Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?

Джамбазки прати ромите да връщат желязо от Айфеловата кула
Обновена: 13 юни 2013 15:00 | 13 юни 2013 10:18, Камелия Цветанова
311
Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?
Ангел Джамбазки от години води битка с ромските гета. Снимка: Булфото, архив

Всички незаконни махали и гета трябва да бъдат премахнати, защото циганите освен права имат и задължения и основното е да си търсят работа и да си плащат наема. Това заяви по Нова телевизия зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който влезе в остър спор със зам.-шефа на „Евророма“ Димитър Топалов заради идеята за мораториум върху премахването на незаконните постройки.

Предложението на левицата е в тримесечния срок сградите да не бъдат събаряни, когато те са единствено жилище на обитателите им, а в периода на забраната кабинетът се задължава да промени Закона за устройство на територията, с което те ще бъдат узаконени.

Според Джамбазки да се узаконят незаконни постройки на основа на произхода на техните обитатели е неприемливо, неморално и дискриминационно спрямо останалите хора.

„Подобно поведение би окуражило обитателите им и за в бъдеще да нарушават закони и правила с идеята, че ще се намери някои милозлив“, коментира той.

Още по темата
Топалов обаче защити обратното становище и настоя, че идеята е „перфектна“, защото това е възможност за всички в гетата да узаконят жилищата си и да си плащат тока, водата и данъците, както и да имат достъп до инфраструктура. 

"Няма циганин, който да си плаща тока. В Ботевград за тях построиха специални блокчета и ги направиха на нищо", скочи Джамбазки.

Той определи и като грешка предложението на депутата от БСП Георги Кадиев да се дават по 130 лева на родителите на дете, за което няма място в детска градина в София.

„Това ще накара всички от махалите да се регистрират и да чакат наготово пари от държавата“, мотивира се Джамбазки.

Според него не е редно и да се раздават детски надбавки на калпак, защото от това живеят ромите.

"Защо правят по 11 деца, като не могат да броят до 10", възмути се той.

След като Топалов се опита да защити своите и настоя, че все пак става въпрос за български граждани, които живеят тук и не могат всички да се изселят в чужбина, Джамбазки прати ромите да връщат желязо по света.

„Може и от Айфеловата кула дори“, иронично подхвърли той.

„Който е съборил циганска къща, бял ден не е видял“, "прокле" накрая Топалов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
36
 
! Отговори
galya преди 10 години
Що пък не, искам да им се узаконят незаконните постройки, така и аз някой ден шА си построя замък и срещу 100 кинта ша пусна брата Ром да каже, че е негова постройката и айде готова съм ... без документи и без нерви по разнити му там инстанции :))))
201
0
 
35
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Права си Моника. И ние носим вина. Аз от години спрях да давам пари на просещите ***, така възпитавам и децата си. Просията е организирана от *** кланове, това е престъпна мрежа. Колкото повече хора им дават, толкова повече пазар ще има на тази ,,услуга", толкова повече деца ще бъдат въвлечени в това....Отделно те са големи артисти, когато проси имайте предвид, че вече е изкарало за час колкото вие ще изкарате за цял ден. Т.е бедния си мисли, че по-богат, а всъщност дава на доста по-бо
200
2
 
43
 
! Отговори
ввъзмутена преди 10 години
Всички на протест! и да си ходи това продажно правителство на наглеци, ако ние не го сваким жална ни майка,
199
2
 
48
 
! Отговори
bodro преди 10 години
*** си изпълняват договорката с *** от преди изборите. *** са обещали гласове, сега *** дават дупе!! Лошото е, че смрадта се усеща от всички, а задните червени части смърдят нетърпимо вече, щом и в Европата усетиха......, явно в БГ сме сополиви и не усещаме вонята??
198
0
 
35
 
! Отговори
Sidewinder преди 10 години
До анонименМного малоумно предложение - имам приятелка, чиста българка, с 5 деца. Помощи трябва да има само срещу образование, трудов стаж и липса на задължения на родителите.
197
1
 
8
 
! Отговори
iztrepete gi преди 10 години
До ПРОТЕСТ!Evala, s teb sam, taka trjabva, Balgaria na protest! Da se mahat ot Balgaria, smradliva gadna papla4! Do edin da se mahat ili da gi izbieme!
196
1
 
