Над 5000 руски военни са обкръжени в град Лиман

Руското командване отказало разрешение за изтегляне
204
Над 5000 руски военни са обкръжени в град Лиман
Снимка: GettyImages

Над 5000 руски военни са обкръжени в град Лиман, Донецка област на Украйна. Това съобщи в Телеграм главата на Луганската областна военна администрация Сергий Гайдай, предаде Укринформ.

Войските на Русия, базирани в Лиман, се обърнаха към своето командване с молба да се изтеглят, но получиха отказ. В обкръжение са над 5000 военни на Руската федерация, се казва в съобщението.

По думите на Гайдай враговете ще се опитват да пробият обкръжението или ще се предадат в плен. Според него за тях са затворени почти всички пътища, по които биха могли да се изтеглят или да получат допълнителни боеприпаси.

Украинската артилерия блокира единствения останал път за изтегляне на руските сили от района и води огън по бягащи войници от руски подразделения, предаде УНИАН, като се позова на видеокадри и коментари, разпространени от военни блогъри.

Според американския Институт за изследване на войната защитниците на Украйна ще отвоюват Лиман до три денонощия, се казва в информацията./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
10
 
16
 
! Отговори
та така преди 1 година
,,,,от които 4900 са се предали или са готови да се предадат .
124
12
 
13
 
! Отговори
БАБА ТИ преди 1 година
До ОтговорЛудия си ти да опростачваш толкова нещата. Нещо не викаше луд на Буш като унищожи Ирак, Либия и тн и тн. Защото това ти набиват в празната глава и толкова ти е акъла да видиш през пропагандата какво наистина става.
123
9
 
7
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 124 Е ми добре, като е наша, т.е. на ЕС, защото и ние сме в него, защо този ЕС не направи нищо за предотвратяване на тази война. Индикации имаше отдавна, не случайно Меркел ходеше често в Москва, и нея я изкарваха каква ли не, ама го озаптяваше оня лудия. Ето, махна се Меркел и войната готова. Това не трябваше да бъде допускано. Сега дали е под давлението на САЩ, или не, не знам, но европейската дипломация никаква я няма. Колкото до епитетите, това са платени тролчета за всяване на разделени
122
8
 
19
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 1 година
Ха ха ха, и аз си купих 100 декара на една планета дето обикаля около една звезда в млечния път ама ше си я гледам само през телескопа както и жужи ше гледа новите присъединени територии.!!!
121
10
 
32
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Снощи когато полковниците от Лиман са искали подкрепление или изтегляне, тлъстите генерали са пили на праздничния банкет в Москва.
120
26
 
14
 
! Отговори
Не вярвайте преди 1 година
на сороски медии! Руснаците са вече в Киев!
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те са двама а ние сами...
118
8
 
25
 
! Отговори
Друго не близвам преди 1 година
Каза русофила и си извади главата от гза на Путин.
117
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То Лиман не е град, и за село е малко, ама какво да кажем освен слава. Слава на енергичната неуморна пропаганда
116
8
 
10
 
! Отговори
Валислан Налибантов преди 1 година
Аз съм НалиИбантов аз съм старозагорски художник татуироВчик , с драго сърце ще замина за фронта да подпомогнат своя Ортак Костя Копейкин. Мога да правя бомби и да продавам амфетамини на наще тавариши от Русия !!!! Велик и Най-Голям Валислан НалиИбантов
115
3
 
2
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
Все едно гледаш директно по телевизията!? Като дерби!
114
13
 
30
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Shark! Тази война е и наша! Това е борба между азиатската варварщина, и нормалността! Един Луд хвърля ракети по чужда територия, и заявява, че всички трябва да се съобразяват с него , защото му хлопа дъската ! Този Луд просто трябва да бъде спрян! А тука има и такива, които са готови да му се наведат доземи! И изобщо не става дума за някакви си епитети или етикети !
113
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След фалшивите анекси оттука нататъка ще казваме следното. Украйна денацифицира и гони руските фашисти от териториите си муахахахахах!
112
2
 
21
 
! Отговори
Диктатори преди 1 година
Путин, мечтае да има най-силната армия на света! Си Дзинпин, мечтае за най-силна армия на света! Ким Чен, мечтае за ядрени ракети! Орбан, мечтае да налага вето на ЕС!
111
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хохленски лъжи. Русите получиха подкрепление и ги млатят яко тези хохляци.
110
6
 
15
 
! Отговори
До Искаше ми се преди 1 година
Още ли не зацепвате, че ако Русия използва авиацията си, НАТО ще затвори небето над Украйна и се започва пълномащабна световна война?? Даже откачалки те в Кремъл не са толкова неадекватни...
109
24
 
6
 
! Отговори
Искаше им се преди 1 година
Укропите много им се искаше до три денонощия,а *** уви - не станава. Има руска авиация която още не е ползвана както трябва.
108
2
 
22
 
! Отговори
На Костя изгората преди 1 година
Ехх Костя Костя , мой Копейкин , аз съм твоето Искрено момиче от Стара Загора Костя ти ме направи депутатка , а преди това си бях съпруга на нарко производител и дребен разпространител !!! Сега Костя когато заминаваш за фронта аз какво ще правя , тъкмо свикнах със охолния живот ....Вземи със тебе по е и тоз *** дето ми се води мъж ,че да се Ебиете *** до *** !!!!!!!!!!!!!!!
107
18
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
В битката за Лиман украинците са впрегнали 20 хилядна армия. Руснаците са 5 хиляди в Лиман. Украинците се опитват да обкръжат града. Пътя който захранва Лиман е под обстрела на укрите и това затруднява доставките за руските бойци. Укрите ще пробват пълно обкръжение на града, засега не успяват.
106
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам нищо радостно ако 5000 човешки живота изчезнат, заради един полуръст в бункера. Нито си бранят родината, едва ли знаят за какво са там. Да се предават и да минат на страната на Украйна.