БСП иска НС да заработи на 21 май

Станишев: Ще търсим солидни експерти, няма да дирим по кръстовищата
Обновена: 17 май 2013 12:12 | 17 май 2013 12:08, Камелия Цветанова
137
БСП иска НС да заработи на 21 май
Сергей Станишев и представителите на левицата при президента. Снимка: БТА

Първото заседание на новия парламент да е на 21 май, иска БСП. Предложихме да е на 21 май, тогава е хубав християнски празник - Св. св. Константин и Елена. Важно е парламентът да се свика и да започва работа по проблемите, които хората поставиха на дневен ред и по време на протестите. Това обяви лидерът на социалистите Сергей Станишев след консултации при президента Росен Плевнелиев.

Държавният глава нито се е съгласил, нито е отказал тази дата. Институциите трябва бързо да се захващат за работа. Страната има нужда от програмно правителство с ясни приоритети, от хора, които ще работят прозрачно, настоя за пореден път Станишев.

Според него обаче не може да се говори за коалиция всички срещу ГЕРБ. Формулата  "тройна коалиция" е дискредитирана обществено и не може да проработи. В тази тежка ситуация, до която ГЕРБ докараха хората и страната, държавата не може да се решава на базата на просто партийни сметки, отговори той на упреците, че се готви коалиция между БСП, ДПС и „Атака”.

Още по темата
Имаме експерти, ще водим разговори с всички, важното е парламентът да започне ефективна работа и да се формира правителство, обобщи Станишев.

Никой не желае да разговаря с ГЕРБ, каза още Станишев, попитан дали БСП и ДПС имат договорка с "Атака" за подкрепа на кабинета Орешарски.

ГЕРБ да престанат с театралните представления, призова още соцлидерът, като отново заяви, че бившите управляващи си противоречат в действията и намеренията - "хем ще правят правителство, хем ще жалят изборите", удиви се Станишев.

ГЕРБ искат да хвърлят страната в хаос. Искат още едни избори, защото не им излиза сметката, заключи председателят на соцпартията.

„Българите искат правителство, което да се захващане с реалните проблеми, с мизерията, с липсата на работа, на поминък, доходи и със спешните неща, които засягат майките и децата, здравеопазването, цените на лекарствата и цените на тока. Трябва да се действа!”, категоричен беше лидерът на БСП по-рано на влизане при президента.

Ще търсим най-кадърните хора с решителност, с отговорност. В тази ситуация България се нуждае от програмно правителство, заяви Станишев.

„Всички трябва да бъдат много солидни експерти, не да бъдат търсени по кръстовища на републиканската пътна мрежа, както правеше Бойко Борисов, и да се сменят през няколко месеца“, изтъкна соцлидерът.  „Ще търсим не работа за хора, а хора за работата“, обобщи той.

Сергей Станишев определи като абсурдна ситуацията, при която партията, която е победител, иска касиране на изборите. „Всъщност кой иска касиране на изборите – тези, които ги правиха! И шефовете на МВР по места и служебното правителство като цяло и областните управители – всички са на ГЕРБ”, заяви лидерът на БСП.

По думите му мотивът, който бе изтъкнат на вчерашната пресконференция на ГЕРБ, е нелеп. „Вече се произнесе ЦИК. Вярвам, че никоя институция, която има право да внесе такова искане до КС, няма да се ангажира, защото това е неуважение към българите, които гласуваха”, категоричен е Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе някой да знае с какво се занимава Трактора през последните месеци?
101
1
 
2
 
! Отговори
Sergo преди 10 години
През 1989 г. завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет с дипломна работа на тема Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия.[3][4] Пет години по-късно защитава докторска дисертация на тема Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век.[5] През 1998 г. специализира политически науки в Московската школа за политически изследвания, а в периода 19992000 г. по международни отношения в Лондонското училище по икономика и политически науки, където защитава науч
100
0
 
4
 
! Отговори
GOZE преди 10 години
БЪРЗО БЪРЗО НЯМА ВРЕМЕ ЗА КРАДЕНЕ
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политическите активисти са жалки ***. Едновременно е тъжно, смешно и невероятно как преди всичко такива хора се натискат в редиците на партиите. Много от тях ще изживеят целия си живот, без да осъзнаят колко прости и вредни са в действителност за всичко и за всички.
98
0
 
