Мъск става първият трилионер в света до 2027 г., Гаутам Адани ще го последва през 2028 г.

В момента Мъск е най-богатият човек в света със състояние от $251 млрд.
Обновена: 9 сеп 2024 15:47 | 9 сеп 2024 15:32, Нели Христова
46
Мъск става първият трилионер в света до 2027 г., Гаутам Адани ще го последва през 2028 г.
Снимка: БГНЕС

Илон Мъск е напът да стане първият трилионер в света до 2027 г., сочи нов доклад на компанията Informa Connect Academy, която проследява богатството на милиардерите.

Констатацията за шефа на производителя на електрически автомобили Tesla, частната ракетна компания SpaceX и социалната медийна платформа X (бивш Twitter) произтича от факта, че богатството му се увеличава със среден годишен растеж от 110%. В момента Мъск е най-богатият човек в света със състояние от 251 милиарда долара.

Анализът на Informa Connect Academy предполага, че шефът на конгломерата Adani Group - Гаутам Адани от Индия, ще стане вторият със статут на трилионер. Това ще се случи през 2028 г., ако неговото богатство продължава да се увеличава със 123% на година.

Дженсън Хуанг, главен изпълнителен директор на технологичната фирма Nvidia, и Праджого Пангесту, индонезийският енергиен и минен магнат, също може да станат трилионери през 2028 г. Бернар Арно - шефът на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton и третият най-богат човек в света с около 200 милиарда долара, пък вероятно ще стигне трилион долара богатство през 2030 г. Същата година се очаква и Марк Зукърбърг да се присъедини към клуба на ултрабогаташите.

Интересен факт е, че Джеф Безос, който в момента е вторият най-богат човек в света с 200 милиарда долара, няма да стане трилионер до 2036 г., анализират от Informa Connect Academy.

12 години, за да станат трилионери, ще трябва да изчакат и основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин, въпреки че изкуственият интелект може да ускори техния възход, отбелязват авторите на доклада.

Въпросът кой може да бъде първият трилионер, вълнува обществеността, откакто светът коронова първия си милиардер през 1916 г. Това беше американецът Джон Д. Рокфелер, основател и по това време най-големият акционер в Standard Oil.

Същевременно преди време доклад изчисли, че най-богатият 1% от човечеството генерира повече въглеродни емисии - основен двигател на продължаващата климатична криза, отколкото 66-те процента най-бедни жители на планетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: трилионерИлон Мъск
Още от Звезди
Пери Едуардс разбрала какво е любовта с годеника й
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
На земята хора много преди 1 седмица
Доста пари, даже дори не мога да си представя, колко са един трилион долъра, но ще му призная, чак когато стане най-богатият човек на Марс.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен0011 преди 1 седмица
Тоя няма ли дъщери за женене? Мисля да се пробвам за някоя скромна зестра: 1-2 млрд., не повече.
39
0
 
0
 
! Отговори
ЕйАй преди 1 седмица
На всичките тези назначени богаташи и управляващи им изтича времето. И за това бързат да изпълнят заповедите за които са назначени. Иначе ще играе сатъра.
38
2
 
3
 
! Отговори
Шамари с опъкото преди 1 седмица
Бат Мъска раздава шамари с опакото на всякакви джендерасти и останалия либерален планктон. Пищят всички в несвяст.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ммдааа Той в действителност ги нема тези пари, но айде от мене да мине... :))) Ако докара първия човек на Луната ще го призная, но искам камерата да е включена нон-стоп, без анимацийки и тем подобни глупости :)))
36
1
 
2
 
! Отговори
ммдааа преди 1 седмица
що глупости може да направи с тия пари не ми се мисли , не че и сега не ги прави де
35
1
 
