20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната

Само за две години 6 млн. души вече са го сторили
Обновена: 21 фев 2024 06:47 | 21 фев 2024 06:45, Петър Бойчев
383
20 млн. украинци емигрират, ако Москва спечели войната
Снимка БГНЕС

Около 20 милиона украинци ще емигрират от страната, в случай че Русия спечели войната, прогнозира експертът по проблемите с миграцията Анди Семотюк в статия за американското списание Forbes.

Авторът припомня, че тази седмица се навършват две години от нахлуването на Русия в Украйна. От 24 февруари 2022 година насам повече от шест милиона украинци са напуснали родината си, като повече от 270 хиляди от тях са се преместили легално в САЩ.

"Повечето международни експерти са съгласни, че дори от гледна точка на имиграцията руската инвазия е хуманитарен кошмар. Но въз основа на това, което се случва във Вашингтон, тази миграция е само прелюдия към това, което предстои“, предупреждава Семотюк.

"Развитието на събитията в Европа е твърде предвидимо. След като Путин завладее Украйна, той ще атакува балтийските държави – уж за да защити руските малцинства там, а след това и Полша. Наистина, той го каза. Светът ще бъде въвлечен във война. Независимо дали ви харесва или не, но дори ако Тръмп отново стане президент, американските войници ще бъдат призовани да се бият на европейска земя. Може да се предвиди, че загубите - финансови, икономически, тези от кръв и пот, ще бъдат огромни“, уверен е авторът.

Според него, като се има предвид, че шест милиона души вече са избягали от Украйна, а осем милиона са били вътрешно разселени от началото на инвазията, повече от 20 милиона украинци ще избягат на Запад, ако в крайна сметка конфликтът бъде спечелен от Русия.

"Въз основа на оценките на разходите за бежанците, напускащи Украйна към Европа в случай на победа на Русия, и като се приеме, че ще има повече от 20 милиона мигранти, цената може да надхвърли един трилион долара годишно. Дори ако само три или четири милиона напуснат, тежестта ще да бъде много значителна... Накратко, нова дългосрочна студена война с Русия, в която САЩ ще бъдат въвлечени, може да струва около четири трилиона долара или дори повече – и то за период от 10 години“, прогнозира Семотюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като се обезлюди ще стане буферна зона.
57
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А защо си мислите, че всички поддържат режима на зеления наркоман?!?
56
4
 
33
 
! Отговори
Тъ преди 6 месеца
Украинци бягат от нищетата в Украйна по икономически причини и много преди войната ,стига сте писали глупости,ще напада Полша ще напада Балтика само плашите гаргите
55
18
 
10
 
! Отговори
призив преди 6 месеца
Независимо от изхода на войната, емиграцията на украйнци и руснаци ще е огромна. Нека този път да не отблъснем украйнците, само и само за да угодим на руснаците. Помнете ми думата---отблъскваме близки до нас народи, дори с български корени , но ще приемем сирийци и афганистанци, индийци, филипинци и непалци. Путин е болен психически, руснаците са заразени с едно арогантно и посташко държание, донякъде такива са и украйнците, но....предпочитам тях пред резачи на глави......помнете ми думата..
54
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То няма толкова, второ то е ясно кой ще спечели и няма ако.....
53
9
 
13
 
! Отговори
Se преди 6 месеца
И за какво му е на Путин една обезлюдена територия. Той и сега си я им тая обезлюдена територия в рамките на Русия. Той не може да насели неговата. Все едно на мен да ми кажат - имаш част от пустинята Сахара. И каква ми е печалбата. Някой ще ми трябва да я обработва, да прави нещо с нея. Няма да хвана мотиката и да отида да я експлоатирам. Така ще стане и с обезлюдената Украйна. Ще му трябват крепостни селяни, за да каже - ето спечелих. Някога османлиите на това са разчитали, на роби не на земя.
52
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
При конвенционална война Русия-НАТО руските въоъжени сили,доколкото са останали,ще бъдат пометени за 48 часа.Макар че 24 часа е по-реалистично.Толкова за бойните възможности на руската армия.Като изкарат БТ-5,БТ-7,Т-34 и Шпагина и НАТОВСКАТА АРМИЯ ЩЕ ЗАМРЪЗНЕ от ужасттт
51
12
 
3
 
! Отговори
Бежанци и преди 6 месеца
Украинци и турци България ще стане по добра за живот
50
21
 
6
 
! Отговори
Дано дойдат преди 6 месеца
В България да оправят генофонда
49
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че Русия ще спечели няма съмнение. Украинците да си емигрират. Само да не идват у нас. Стига сме ги хрантутили!
48
6
 
25
 
! Отговори
По същество преди 6 месеца
То няма толкова останали в Украйна. Без майтап, скорошна статистика показа, че хората в територията на Украйна, които още не са избягали са 19 милиона. И това е официално изчисление. А я кажете колко ще се върнат, които сега са избягали да не ги мобилизират.
47
19
 
5
 
! Отговори
Ебахти идиота преди 6 месеца
"ДА! Нямат нито километър скоростни Отсечки..... сергееФф, само LA има повече мили магистрали 4 и 5 лентови от цялатаБлатнаКлоака...
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ako и след като... Вие друг изход ли мислите, че има?
45
6
 
18
 
! Отговори
Другарят Путин преди 6 месеца
Че те 20 млн. укри вече са напуснали Украйна - значи ли това че вече съм спечелил войната?!
44
4
 
14
 
! Отговори
Така Така преди 6 месеца
В сибир вече са им опънали палатки
43
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Деспотизъм в България от 17-ти век е настъпил - убиват ни!
42
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво технологично предимаство има Западът? Преди година Камала Харис откри първият звод за производство на електробуси в САЩ, преди няколко месеца също там официално съобщиха, че започвали големи ремонти на железопътната си мрежа, която е от 19-ти век, ДА! Нямат нито километър скоростни отсечки, при тези огромни територии. А Русия има вече две ж.п.линии през Сибир - изключително тежки природни условия. Двата най-голвми военни кораба на Великобритания са негодни месеци наред....
41
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А според данни на британското разузнаване след Полша ,Путин ще нападне Тайланд и Индонезия ,за да защити интересите на руските малцинства там (туристи), следват Танзания и Занзибар , за следващите в момента се хвърля боб и чакат резултатите! То бива бива простотии да се пишат и говорят ,но може ли това да е безгранично?!
40
14
 
3
 
! Отговори
41 каскет смачкан преди 6 месеца
това върви в кварталната берьозка сНефелите.
39
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Западът има технологическо предимство основно в монопола на финансовите комуникации. Далеч не в наука и заводи. Още по-малко - в ресурси за тези заводи. Производството на чипове в Нидерлансия е на базата на суровини, които не са от западните страни, т.е. не е независимо. На фронта освен това, се харчи много метал. Къде в Европа има вече добив, изключвайки Украйна? някакви минимални количества вероятно. Затова опряха и до стари танкове от Еквадор, ама те им отказаха. Нямат база, факт.