4 зодии, които трябва да се научат да казват "не"

Дали сте сред тях?
25 окт 2024 21:24, Теодора Драгоева
0
4 зодии, които трябва да се научат да казват "не"
Снимка: iStock

Когато прекрачваме нечии граници или някой преминава нашите, най-често това е по безобидни причини. Например шефът иска да останете на работа до късно, за да се подготвите за утрешната презентация, въпреки че имате семеен или друг ангажимент вечерта. Или пък приятел искат да останете за по още едно питие в заведението, защото се забавлявате толкова много, но пък вие сте уморени. Или пък половинката ви иска да излезете на вечеря, когато вие предпочитате да си останете у дома и да гледате любимото си предаване. С течение на времето много от нас забравят, че има искания, на които можем – и трябва – да откажем.

С напредването на живота у някои хора се натрупва негодувание от факта, че непрекъснато казват „да“ на другите и по този начин им позволяват да отнемат от тях. Негодувание, за което другият човек може дори да не осъзнава, защото не знае, че е преминал вашите граници. Въпреки че повечето от нас биха предпочели никога да не казват „не“ на познат или близък човек, за да не създават излишно напрежение в отношенията, поставянето на граници е важно и здравословно. Това е част от всяка връзка, независимо дали е с вашия приятел, гадже или шеф.

Границите са рамката, която си поставяме за това как искаме другите да се отнасят към нас и как ние се отнасяме към другите хора. Тези граници определят начина, по който искаме да се отнасят към нас, като насърчават нашето физическо и емоционално благополучие, тъй като чрез тях другите зачитат нашите нужди.

Някои зодиакални знаци имат склонност да са по-угоднически настроени към близките си и към познатите си като цяло. Те са грижовни, мили или избягващи конфликтите, което прави за тях поставянето на граници трудна задача.

А ето и кои 4 зодии трябва да се научат да поставят граници и да казват твърдо „не“ преди края на годината и защо:

Рак

Вашето дълбоко желание да се грижите за другите прави невъзможно да се грижите за самите  себе си, Рак. Не ви остава време, което поне малко (ако не и повече) да посветите на себе си и личните си нужди. Колкото повече ви е грижа за другите хора, толкова по-малко ще има причината те да си тръгват – и толкова по-малко време ще трябва да се тревожите за тяхното напускане. Обърнете част от тази закрилническа природа навътре към личността си, за да запазите пространство и време за себе си, вашите нужди и желания. По-добре е здравословно да можете да отблъснете някого, който се опитва да завземе цялото ви време, а и енергия. Време е да помислите за себе си!

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от Свободно време.
Три неща, за които хората веднага ви осъждат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари