
Сексуалното влечение е в основата на любовната връзка, без него тя няма да започне. Ако между двамата има добра комуникация и се уважават, в отношенията им ще има и доверие. От емоционална близост имат нужда повечето жени. Мъжът може да прави секс и без да изпитва емоции. Той се влюбва само в някои от секс-партньорките си. С тази, с която правят секс, може да се уважават, да се разбират и да си имат доверие, без той да е влюбен в нея. Сходното интелектуално ниво е задължително за добър брак.
5
0
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Краката ми миришат на оцет.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понякога се опитваме да живеем правилно като си оставаме взаимно свързани. Видовете интимност са просто проявление.
3
3
 
0
 
! Отговори
Призови преди 1 година
Я сьс сатанински ритуали шаман овдовял или с негата на старата мома
2
3
 
5
 
! Отговори
Хи хи преди 1 година
Ох, как желая, да му гушна краката, които му ухаят на оцет,,,Човекът се грижи да не му смардят кракатА:⁠-⁠D
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, пиши за сексуалната интимност, там ти е силата.