Болница одруса родители със 170 лв. за престой за ден на бебето им

Семейството се закани да си търси правата
30 дек 2019 08:42, Александър Попов
108
Болница одруса родители със 170 лв. за престой за ден на бебето им
Кадър: Нова тв

Младо семейство, с платени здравни осигуровки, платиха поиската им сума от 170 лева от болницата в Ловеч, затова че е приела 10-месечното им бебе за един ден.

Родителите твърдят, че детето им не е получило каквото и да е лечение.

"Оплакванията на детето бяха силни болки в корема. Дойдохме в Спешното отделение и бяхме прегледани от д-р Стойчева. Към нея нямаме никакви оплаквания. Много добро отношение получихме от нея", разказа пред Нова тв майката Силвия Монова.

Тя и детето са били настанени в болница, където поставили диагноза на момченцето "остър ларингит".

На следващата сутрин лекар от болницата ги изпратил да търсят специалист по вътрешни болести на друго място. Преди това тя и съпругът й трябвало да платят престоя им, който е бил 170 лева за ден.

Съпругът й твърди, че на детето не се извършвани никакви интервенции.

"Предложих им бебето да остане под лекарско наблюдение, щом се притесняват. Предупредих ги, че работим по клинични пътеки и трябва да останат най-малко три дни. Клиничната пътека не се заплаща от НЗОК, ако се прекъсне престоя", обясни д-р Добринка Стойчева.

Според докторката на 10-месечното дете му е направена инхалация. А цената на клиничната пътека, по която то е прието в болница била 500 лева.
Родителите пък се заканиха, че ще си търсят правата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: Ловечболница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 95Като гледам родителите - заслужават си го................Родители като родители а повечето лекари са лайнаристи като теб.
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото е че има много необразован народ - не иска да мисли, да спазва, да разсъждава... С това мислене, ще ни сполетят още по-големи бедствия. Това в Перник ще е нищо.
91
4
 
17
 
! Отговори
мда преди 4 години
Ехее от години това си е метод за точене на Касата. Приемат те за някаква манипулация, която релано не изисква болничен престой, извършват я и си тръгваш същия ден, а в епикризата- 5 дни престой в болницата и няколко "назначени" изледвания и "извършени" съпътстващи процедури. После защо няма пари в тази черна дупка, наречена Здравна каса. Всички са в схемата- лекари, директори на болници, медицински комиции, одити, министър...Всички са наясно, но никой не иска промяна, мафия в бели престилки!
90
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам родителите - заслужават си го...
89
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, как силни болки в КОРЕМА са симптом за ларингит и се лекуват с инхалация. За лечението на какво заболяване е била клиничната пътека, след като на другия ден лекар ги е изпратил да търсят специалист по вътрешни болести. Родителите не са напуснали по свое желание, защо ще плащат?
88
1
 
13
 
! Отговори
МОЛИ преди 4 години
А,НЯМА ЛИ КОЙ ДА ОДРУСА ТЕЗИ НАХАЛНИЦИ.ДОКАТО ИМА"СОЛИДАРНОСТ" И СЕ ЗАЩИТАВАТ ИЗВЪРШЕНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЩЕ БЪДЕ ТАКА.НО ,НАКРАЯ ТЪРПЕНИЕТО НА ХОРАТА ЩЕ ПРЕЛЕЕ.ТЕ ДА НЕ СИ МИСЛЯТ,ЧЕ МОГАТ САМО ПАРИ ДА ИСКАТ ЧРЕЗ НАТИСК.ТЕ НЕ СА НАЙ ВАЖНИТЕ В ДЪРЖАВАТА!!!!!
87
6
 
5
 
! Отговори
Nadia преди 4 години
DOBRE CHE JIVEQ V ANGLIA...Thanks God I dont need to get in to a Buglarian hospital!
86
0
 
