Френското предложение не давало гаранции за България

Kanzurow: Ако властта приеме предложението, ще загуби изборите
21 юни 2022 10:26, Анисия Иванова
21

"Без договор с България няма как да се започнат преговори. Властта в Скопие е антибългарска, но опозицията е много повече антибългарска. Френското предложение не получава одобрение от Скопие, предимно от опозицията. От гласоподавалите се търси мобилизация на тази антибългарска основа", посочи журналистът Виктор Канзуров в студиото на "България сутрин".
Още по темата

По думите му мнозинството от македонците се идентифицират с този конфликтен исторически разказ и не допускат да се приеме това, че сме имали обща история.

"Народът там се идентифицира с всички проблеми, които са пречка да се случи тази интеграция, дори да се започнат преговори с ЕС. Те сами се слагат в задънена улица", допълни журналистът.

"Френското предложение не дава ясни срокове и няма никакъв двустранен протокол. Няма ясни гаранции за България. Франция просто си изми ръцете с това предложение. Ясно е, че тук в България няма политически условия то да бъде прието", заяви Виктор Канзуров пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че ако настоящата власт приеме предложението, ще загуби изборите.

"РСМ чака някой да натисне България, ако това предложение не бъде прието. Каквото и да подпишат, те няма да го спазват. Катастрофална грешка беше за България, че настояваше за българите в Конституцията на РСМ. Това мен като българин в РСМ ме обижда дълбоко, защото това не решава моите проблеми", заключи Канзуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Joko преди 2 години
"Ако властта приеме предложението . . . . " хорицата от влатстта ще ги застигне най-лошото проклятие ! От сега да му мислят !
18
0
 
4
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 2 години
Франция играе лисицата, която - както в баснята - се опитва да накара гарвана да си отвори устата и да пусне сиренето!България не трябва да се поставя положението на глупавия гарван! Така че, твърдо вето, докато оттатък Вардара не им уврат главите!
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Френското предложение е полезно за Макрон и ЕС. За България предложението е убийствено несправедливо. Самият ЕС е твърде различен от онзи, в който страната ни влезе - съюз на СУВЕРЕННИ държави, еднакво значими и равни в културното си многообразие и интереси. Не сме влизали в имперско обединение като колония...
16
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Нео - Защото ако българският етнос не е признат в БЮРМ държавата няма какво да направи.
15
2
 
5
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Защо нашите политици не се вслушват в думите на такива, като Канзуров??? За да са наясно с положението на българите в РСМ!
14
4
 
2
 
! Отговори
Е как бе преди 2 години
Дава гаранция Франция !
13
3
 
13
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Мен повече ме е яд на нашите братя европейци, че ни третират като *** - ние ви предлагаме нищо и очакваме с радост да го приветствате, като се преструвате, че е нещо. Иначе съм на мнение, че не трябва да им обръщаме толкова много внимание на нашите братя македонци - нека си приказват, каквото си щат, да си живеят със заблудите, щом така им харесва. Така или иначе ние си знаем историята, а останалия свят не се интересува от темата.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТАРТЪТ НА ПРЕГОВОРИТЕ НА РСМ ЩЕ СЕ ОТЛОЖИ ДО ТОГАВА, КОГАТО РСМ ИЗПЪЛНИ ВСИЧКИ УСЛОВИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ДИСКРИМИНАЦИЯТА И НЕРАВНОПРАВНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ В РСМ!!! ДРУГ ПРОТОКОЛ НЯМА!!!
11
2
 
4
 
! Отговори
Беко преди 2 години
Бай Дрън, ние може да сме в ХХI-и век, но те не са. Я си представи, какво би било изкарването ти като обикновен турист там!?! Бях преди години и смея да кажа, че тия са бая назад. Единствения им мол бе нещо що-годе, както и стадиона. Всичко друго соц потрес. А македонците ги беше страх да ходят в албанската част и ни мислеха за луди.
10
9
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 години
Какво постигнахме, като се опитахме да си оправим общата история с българските турци навремето? Ами намразиха ни още повече и до ден днешен ни напомнят. А техния мафиотски главатар Дзоган, се издигна и задържа точно заради общата ни история. Станаха ли българи турскоезичните? Не. Дори наротив, българоезичните, помаците, се турчеят. Така става и с македонците днес. Дори и съмняващите ще накараме да станат македонци...
9
2
 
12
 
! Отговори
Майна Макешка преди 2 години
Въобще при никакви условия макета да не видят Евро Союза
8
13
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 години
Пускайте ги в Европа тяхното...Ние нали си знаем историята. А и който иска в Македония, също си я знае. Сега не сме петдесетте на миналия век-време на мракобесие. Сега имаме интернет, медии, връзки...хората се движат...нека оставим хората сами да се разберем, българи ли сме или не, имаме ли някаква обща история или не...Защото всеки нормален знае, че българите имаме обща история и с румънци и със сърби и с турци, дори с руснаци и украинци. Имаме обща история и с днешна Унгария...
7
10
 
3
 
! Отговори
Гришко преди 2 години
Канзурович във всяка манджа мирудия...противен човечец
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре стига с тая РСМ ! Това не е РСМ , а РЮС (република южна Сърбия ) От българофоби-сърби никога няма да се получат българи ! Но пък заиграването с тази тема носи доста ползи на всички ! Но не и на България ...
5
1
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Гаранция Франция :)))
4
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще клекнат макетата щом ги пипне здраво ЕС. И ние бяхме много настроени против турците и се пенехме, но след 10.11 за няколко месеца осъзнахме как са ни настройвали и колко е глупаво да насилваш тези хора. Така и макешкото общество ще се отрезви и бързо ще влезне на европейските релси. Не ние, а ЕС няма да ги търпи в сегашния им вид.
3
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 2 години
Хората по целия свят тотално изтрещяха. В Македония всички викат, че френското предложение е гадно и щяло да ги българизира и които го подкрепи е предател. В България пак предложението било гадно и пак , който го подкрепи е предател. Луда работа
2
3
 
25
 
! Отговори
Безсилие преди 2 години
и липса на компетентност на правителството да отстоява българските интереси във външната политика - това кара чуждите държави да си позволяват да ни дават готови предложения какво да правим: то не беше американския посланик за газа, украинския за оръжията, сега и фернския за ветото. Колкото и да ни се ще да искаме стабилен кабинет, не може да търпим да ни водят някакви *** без капка национално самосъзнание, за които всичко е бизнес и да заблуждаващ, докато не те хванат
1
0
 
40
 
! Отговори
Дедо Поп преди 2 години
Дайте да го видим това Френско предложение... какво го криете ? Искаме текста а не преразказано съдържание от полуграмотните ни политици ......