8
 
! Отговори
квадрилионер преди 1 седмица
Тези тюфлеци на оня свят ли ще си ги носят виртуалните трилиони долари ?
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
*** ми янко. Ако не схващате в момента с пълна пара си върви създаване на култ към личността. Разликата между Мъск и Сталин, е че грузинския трепеше хора и тероризираше населението за да създаде култа, а Мъск просто си плаща милиарди долари за пропаганда и лъскане на имиджа. Мъск обеща да ходиме до Марс след 4 години и няма как да не се сетя, че обещанието му за напълно автономен автомобил Тесла от преди 10+ години все още си виси неизпълнено.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да се надяваме изпечения мошеник Илон, да прати за първи път в историята човек на Луната, че Марс е малко далекичко :)))
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Евала на пича!
31
0
 
1
 
! Отговори
Баба Гошка преди 1 седмица
РадвайтИ сЪ. Всички ние ще станем милионери, защото едно кафе ще стане 10 евро, хлябът също, а обикновена кола ще удари 100 000 евро с всичките изисквания и резачки. Апартаментите Вече Удрят 500 000. Да живей инфлацията. Дигитални числа ще има за всички. Хартийките ще отидат в историята и няма да можете да ги ползвате за тоалетна хартия дори
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До старец до 28 През 1998 в ТУ имаше ЕДНА НАЕТА ЛИНИЯ 14.4 КИЛОБИТА за университета и общежитията и yahoo mail се отваряше за над 5 минути. Днес вкъщи свалям филм 4К за минути. Старлинк си работи и се продава. Всъщност много хора го ползват извън България, защото телекомите на Запад са си монополисти и пускат много бавни линии още. А и как мислиш, че има интернет на круизни кораби вече? През 1920та кола е вдигала 30км/ч. Няма как днес да вдига 200км/ч. Измама е.
29
2
 
1
 
! Отговори
старец до 28 преди 1 седмица
Сателитен Интернет имах още 1999 година. нито можеше да се изкара Милиард с него, дори и Милион - не може, да не говориме, че е толкова Зле, че е наистина само за Дивото, където друга опция просто - няма! това на Мъск съм сигурен е още по-голема - Измама.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 25 Всъщност правя. За съжаление сега наистина са видели, че изостават с преизползването на старите си знания,и планират повторно пращане чак след 30 години. В момента в МКС има двама американци, които са били на мисия за 6 дни, но след повреда в модул на Боинг висят с месеци там. Към януари се очертава Мъск да прати да ги приберат, защото НАСА не може да се оправи с Боинг и да пусне ракета да ги вземе. Проблемът е известен от историята- липса на предаване на знания между поколенията.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Не е ли Интересно Просто е. Мъск в момента има космическа програма, която минава събрани накуп ЕС, Русия, Китай и САЩ. На месец изстрелва по 1-2 ракети. Вече старлинк е услуга с цена няколкостотин долара за чиния и няколко десетки месечно за 300-400 мегабита интернет с глобално покритие. Тесла не са само коли, а соларни системи(примерно в САЩ керемиди за цял соларен покрив продават) с батерии да държат къщата цяла нощ, Туитър литна. Колите са му малка част от цялото, а инвеститори има бол
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на Мъск. Иновативна мисъл, изключителен човек. Самият факт, че всеки втори хитър програмист със шестцифрен месечен доход кара Тесла, е показателен.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Скоро ще влезе и в Белия дом, като Тръмп спечели изборите.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 24 Да пратят ПАК на Луната човек??? Правиш ли разлика между ПАК и ЗА ПРЪВ ПЪТ, чоджум?
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Поп Атанасий Така е за гроба. Но пък тогава остава, каквото си съградил и оставил за бъдните поколения. Тук Мъск ни минава на светлинни години. В момента вече има ракети за многократно ползване, минал е по всички параграфи НАСА(планират след 30г евентуално да пратят пак човек на Луната, а той вече планира първи град на Марс), осигури евтин бърз сателитен интернет на целия свят и т.н. Хората често сме дребнави и се отдаваме на завист, та не виждаме какво правят успелите.
22
1
 
6
 
! Отговори
Вероника преди 1 седмица
Поп Атанасий, поздравявам Мъск с песента ми "Два квадрата тишина"