6
 
! Отговори
gost преди 10 години
дали са огладнели за премииките
97
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствено и само БСП демонстрира национално отговорно поведение до момента. Другите са просто мишоци наблюдатели
96
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей,Гробчета,лижем люти рани,а? Драскайте ,гробчета,драскайте - това ще ви е успокоението идните 4г. Ха ха ха !Айде сега удърно минуси!Браво,а така,Боко ще ви даде едната бузка на дупета да го цунете,ако слушкате?
95
5
 
28
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
Новини: Новосформираната коалиция между БСП, ДПС и Атака ще се казва "Басибатака".
94
14
 
1
 
! Отговори
GOSO преди 10 години
До slavn4ma li koi da grimne to4 BOIKO BORISOV SVIN4TA ,,,
93
4
 
19
 
! Отговори
странник преди 10 години
Казват,че на лъжата краката са къси,но пропускат обстоятелството,че бяга бързо!Та затова безродието Станишев бърза с правителството и залива всички и всичко с програмите си,а всъщност има една програма с една точка-попълване на силно редуцираните банкови сметки-негови и на бесепетата!!!
92
4
 
23
 
! Отговори
Трактор-БТК-ТВ7-ЦКБ преди 10 години
Станишев иска властта сега, защото ако се касират изборите вече никой няма да им се хване на изфабрикуваните от тях компромати. Те активизираха целия си електорат при 50% избирателна активност. При 60-70% активност - те, ще си останат опозиция, където им е мястото!Бареков е знаел за Костинброд, тъй като е било скалъпено от политико-олигархичния кръг около него. Такъв компромат се прави с много пари. С този сценарий Бончев си е избил вложението в печатницата.;)
91
5
 
26
 
! Отговори
McNamara преди 10 години
Ей Станишко, клета мишко,Дваш ли си сметка как ще те сготвят другарите.Вътре си от всякъде. Вариантите са два: - или касирани избори и тогава, ох тогава хич ми се не мисли; - или неуспешно (а то не може да е друго) правителство и тогава пак ми се не мисли.Има и един трети вариант - отиваш кланиш се ниско, ниско, искаш прошка и милост (знаеш от кого), получаваш Министерство на спорта и още две зам.министерски места и всеки път влизаш в парламента с вдигната ръка, че приемаш и си съгласен.
90
21
 
4
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Който пише тука, нека все пак малко да жали човешкия живот ! Изобщо не ми е симпатичен ни Съселът, ни тези от шайката му, но те са хора като всички нас, има си компетентни институции, които се занимават с престъпления. Затова, отнасяйте се с уважение дори и към Съсела!
89
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да стане навреме. Съсела ще го думнат. Чакаме снимките му от моргата, изтипосани на първа страница на "Нощен труд".
88
3
 
2
 
! Отговори
Конфуций преди 10 години
До До КонфузийОценявам факта, че поне си се научил да четеш, но никъде не съм писал, че ще се жъне на ръка, а пътищата нещо не ми се връзват ( до колкото знам, нужна е земя да се прозвежда продукция). За проблема с безработните след излизането от съюза, да те попитам, преди 2007г. да разбирам ли, че е нямало хора, които да роботят в епропейски страни. Сега искам и ти да кажеш твоето виждане за развитието на страна и да го опсъдим. И моля те без крайни думи.
87
2
 
15
 
! Отговори
мунчо преди 10 години
Очакваме докъде ще стигнат с изпълнението на обещанията си,другарите и техните другари...
86
0
 
2
 
! Отговори
Конфуций преди 10 години
за международните пазари.Само така нашата държава може да излезне от вакума в който се намира, но ние трябва да се събудим и да покажем, че немогат така лесно политиците да си играят с нашия живот и с живота на наште деца. И нека Бог да ни пази1
85
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Родолюбците,които са на портретите,да могат да станат и видят на какво превърнаха страната ни ***,турци,помаци и комунисти,които са загърбили делата им, отново ще започнат недовършеното си дело.Поклон пред тях.
84
7
 
3
 
! Отговори
Конфуций преди 10 години
- ....... правата на народния представител и да може да се замества със следващия от списъка.- Всички депутати от дадена област на всеки 6м. дават отчет за свършената работа в парламента ( за внесените законопроекти и развитието им).- Президента съставя правителство и носи цялата отговорност за изпълнителната власт.- България излиза от EU и усилията на правителството се насочват към съживяването на двата отрасала- Селско стопанство и Туризъм. Държавата застава, като гарант зад частния бизнес
83
7
 
5
 
! Отговори
До ПОПО преди 10 години
Ами ние гласувах ме за десните, ама ГЕРБ "спечели", какво да правим , в БГ е така!