Трагично си отиде рок легендата Кирил Маричков

Той се е подхлъзнал на сцена
Обновена: 11 окт 2024 20:09 | 11 окт 2024 19:39, Нели Христова
253
Трагично си отиде рок легендата Кирил Маричков
Снимка: БГНЕС

Почина легендарният музикант Кирил Маричков.

Трагедията се е случила при инцидент в село Селановци. Кирил Маричков е имал концерт с "Фондацията" във врачанското село, но при качване на сцената е паднал.

На място е повикана линейка. Музикантът е бил с тежка черепно мозъчна травма. Починал е в линейката.

Заради инцидента концертът е прекратен и полиция блокирала района.

Кирил Маричков бе роден на 30 октомври 1944 г. Певец, музикант и композитор, най-известен с работата си в рок групата „Щурците“.

Маричков е потомък на видния български революционер и политик Георги Странски, внук е на видния архитект Киро Маричков, а по майчина линия – на диригента Борис Левиев. Баща му, Кирил Кирилов Маричков, учи право и дипломация отначало в Сорбоната в Париж, после в Лозана. Първи посланик на България във Ватикана след 1989 г. Майка му, Ирина Левиева, е художничка.

Първите стъпки на Маричков на музикалното поприще са рок формацията „Бъндараците“. Там свири на бас китара, а през 1967 г., след като Бъндараците се разделят, Маричков и барабанистът Петър Цанков основават Щурците.

През 2010 г. е удостоен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен за особено големите му заслуги в областта на културата и изкуството. През 2020 г. получава и най-високото държавно отличие – Орден „Стара планина“ – I степен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от Звезди
Ричард Гиър и съпругата му като в романтичен филм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 минута
До Тя - "Грешен е " Всички сме грешни ,безгрешен човек няма .
231
0
 
1
 
! Отговори
Господ Гледа преди 2 минути
Човека има 1 песен и 600 концерта - нормално в един момент природата да си вземе своето. Майкъл Джексън по-млад си замина, дето всяка песен му беше хит.
230
0
 
1
 
! Отговори
.|. преди 3 минути
Колкото и да си велик и/или богат... накрая свършваш в дупката и даже не можеш да си вземеш парите и егото отвъд. Прочетете го пак.
229
2
 
5
 
! Отговори
до 220 преди 5 минути
До Анонимен - значи Кирил Маричков е направил страшно много, като е убил жена на знак STOP. Да. Аз не мога да си представя какво е да убиеш жена на знак стоп и ще се радвам да не разбирам, защото ще си излежа бъдещето в затвора, но ако се върнем на "благословения" (очевидно от КГБ и ДС) Кирил Маричков, дайте да пожелаем на всички българи, НИКОГА да не "правят толкова много", колкото него на пътя, защото едно е да правиш музика, съвсем друго да управляваш МПС. Не знам дали си запознат...
228
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 минути
До Анонимен (210) Дали си се оссрал в болнично легло или на сцената е все тая!!
227
2
 
3
 
! Отговори
Кмета на Селановци преди 9 минути
Концерта се разви много по-добре от очакваното. Познайте от коя партия съм.
226
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
Съжалявам че трябва да го напиша но ми се гади от повечето коментиращи тук. Човека е починал, а тук се коментира пиян ли е бил, комунист ли е, убил ли е човек и т.н. Какво значение имат вашите глупости??? Почина една от легендите на българската музика. Този човек е направил толкова много, колкото ограничените коментиращи тук не могат да си представят. Светла му памет ан Кирил Маричков.
225
1
 
2
 
! Отговори
Тв преди 10 минути
Край ще има за всеки,но да бъде с времето си !
224
1
 
1
 
! Отговори
Музикален експерт преди 10 минути
Какъвто и да е бил най важното е че остави в наследство красиви песни след себе си.Български стойностни песни който се слушат и ще продължават да се слушат.
223
2
 
5
 
! Отговори
Това е жалко. преди 11 минути
Не е окей да прегазиш жена на знак стоп и после да обикаляш в село Селановци да си правиш МЕГА-КОНЦЕРТ, за да свържеш двата лрая. Това е жалко. Ами това да излиза по телевизора да се жалва колко бил "страдал" защото бил БЛЪСНАЛ И УБИЛ ЖЕНА НА ЗНАК СТОП. Това е потрес. Всеки трезво мислещ ще се скрие вдън земя. На Кирил Маричков не му пука, че е УБИЛ ЖИВ ЧОВЕК, ЧЕ ДАЖЕ ЖЕНА. ЖЕНА. MAЙКА, МОЖЕ И БАБА...... ЗА КАКВО ГОВОРИМЕ БЕ ХОРА?!?!??!? ЗА КАКВО ГОВОРИМ?!??!?!? ТОВА Е УБИЕЦ!!!!!!!!
222
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 минути
ПееЦки авансово ли му е платил за концерта?! Щото сега родата ще връща кинтите. Все пак концерт не е имало.
221
1
 
2
 
! Отговори
съдбата преди 12 минути
И какво събитие е имало в това село?Сватба или предизборна кампания?За да са Фондацията там означава едно-много пари.Кой плаща?Жалко.Сега в черква или в синагога ще го опяват?И народна пенсия му гласуваха,ама съдба.Знае ли човек!Иначе дърпаше жиците.
220
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 минути
Боли ме шaлтeра за тоя бokлuк. Със сигурност като бивш посланик (назначен без необходимата квалификация) е вземал тавана на пенсиите. Живял си е живота като е бил винаги със силните на деня и е гледал гaзa си, а не е мислел за народа. Ако беше роден в САЩ, досега да е пyкнaл под някой мост от глад защото музикант от него не става.
219
5
 
2
 
! Отговори
Доктор Менгеле преди 16 минути
Бил е пиян и е паднал от сцената.
218
4
 
4
 
! Отговори
Господ бави преди 16 минути
Уби жената и падна по стълбите. Нормалните хора не убиват други хора. Нормалните хора управляват автомобил внимателно и винаги са нащрек - да не прегазят някое дете или някоя жена или дори някой объркан пияница, полегнал на пътя. Но за Кирил Маричков, явно това да караш бързо е по-важно от това да караш безопасно. Комунизма така го е научил - че неговия живот е "по-важен" от този на другите. БЪЛГАРИЯ СТРАДА ОТ ТОВА ДО ДЕН ДНЕШЕН. ДА ПОЧИВАТ В МИР ВСИЧКИ ЖЕРТВИ НА ТАЗИ ЗЛА МИСЪЛ!!!! ДА ПОЧИВАТ!!!
217
1
 
2
 
! Отговори
214 преди 17 минути
Не съм убила човек ,а съм спасявала !
216
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 21 минути
Кирил Маричков беше добър човек. Да. *** под каиша на ДС, но добър. Иван Гарелов беше като него. Не знам как да го кажа, защото да си комунист или слуга на комунист е срамно, но ако махнем това, Иван Гарелов и Кирил Маричков не бяха от лошите комунисти, защото не са навредили толкова много, колкото техните господари. Не ги взимам за пример, обаче не са лицето на злото, за това ще ги пусна сега - нека почиват в мир, след като пожелаем на пострадалите от тях ДА ПОЧИВАТ В МИР. НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ
215
5
 
5
 
! Отговори
Тя преди 23 минути
Говореше за соца пълни измишльотини и много ме дразнеше !
214
2
 
4
 
! Отговори
До Тя преди 23 минути
Ти безгрешен ли си?
213
0
 
4
 
! Отговори
ФАКТ преди 26 минути
За Киро Брейка ще скърбим много по-малко, от колкото за Кирил Маричков. Сверете си часовниците.