6
 
! Отговори
Бакс преди 4 години
Това е щото разни араби и оня японец Токуда, искат да КРАДАТ от България и да източват държавните пари.. Трябва отново САМО държавните боници да лекуват здравно- осигурени, а чужденци- мошеници като Семир Абумелих и оня -Токуда, да си търсят клиенти.
85
1
 
16
 
! Отговори
симо преди 4 години
Лекарката каза,че въпреки,че не са правени изследвания на детето,са написани в епикпизата и платени от родителите,защото ТАКА БИЛО ПО ПЪТЕКАТА!!РЕКЕТЬОРИИИИИ!
84
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 4 години
И какво сега, касата щяла да плати 3 дена престой, защото няма възможност само за един. Същевременно се оплакват, че парите в касата не достигат. Що за *** е организирал тая система с пътеките??!
83
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът трябва да се научи, че безплатни здрарвни услуги няма никъде по света. И няма как да има. Просто е невъзможно да има безплатно здравеопазване, както и да го погледнеш. Едно здравеопазване изисква много много средства, но за това нашего брата си е слепец и необразован. При всички случаи и при соц и при кап ви взимат пари. При социализма е невидимо, при капитализма е видимо.
82
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам никаква драма, има правила. Казано е ясно - 3(три) дни. На който не му става ясно да прочете внимателно. Правилата са за да се спазват, тези няма какво да се жалват. Щом напускат предварително по тяхно желание - си плащат. Точка. Другото е било безплатно, чули са го. Крайно време е това племе да се раздели с биг-брадърщината и профанизирането.
81
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.Елате да видите в Хасково д-р Тянков какъв обирджия е ,за малка киста на окото-60лв.директно на него,че в болницата нямали такива конци и три нощувки платихме на болницата,защото я води ужким че е там,а пък тя си беше в нас,ама мойта като е наивна?Добре ,че ми каза по-късно иначе незнам .......
80
3
 
27
 
! Отговори
Bob преди 4 години
Съжалявам да го кажа, но добрите лекари в Германия. В България в болниците нямаме лекари, имаме амбулантни търговци. Няма значение от какво си болен, те преценяват от какво си болен по това каква пътека могат да използват. Преди 2 седмици бях на лекар в МБАЛ Св. София и 3ма различни лекари(може би едното е старшата сестра) ми казаха, че не трябва да ходя на лекар в следващите 3 дена защото пътеката е 3 дена и ще ги хванат ако се направи справка. Не ме попитаха дали искам да остана в болница.
79
2
 
33
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
В болницата в Ловеч най-добре функционира моргата!?!?!?До сега от там,никой не се е оплакал от неправилно поставена диагноза,лошо отношение или неправилно лечение?!?!?!А отвън,точно срещу болницата има частна погребална агенция!?!?!?И от там също няма оплаквания?!?!?!Не го пожелавам на никой,обаче ако в Ловеч ви застигне здравословен проблем,съвет от мен:Директно газ към Плевен!!!Университетска болница,частни клиники,квалифициран персонал и коренно различно отношение?!?
78
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои хора, на които не им е дошло до главата , така си плямпат. Има такива болници , в които търсят пари, въпреки че си здравно осигурен. Трябва да си търсят правата.
77
1
 
4
 
! Отговори
си шебек преди 4 години
До Че Гобарамлъкни!
76
3
 
33
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
е за това ги бият!!!
75
2
 
35
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Че ГобараТи някога пребивавал ли си в Англия, че пишеш глупости?! Ако си в системата на националното здравеопазване на Англия и си плащаш здравни осигуровки, както тези двама родители тук, болничното лечение е БЕЗПЛАТНО, както и почти всички лечебни процедури! Няма НИКАКЪВ начин здравноосигурени родители да плащат за болнично лечение в Англия!
74
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази държава е за затваряне! Не е проблема в исканите пари а в съотношението между заплати и цени. Т.е. няма никакво съотношение заплати и цени по болници, магазини и където и да е. Цените са европейски, заплатите български!