Русия нанесла удари по пет населени места в Сумска област

Селищата са обстрелвани с артилерия, минохвъргачки и гранатомети
2 авг 2023 13:12, Елка Василева
67
Русия нанесла удари по пет населени места в Сумска област
Снимка: архив, БГНЕС

През изминалата нощ и тази сутрин руските войски са подложили на обстрел пет населени места в Сумска област, предаде украинската агенция Укринформ. Нанесени са седем удара, в резултат на които са отекнали 49 експлозии.

"Баха нанесени удари по пет населени места в четири общини: Билополе, Миколаевка, Середина-Буда, Велика Писаревка", съобщи пресслужбата на Сумската областна военна администрация в "Телеграм". Отбелязва се, че врагът е обстрелвал селищата с артилерия, минохвъргачки и гранатомети.

Още по темата
По данни на областната администрация няма жертви сред цивилните, както и разрушения в невоенната инфраструктура след вражеския обстрел. Укринформ припомня, че на 1 август са били чути 21 експлозии в три общини в Сумска област, която граничи с Русия.

Междувременно в селище в Киевска област е избухнал пожар в частен дом в резултат на нощна руска атака с дрон, а в друго покрив на магазин е увреден от отломки след удар с шрапнел, предаде още Укринформ, като цитира съобщение в "Телеграм" на началника на Киевската областна военна администрация Руслан Кравченко.

"Руският враг извърши атака за пореден път. През изминалата нощ въздушният обстрел продължи над три часа. Окупаторите атакуваха региона ни с дронове "Шахед", отбеляза Кравченко.

Не са засечени поразени цели, няма и информация за жертви.

"Все пак, от падналите отломки се е подпалил частен дом в едно от селищата в областта, като са пострадали гаражът, прилежащата площ и автомобил. Пожарът е бил потушен бързо. В друго селище отломки са увредили покрива на магазин", уточнява губернаторът на Киевска област.

Укринформ добавя, че местните власти са се справили с последиците от разрушенията, а на пострадалите собственици ще бъде оказана помощ. Оперативните екипи продължават да неутрализират щетите от обстрела.

Агенцията припомня, че през изминалата нощ ята от вражески дронове едновременно са се насочили към Киев от няколко посоки, но украинската противовъздушна отбрана ги е прехванала и е унищожила всички въздушни цели – над 10 дрона.  
(БТА, Иво Тасев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Супер!
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къде са населените места ... само голи поляни.
59
1
 
1
 
! Отговори
До 59-тия преди 9 месеца
Като не те удоволетворяват снимките и кадрите от този сайт, запознай се с нещо автентично и реално от фронта > https://disk.yandex.ru/i/EwGT6z0wk5kN0A
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КРЕМЪЛСКИрашисти КРАДАТ РАЗРУШАВАТ, ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От къде я изровиха тая снимка. Стрелят в пусто поле.
56
0
 
6
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 9 месеца
Краворобите, живи да ви ожалят..
55
16
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Обстрелът на населени места и жилища е тероризъм.Украинската ПВО става все по-добра.Всички цели около Киев са унищожени.
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ШефретчоТъпчо ти защо не се пишеш вече "славянин"?
53
4
 
14
 
! Отговори
Хе хе преди 9 месеца
Украинското ПВО е враг номер Едно на украинците. А на тези, които са наредили да се разположи в населени места, явно, както на повечето хора по света, не им дреме за сънародниците им.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ВСУ И като се събуди потен ли беше?
51
10
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
И отново повредените граждански обекти са рузултат от украинското ПВО.
50
9
 
10
 
! Отговори
ВСУ преди 9 месеца
До Шефрет до 47 Аз вече съм го разбрал. Разбрали са го и пропагандистите на Пу тлер, затова рИват с глас в студиата си. Както обикновено, само путинофилите в България не са го разбрали, но има време .....
49
12
 
13
 
! Отговори
ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕ преди 9 месеца
За съжаление войната ще е ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ. На САЩ не им трябват украинци, трябва им част от територията и земята, която вече е изкупена от Монсанто, Каргил и Дупонт.
48
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и прочие, са били против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. Русчук, 1-й Март 1886 г.
47
11
 
6
 
! Отговори
Шефрет до 47 преди 9 месеца
Ще разбереш скоро колко е в обкръжение) Това да не са пълшоците от канализациите на Азовстал))
46
11
 
9
 
! Отговори
ВЕРВАЙТЕ МИ преди 9 месеца
Слава на украинското ПВО - над Украйна и птичка не може да прехвърчи без да бъде засечена. Защо ли обаче изобщо не им вярвам?
45
13
 
12
 
! Отговори
ВСУ преди 9 месеца
До Шефрет Бахмут е в огнево обкръжение. 30 хилядна рузка групировка е в обръча на украинската артилерия. Ще вземат предвид престъпленията срещу украинския народ, когато се саморазправят с тях.
44
7
 
10
 
! Отговори
Шефрет преди 9 месеца
Аууу пак свалят уж укрите. И в Одеса така ги бяха свалили ,а после реване- изгоря ни зърното. Аромата на украинско ппечено мирише вече и в съседните страни. Колкото повече,толкова повече. Наздраве,Тагаренко!
43
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 43 Рузките ценности много добре се наблюдават при това варварство.
42
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До да *** 220 хиляди групировка непосредствено преди нападението плюс 400 хиляди могилизация, плюс 50 хиляди вагнеристи, плюс неизвестен брой принудително мобилизирани от Донбас, плюс неизвестен брой доброволни наемници от целия свят е рузката групоровка, която изчезна в небитието, поради което в момента се готви нова масова могилизация в рузия.