Борисов: Държавата е затънала, дупката в бюджета е огромна!

Ако ГЕРБ е първа сила, ще направи правителство
471
Борисов: Държавата е затънала, дупката в бюджета е огромна!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Две години политическа аматьорщина ни докараха дотук - пети поредни избори, които струват много на всеки българин. Ако още веднъж направим избори заради нечии прищевки, това ще ощети държавата с милиони левове". Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Десислава Атанасова на предизборна среща на ГЕРБ със симпатизанти в Русе.

"Честит празник на жените и майките! Всеки мъж днес е видял цветята с колко са по-скъпи. Гората с какво поскъпна, та да поскъпват дървата?", попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата

Борисов обясни, че през януари миналата година, преди войната в Украйна, сме имали 9% инфлация, което е двойно повече спрямо средноевропейската.

"Неверието в институциите е толкова голямо, че нямаме нито един авторитет, към който да се обърнем. Не вярваме в институциите, това означава пълен разпад на държавата", посочи Борисов.

"Ние произвеждаме храни, мляко, кашкавал, където инфлацията е огромна. Тя е умишлено създадена - това е скритият данък, който взима парите на хората. При нас беше 1%. Сега, уж са повишили пенсиите, а парите не стигат даже до първата седмица. Дупката в бюджета е огромна. България произвежда олио, пшеница, слънчоглед - къде отива олиото? Кое вдига инфлацията - само лошото управление", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Този път вие трябва да ме убеждавате да направя правителство - досега аз ви се молех да гласувате за мен, а сега държавата е затънала. Три пъти досега се налага да вадим държавата от подобни състояния, но ще видите тази дупка, която оставят в момента - към 10 млрд. лв., е огромна", категоричен е Борисов.

"Всеки кмет в страната ме моли ГЕРБ да се върне на власт, защото няма компенсации, няма как да си преодоляват трудностите. Затова хората са казали: Съединението прави силата! Затова, ако не се съединим като народ, а продължаваме да се мразим, нищо добро не ни чака", заключи лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

"Ако сме първи, няма къде да шикалкавим, трябва да направим правителство. Иначе би било дезертьорство от страна на политическата класа. Надявам се всички мои колеги, които се наричат "лидери", да разберат, че смисъла на парламентарните избори е да се състави правителство. Иначе всички избори струват над 100 милиона. Над 1 млрд. лв. сме дали за избори, за да си чешем егото", добави лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
11
 
6
 
! Отговори
Къде са? преди 1 година
До Муха хааааРазкажи ми за твоите чисти и нови магистрали, които Кирил Петков построи? Къде са пет тунела под Стара планина и три миста над Дунава?
290
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До минаващВие сте на власт вече две години, защо не построихте досега АЕЦ Белене, кое ви попречи?
289
7
 
22
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
ГЕРБ-това е шлаката от българското общество.Такива крадци и невежи хора не са влизали във властта след освобождението от турско робство.Трябва да се изучава,как наивния българин допусна най-долната част на обществото ни, допусна да ни възседне ,управлява,краде и граби.За да не се допусни никога повече.Банкянския крадлив шебек задължително в затвора.
288
3
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
ха ха аааааааааааааааа
287
5
 
21
 
! Отговори
минаващ преди 1 година
Баце, не пожела да построиш АЕЦ Белене, вкара ни на борсата за ток (фирмите) и си подготвил и обикновените хора да ги вкараш там, окрадохте парите за магистрали, къщите за гости за наши хора, построи стадиони в села без хора, искаш да ни вкараш във войната с Русия, да ни поробиш с Еврото.... Ами разминават ни се приоритетите
286
8
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
От 4 години се възмущавам за цените тук и в Европа.Всеки път като пишех и хоп ТРИЕХА коментарите ми. Клик клик ДОМЕСТОСа в Бг е 7 лева в Англия 1 паунд. Той и Радев разбира от машинки. Клик клик и предложи Петков още един клик опуления..Клик клик и Слави заигръ кючек
285
4
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Баба ти има ли компютър и клика ли цените в Европа клик клик ха ха ха ха))))
284
3
 
8
 
! Отговори
До 379 преди 1 година
Бонго, през 2023та, че и от повече от 20 години с 2клика в Интернет всеки може да си види цените. Разбирам, че си функционално неграмотен бачкер, но все пак.
283
7
 
13
 
! Отговори
Така ми преди 1 година
Ами, ти и твоята шайка се оляхте от крадене!
282
14
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Нямаше толкова силно да се усетят скъпите храни, но при Радев цирея Петков с опуления вдигнаха цените с още 50 процента на тока 10 пъти повече. И пак заспалите българи в България, нямаше да се усетят. Провокирах бг в чужбина и започнаха да пращат снимки с цените там. ЗАТОВА СЕ СЪБУДИХТЕ, СЛЕД 33 ГОДИНИ , БРАУ БУДНИ БГ
281
7
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Ако злите партийки пак не позволят на Борисов да състави правителство , с нас е свършено.Радев върна държавата с 15 години на зад , а има най висок рейтинг.Руснаците ли ни убиха мисленето , ковида ли , само Господ знае , но не казва.
280
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойковия начин на борба с корупцията беше - да разпредели всичко между големите бандити и да събира процент ... така държава не се прави, така се прави ориенталско-азиатска кло ака.
279
9
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Носталгията по ерата Борисов не стихва, но мажем да си върнем държавата на изборите.Мислене бе , хора. Толкова ли е трудно ? Последния вагон отминава.
278
11
 
7
 
! Отговори
Комуновирус преди 1 година
Държавата безобразно се окраде при 8 месечното циркаджийско управление на променкаджийте. Изчезнаха милиарди,а банката за развитие се фалира с поставени от ПП лица. Първо опразниха като продадоха евтиния газ на частни фирми около директора на Булгаргаз,а после нагнетяваха от най-скъпият за да скочи парното днес с над 35%. Кой крадеше,а Шарлатани. Дори и татко Карло се отрече от вас.
277
13
 
7
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
Без ГЕРБ и Бойко няма да се оправим. Две години откакто не управляват и всичко замря. Скъпотията стигна повече от 50%. Народът изнемогва като гледа как Радевите правителства си правят експерименти с лъжи и демагогия. Един сантиметър път не построиха, колкото дълбочината на асфалта. Свлачището на магистрала "Струма" една година държи готовия тунел неизползван. Загиват стотици по неподдуържаните пътища. Хора,мислете,идват избори!
276
5
 
9
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
Крадеца вика дръжте крадеца....
275
4
 
7
 
! Отговори
!!! преди 1 година
"Огромна е дупката" в прогнилия ти мозък, мутро сикаджийска, жалко, неграмотно нищожество, дето ограби и срути България! Нищо, бай Ставри ще те дочака!
274
4
 
9
 
! Отговори
Диагноза българин преди 1 година
Ако не беше гешеф, тиквата отдавна щеше да е в затвора
273
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що, при буци като беше и бяхме цъфнали па вързали!?! Стига глупости!
272
4
 
10
 
! Отговори
Шнапса преди 1 година
"Велики" политици като Борисов, Сталин и Путин произлизат от мафията. И те управляват държавата като една мафиотска банда - крадене яко и какво става с народа - няма значение! Затова сме най-бедни в Европа и с най-мизерните заплати.