Поклон за Кейт – защо бе нарушена традиция на "Уимбълдън"?

Играчите спряха да се покланят пред кралското семейство през 2003 г.
16 юли 2024 22:00, Дарена Найденова
8
Поклон за Кейт – защо бе нарушена традиция на "Уимбълдън"?
Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън беше посрещната по царствен начин при връчването на трофеите на „Уимбълдън“ този уикенд. 

42-годишната принцеса на Уелс връчи титлаta след финала на сингъл при мъжете между Карлос Алкарас от Испания и Новак Джокович от Сърбия на тревата на Ол Инглънд Клъб на 14 юли. И двамата играчи се поклониха по посока на Кейт преди да приемат наградите си.
 
Както се вижда във видео, споделено от ESPN, Джокович спира за момент, за да наведе глава, докато върви към принцесата, за да приеме трофея за второто място. Алкарас направи същото, преди да получи титлаta след финала, където победи опонента си с 3:0 сета. 
 
Въпреки че Мидълтън е старша работеща кралска особа и патрон на Ол Инглънд Клъб и винаги връчва трофеите на първенството на „Уимбълдън“, не е необходимо спортистите да ѝ се кланят или да ѝ правят реверанси по време на церемонията след финала или по което ѝ да е време от турнира. Движенията се правят като жест на уважение и по лична преценка на състезателя.
 
Традицията играчите на „Уимбълдън“ да се покланят или да правят реверанси, ако членовете на кралското семейство са в кралската ложа, беше прекратена през 2003 година, следвайки желанието на тогавашния президент на тенис клуба, херцога на Кент. Правилото беше актуализирано, за да се прилага само, ако присъстват кралица Елизабет и тогавашният принц Чарлз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля че не беше нужно да карат горките момчета да се покланят. Защо Кейт дава наградата след като е болна. Имаше други членове на кралското семейство. Има нещо което не е правилно. Освен това че не е принцеса.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ви каза че е принцеса. Тя е само херцогиня но може би дъщеря и е принцеса , титла която се получава по рождение. Сигурни ли сте че това е тя .Да не е некоя двойничка.
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До aZ-ътЗащото жената е болна, а е там, вместо да е със семейството си и да си гледа спокойствието, за да бъде събитието по-тържествено и по-красиво. Това не е поклон като пред кралица, а като пред една достойна жена и майка.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джокович - какъв невероятен професионалист и джентълмен! Ако всички мъже бяха като него и имаха неговата етика, светът щеше да е друг. Гледайте видеото.
3
8
 
2
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Аз не бих се поклонил на предсравител на англосакса. Ме знам каква точно се пада на англичаните, но на Джокович тая му се пада точно "оня с коня". Що й се покланя?
2
6
 
7
 
! Отговори
Бай Урко преди 1 месец
Като взема една остегарка Сливова и удри наред по цялата сбъркана фамилия!!!
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"И двамата играчи се поклониха по посока на Кейт преди да приемат наградите си."-----------Защо й се покланят след като дори не са поданици на кралството?