Над 5000 руски военни са обкръжени в град Лиман

Руското командване отказало разрешение за изтегляне
204
Над 5000 руски военни са обкръжени в град Лиман
Снимка: GettyImages

Над 5000 руски военни са обкръжени в град Лиман, Донецка област на Украйна. Това съобщи в Телеграм главата на Луганската областна военна администрация Сергий Гайдай, предаде Укринформ.

Войските на Русия, базирани в Лиман, се обърнаха към своето командване с молба да се изтеглят, но получиха отказ. В обкръжение са над 5000 военни на Руската федерация, се казва в съобщението.

По думите на Гайдай враговете ще се опитват да пробият обкръжението или ще се предадат в плен. Според него за тях са затворени почти всички пътища, по които биха могли да се изтеглят или да получат допълнителни боеприпаси.

Украинската артилерия блокира единствения останал път за изтегляне на руските сили от района и води огън по бягащи войници от руски подразделения, предаде УНИАН, като се позова на видеокадри и коментари, разпространени от военни блогъри.

Според американския Институт за изследване на войната защитниците на Украйна ще отвоюват Лиман до три денонощия, се казва в информацията./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
6
 
26
 
! Отговори
До 112 шарк преди 1 година
Трябва да бъдат забранени такива като тебе, защото сте вредни за България. Русофилите никога не сте били и няма да бъдете пълноценни българи.
104
1
 
6
 
! Отговори
ще цитирам Висоцки: преди 1 година
А нам сказал спокойно капитан:Ещ не вечер, ещ не вечер! :):)
103
3
 
21
 
! Отговори
.... преди 1 година
До "...лъжи и измислици"! Браво бе, и се хвалите колко народ сте "избили", и колко територии сте "завладяли"! Така ли ги завладявате, бе ? И после ще разправяш, че Референдумите били "доброволни"! Ти сам вярваш ли си, като лъжеш! Никаква жал към такива ! Само отвращение!
102
5
 
3
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 101 Изобщо не ме интересува кой какво е държал... в миналото, отдавна свършило време. НИКОЙ НЯМА ДА МЕ ПРИЧИСЛЯВА ТУК И ТАМ, ОСОБЕНО ПЪК ХОРА, КОИТО НЕ МЕ ПОЗНАВАТ. ЗАТОВА ТЕЗИ ЕПИТЕТИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ! 90481
101
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Са тоя град къде се намира последно след анексите? Мухахаха, денафициране
100
6
 
7
 
! Отговори
предаде Укринформ. преди 1 година
Те нали се биеха вече под Москва ? :):)
99
8
 
17
 
! Отговори
До 98 преди 1 година
Ще гърми шампанско, но не в Рассия. Впрочем, то вече гръмна. Осми месец и понеже руските душмани губят осезателно, започнаха да приватизират територии от Украйна. С това и ще си останат. Украйна продължава успешно специалната военна контраофанзива.
98
5
 
22
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Защото тукашните петоколонници не отидоха да се сражават там и сега техните руски фашаги като губят и те казват не е вярно. Ами отидете да видите дали не е вярно хем да дадете едно рамо бе мишоци какво само като страхливци пишете че не е вярно като е вярно.
97
12
 
4
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До ...! Вие първо се научете на две магарета сеното да разделяте, после ще делите и ще слагате етикети на хората. И да, не ни занимавайте повече с тази война, която не е наша е не искаме да става наша. Европа също ясно показа, че не иска да става и нейна. В този смисъл това е позицията на Европа, ясно ли ти е. Така че връви разделяй сеното на магаретата и не се занимавай с неща, които единичната гънка на мозъка ти не може да резбере. Някакви кЕЕлеши ме ме причисляват тук и тай, ай да ви няма!
96
1
 
15
 
! Отговори
х преди 1 година
Както е казал Хан Крум когато избива над 5 000 византийци, които се предават на българската армия преди настъплението на Никифор: "Убихме ги за да не се налага да се бием пак със същите хора след това." Така че бой
95
1
 
11
 
! Отговори
Костя Налбантов преди 1 година
Аз съм Костя имам авер Налбантов , взех жена му в партията си ,а пък той си продава наркотици из Стара Загора ,и работи уж като художник.....Сега отиваме на фронта с него , ще оставим млада и самотна дамата която си поебаваме и двамцата !!!!!!
94
6
 
21
 
! Отговори
ггр преди 1 година
Айде Азовстал им се върна тъпкано - тъкмо 5 пъти. Дай да видим колко са герои рашистанците сега.
93
8
 
3
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Абя туркоробци и тъй докат вечи 1/3 от *** я няма. Саму стинкити ви вярват.
92
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Shark Докато Просия ни държеше в желязната си хватка, самите русНАЦИ държаха да използват "русофоби" за противниците на потисничеството им в България. Нещо като системата за опознаване "свой-чужд". Сега, когато стана срамно да си русофил, защото това значи, да си привърженик на най-голямата терористична организация в света, решиха, че вече "няма нужда" и даже било признак на разединение. Остава да кажеш защо: русофилите работят срещу интереса на България, а с такива "единение"НЕ МОЖЕ да има.
91
5
 
13
 
! Отговори
Зъл Глобалист преди 1 година
Путин ще победи, когато баба му си смени прaшките:)
90
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАЗИ ВОЙНА ЗАСЯГА ПРЯКО И БЪЛГАРИЯ!300 000 БЪЛГАРИ ЖИВЕЯТ В УКРАЙНА И СТРАДАТ ОТ БЕЗУМИЯТА НА ПУТИН
89
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А относно новината...мисля,че е фейк.На тея и една дума не вярвам след евакуацията на Азовстал.Нали ако беше вярно сега шампанско щяха да гърмят...
88
3
 
16
 
! Отговори
Рускините преди 1 година
Почнаха ли да раждат по 10 деца?
87
5
 
14
 
! Отговори
F.U.P. преди 1 година
KILL 'EM ALL!Избийте до крак тези путиноидни фашаги.
86
5
 
23
 
! Отговори
За Путин преди 1 година
Тези 5000, не са важни! По-важни му бяха,, референдумите"!