34
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Е така се плащат за гласуването на 12 май,законно и за всеки месец от управлението на новата тройна коалиция.Кой ще получи тези помощи дето ги приеха? Само *** и мързеливите пенсионери от миналия век.Колкото по-бързо ги изритаме от властта тези *** ,депесета и малаумни сидеровчетета ,толкова по-добре за БЪЛГАРИЯ.Да забраним с референдум терористичните партии в БЪЛГАРИЯ.
195
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dolni bugari samo *** sa vi vinovni prodadoxte darzavata he vi naglasiat turcite xa xa xa idva kraiat
194
2
 
27
 
! Отговори
Песимист преди 10 години
До рб> Не чакайте да стане късно всички на протест" СПРЕТЕ ***"!То хубаво синко, поддържам идеята, но имам опасения, че процеса вече е необратим и е станало твърде късно. А след още 10-20 години ще е безнадеждно. Много дълго спяхме.
193
1
 
46
 
! Отговори
рб преди 10 години
Не чакайте да стане късно всички на протест" СПРЕТЕ ***"!
192
2
 
56
 
! Отговори
Моника преди 10 години
Проблемът не е в ***, а у нас. Съжаляваме ги,като ги видим да просят и ги правим ***.Вчера , например,седнах на кафе с една позната, тя даде на просещата *** левче,за да не ѝ досажда, а от сервитьорката, която 2 пъти смени пепелника, чакаше десетте стотинки ресто.Малкото *** протяга ръка, преди да се е научило да ходи, правят по 40-50 лв от просия, а после чакай да работят по за 20 лв. на ден, като нас!
191
1
 
51
 
! Отговори
Боряна преди 10 години
Значи бутнахте масивните постройки в голфигрището на Долна Баня и на обикновените хорица по морето, а *** коптори ще ги узаконявате?
190
2
 
57
 
! Отговори
ПРОТЕСТ! преди 10 години
Дайте да не пишем само по форумите, а да излезем на протест в неделя и да заявим на тези мърльовци в Парламента, че ние сме суверенът и ако не чуят гласа ни ще играе тоягата. СТИГА търпение и ОВЧЕДУШИЕ!КАЧИХА НИ СЕ НА ГЛАВАТА!Будалите да плащаме данъци и да спазваме закона, а за бай *** и за олигарсите с незаконните палати-законче по поръчка.ПРОТЕСТ В НЕДЕЛЯ ПРЕД НС ОТ !12.00 часаСТИГА СТЕ СПАЛИ И ХОДИЛИ ЗА ГЪБИ!ТАЗИ ДЪРЖАВА Е НАША! НЕ НА 240 ПРОДАЖНИКА В ПАРЛАМЕНТА!!!!!
189
3
 
27
 
! Отговори
hater преди 10 години
Ето до това води подкрепата за партии на малцинствата (БСП-*** и ДПС-турци). Ама и ВМРО ги подкрепяше по време на предизборната кампания (макар и с половин уста).
188
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а тва ще важи ли и за моята незаконна къща, аз също нямам нищо на мое име, само тя ми е, ама за да я узаконя трябва да платя още една камара пари и документи да представя в общината ? Или ще важи само за посртойки върху общинска земя ?!
187
0
 
38
 
! Отговори
Червен капиталист преди 10 години
Кой ти мисли за бараките на ромите.Важно е незаконите палати да минат гратис.
186
0
 
40
 
! Отговори
мак преди 10 години
Малоумното предложение ще бъде прието, а това ще доведе до разрастване на гетата, появата на нови такива и увеличаване на *** престъпност в градовете. да не говорим за богаташи, които ще си строят където им скимне.
185
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо имате по 11 деца, като не можете да броите до 10?това ми напомня на вица за катаджията, който спрял 5 пътника в Ауди Куатро и се развикал: Пише Куатро, значи 4 на италиански, вие защо сте 5 човека? Хората обяснили: По талон е 4+1. А катаджията звъннал на шефа си да се оплаче. Шефът казал: Пускай ги, няма да излезеш на глава с тези. Аз от 1 час се карам с трима в един Фиат Уно...:)
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
hora varnete tekezeseto i komunalnite uslugi i varnete *** tam da rabotqt shtoto svobodni li sa zulumi pravqt a i shte imame taka sobstveno zemedelsko proizvodstvo vmesto da kupuvame vnosnoto, koeto e skapo i bez ka4estvo.
183
1
 
30
 
! Отговори
prokurora преди 10 години
Истината казва за ***. И Сидеров казваше истината, но като заиграят парите единствената опозиция е Българският народ.