Борисов: Държавата е затънала, дупката в бюджета е огромна!

Ако ГЕРБ е първа сила, ще направи правителство
471
Борисов: Държавата е затънала, дупката в бюджета е огромна!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Две години политическа аматьорщина ни докараха дотук - пети поредни избори, които струват много на всеки българин. Ако още веднъж направим избори заради нечии прищевки, това ще ощети държавата с милиони левове". Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Десислава Атанасова на предизборна среща на ГЕРБ със симпатизанти в Русе.

"Честит празник на жените и майките! Всеки мъж днес е видял цветята с колко са по-скъпи. Гората с какво поскъпна, та да поскъпват дървата?", попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата

Борисов обясни, че през януари миналата година, преди войната в Украйна, сме имали 9% инфлация, което е двойно повече спрямо средноевропейската.

"Неверието в институциите е толкова голямо, че нямаме нито един авторитет, към който да се обърнем. Не вярваме в институциите, това означава пълен разпад на държавата", посочи Борисов.

"Ние произвеждаме храни, мляко, кашкавал, където инфлацията е огромна. Тя е умишлено създадена - това е скритият данък, който взима парите на хората. При нас беше 1%. Сега, уж са повишили пенсиите, а парите не стигат даже до първата седмица. Дупката в бюджета е огромна. България произвежда олио, пшеница, слънчоглед - къде отива олиото? Кое вдига инфлацията - само лошото управление", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Този път вие трябва да ме убеждавате да направя правителство - досега аз ви се молех да гласувате за мен, а сега държавата е затънала. Три пъти досега се налага да вадим държавата от подобни състояния, но ще видите тази дупка, която оставят в момента - към 10 млрд. лв., е огромна", категоричен е Борисов.

"Всеки кмет в страната ме моли ГЕРБ да се върне на власт, защото няма компенсации, няма как да си преодоляват трудностите. Затова хората са казали: Съединението прави силата! Затова, ако не се съединим като народ, а продължаваме да се мразим, нищо добро не ни чака", заключи лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

"Ако сме първи, няма къде да шикалкавим, трябва да направим правителство. Иначе би било дезертьорство от страна на политическата класа. Надявам се всички мои колеги, които се наричат "лидери", да разберат, че смисъла на парламентарните избори е да се състави правителство. Иначе всички избори струват над 100 милиона. Над 1 млрд. лв. сме дали за избори, за да си чешем егото", добави лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
10
 
2
 
! Отговори
we преди 1 година
Уникални некадърници компроментираха промяната и Боко пред тях изглежда като спасител
310
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се въведе мандатност. Три години една партия е на власт с един министър- председател и край. Повече този мин.- председател да няма прави на този пост. Не искаме ди к та тура!
309
2
 
14
 
! Отговори
... преди 1 година
Буци, с нетърпение очаквам да те видя в следващите листи санкционирани по Магнитски ,и тогава ще те видим пред кой поп ще се кръстиш...ха ха ха
308
2
 
21
 
! Отговори
YOSIF преди 1 година
*** Бойко Борисов продължава да си мисли че всичко ще е по старо му и ще продължава да краде народа и ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ по програмите ДА ама НЕ !!! Европейската Прокуратура ги почна и сега Бойко Борисов и ГЕРБ Не могат да спят спокойно парите ги няма и насреща няма нищо построено с евро-програмите и парите... НАРОДА ИСКА БОЙКО БОРИСОВ В ЗАТВОРА !!!
307
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искаме повече ГЕРБ!
306
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, но разликата отпреди е, че съдии не ми отнемат имуществото в ползва на гербаджийски общинари и не сте обладали цята система! А дупки пак си имаше ... само дето те е яд, че от дъното на дъпките не е капало в твоите джубови.
305
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиква та дрънка : )
304
2
 
18
 
! Отговори
Стига преди 1 година
Бе Баце.Все тая песен пееш колко сме зле та да си мълчим а ти да папкаш и пипкаш. Произвеждаме ток и храни в пъти повече от нужното, военната индустрия бълва и не смогва ,имаме гори и море. Ама трябва само ти и хората около теб да преяждат.Що не смениш плочата и не кажеш как да стане така че да сме по добре. Или ти си като поп,само взимаш ,и никога не даваш.
303
2
 
19
 
! Отговори
2 преди 1 година
с твоите кюлчета Бацеее, ще попълним дупката в бюджета на страната ни и ще е Ок, не се наядохте , аз пак бачкам 200 часа и тоя месец и ми трудно със сметките, а ти кюлчета редиш, и елитни мадами по 5 бона на вечер
302
2
 
15
 
! Отговори
:) преди 1 година
Само за едно може да те молят - да участваш в отбора на затвора :)
301
10
 
6
 
! Отговори
може преди 1 година
държавата да е бедна,но народът не си знае парите,яде,пие,краде със задните си части,пътува по света като обезумял,била българската инфлация двойна на европейската,а българина е сто пъти по-богат от европееца
300
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не харесвам Бойко и ГЕРБ но съм склонен да гласувам за тях само и само да не се намърдат ШАРЛАТАНИТЕ от ПП - ДБ. Ела зло, че без теб още по зле.
299
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя съсипа държавата.Срам и позор за тия,които гласуват за него.
298
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов не разбра, че предизборно да плюеш по другата партия с най-голям вот не ти носи дивиденти, а точно обратното. Преди, като ИТН бяха с най-голям вот Борисов само с тях се занимаваше. Него не го интересуват политиката на съответните партии, а защото са му конкуренция ги оплюва по дефолт.
297
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твърдо гласувам за ГЕРБ!! Да спасим България от Хаоса!!
296
1
 
13
 
! Отговори
пари има преди 1 година
Намалете огромната субсидия за съдебната система-и ще има пари.Върнете държавния нотариат-1 милиард лева годишно отиват при частника, а не в бюджета, поради липсата на държавен нотариат.Милиционерите да си плащат осигуровките.
295
8
 
17
 
! Отговори
Киртак Киро преди 1 година
Дълбоки чекмеджета брейй що златце и евра ще поберат още ...Много по дълбоки и от държавната хазна .Като нищо може да запълни дупката на бюджета като родолюбив българин харизал нещо на родината .
294
14
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Шарлатаните доведени от юмруците срутиха България целенасочено Защо не платят от джоба си тези дето напълниха Чирен с прескъп газ Защо са се наляли на червеният бизнес огромни пари а цените на стоките услугите са с невиждана инфлация Излизат едни лъжат много ангро а други и вярват Е извинявайте но не желая шарлатаните отрови юмруци да ме мамят да грабят да богатеят за моя сметка Стига толкова платени черепи
293
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върнете назад и ще видите, че Боко винаги го говори това преди избори. Все няма пари, а той все по-силно иска да се набута в ко4инката.
292
8
 
16
 
! Отговори
До Къде са? преди 1 година
Е как да построи нещо за 8 месеца като администрацията и всички навързани фирми и предприятия са окупирани от ГЕРБерски калинки?!