ОреШаро, пусни кокала без бой!

Домати полетяха към сградата на НС, където стотици се събраха на "кафе"
Обновена: 26 юни 2013 14:19 | 26 юни 2013 09:05,
452

Снимка: Dnes.bg

Стотици хора се събраха на сутрешно кафе пред парламента с искания за оставка на правителството на Пламен Орешарски.

Те носят плакати: "ПарламEND", "Пусни, ОреШаро, кокала без бой".

Чуват се и дежурните викове: "Оставка", "Мафия", "Червени боклуци" и "Долу БСП".

Още по темата

Протестиращите обаче не скандираха само срещу управляващите, част от тях носеха и плакати "ГЕРБ=на мафия".

В началния час – 8.30, на задния вход на парламента имаше едва около 50 човека, но към 8.40 броят им рязко нарасна. Първоначално те бяха застанали пред служебния вход, но в последствие обградиха целия парламент. В момента е блокирано цялото движение около сградата.

С бурни освирквания бяха посрещнати червената депутатка Корнелия Нинова и зам.-председателят на НС Мая Манолова. Вътрешният министър Цветлин Йовчев пристигна, в момента в който протестът се разполагаше пред централния вход на НС и също не започна нормално работния си ден, а с викове: Мафия.

Протестът днес отново е мирен, като много хора са дошли преди работа или на разходка с кучетата си. Някои от тях държат метли, "за да изметат боклука".

Част от протестиращите призоваха за радикализиране на действията им.

"Докато не полетят яйца и развалени домати към депутатите, няма да има ефект", обясниха част от тях.

Веднага след това домати полетяха към парламента. Служителите на полицията реагираха незабавно и помолиха протестиращите да се преместят.

При протестиращите към 9 часа излезе зам.-председателят на НС Мая Манолова.

Протестиращите обаче категорично отказаха да разговарят с нея. Червеното острие направи няколко опита за диалог, но всички те се увенчаха с неуспех, като последния път, в който тя поиска да разговаря с хората, към нея полетяха кроасани, бисквити и други хранителни продукти.

Манолова сподели, че е излязла да покани протестиращите в 15 часа в парламента, за да обсъдят  исканите от тях промени в изборното законодателство.

„Вижда се, че диалог не може да се води“, сподели разочарована Манолова.

На протеста беше и учителят на годината по информатика Явор Никифоров , който стана известен покрай протестите пред БСП с исканията си за оставката на депутата Христо Монов, който нарече протестиращите „интернет лумпени“.

Той държеше кутия натурален сок, на която беше изписал: “Кръв от комунисти“.

Той обясни, че днешният протест е предупреждение към всяко следващо управление, че грешки като тази с Делян Пеевски не могат да се повтарят.

Към 9 и 20 вече хората започнаха да се разотиват, но движението в района все още е блокирано.

Междувременно парламентът не успя да започне работа поради липса на кворум. Депутатите на ГЕРБ и „Атака“ не са на работните си места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
0
 
1
 
! Отговори
ттт преди 10 години
Заблуждавате се! Наистина протестиращите са малко. Преодоляването им не би било проблем, ако властите искат. Властите не искат. Те обявяват реформи (които са крайно необходими). Само, че не искат да ги направят. Реформите ще накърнят интересите на кукловодите. Тези реформи и ББ по същата причина не искаше да ги направи, а си подаде оставката, когато никой не му я искаше. БСП и ГЕРБ може и да се джафкат като кучета, но служат на един господар.
355
3
 
1
 
! Отговори
до №391 преди 10 години
Ти явно не си в час какви *** са част от българите при това безплатно с поглед в бъдещето където им се привиждат финикииски знаци........Истината е че когато започнаха протестите част от БГ-*** решиха че те ще победят и застанаха на тяхна страна!Да ама Орешарски и сие не смятаха така и решиха да управляват въпреки всичко и част от БГ-помиярчетата се преориентираха и почнаха да подкрепят правителството!Да знаеш че *** в България винаги вървят с победителите,независимо кои са......
354
2
 
5
 
! Отговори
Искам Оставка преди 10 години
Това заслужават всички в Народното събрание, защото не знаят как да се държат с хората, които са ги избрали! като гледаме ОреШаро няма да пусне кокъла така лесно, но дано от АТАКА не правят повече кворуми и по този начин НС да се разпусне след като няма да може да функционира!
353
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия защо не са на работа, искам да попитам аз.
352
0
 
3
 
! Отговори
Внимание преди 10 години
Един факт, при средна цена заЕвропа 387 $ за 1000 куб. най-скъпогазпром продава на Мак 564$ Полша525$ България 501$ Бг ползва 2,9 млрдкуб. м всяка година, Русия ни прибира290 000 000 $ над средната цена за ЕСЗа подр. ВИЖ izvestia.ru/news/544100 Знаем кой източва Газпромhttps://youtube/watch?v=UySDT5AWD74&feature=youtube_gdata_playerЗа милиардите източени през АЕЦБелене няма да говоря
351
2
 
4
 
! Отговори
до 385(Анонимен) преди 10 години
И теб ли ще направим цар? хаха... Какви царства сънуваш??? Виж от толкова "царе, царици" и разни "спасители", до къде я докарахме? Време е да престанем да викаме неволята и комунистите да ни лъжат, че ще дойде...
350
2
 
7
 
! Отговори
симо преди 10 години
Орешарски в момента разпродава активите на българските железници. Мотаят ни , за да разсипят това каквото е останало.Няма Парламент , но има сделки. Справка - предаването на Михнева.
349
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тука взе да става много интересно в коментарите. до преди някоко дни писаха само хора -подрепящи протестите, и са изведнъж се включиха платените. подкрепя се новото пратвителство, плюе се по протестиращитее , ах колко сте прозрачни бре комунягиииииииии личи си от километри че ви се плаща да пишете , взизирам Хасму ( иам го под всяка статия днес) Танев, Gledam и много подобни писани в едно и също време днес :))) ей маймуниии
348
8
 
2
 
! Отговори
Adiito0 преди 10 години
Атака липсват, защото се опитват да опорочат кабинета на Орешарски, защото той е срещу интереса на народа. Чухте какво каза Орешарски, че ако това продължи, ще трябва да си подаде оставката. Атака никога не са сменили позицията си срещу кабинета. Какво обаче се забелязва от ГЕРБ, които също са липсвали? Не казваха ли точно те, че Атака е в коалиция с БСП и ДПС и т.н.? А сега са на друга позиция и после ще кажат как не подкрепят кабинета.
347
7
 
10
 
! Отговори
бобмбо преди 10 години
първо върхушката на ГЕРБ В ЗАТВОРА!!!!!!!!!!!!пОсле промяна на изборните правила и закониНИКАКВИ СЛЕДСТВЕНИ ЛИЦА В ИЗБОРНИ ЛИСТИ ИЛИ КЪДЕТО И ДА ЕКАКВО Е ТОВА БЕ?
346
17
 
8
 
! Отговори
фАЛКОНЕ преди 10 години
тОВА е огромен протестза милионен град са излезли 1 000 човеказащо въобще се съобщава?и тв-зиите и текато папагалипротеста е жалък бе
345
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЕленаГласът на България е затвор за ГЕРБ,БСП,ДПС и АТАКА но и за всички *** и манипулатори.
344
33
 
15
 
! Отговори
Елена преди 10 години
Гласът на България е ГЕРБ!!! Другите да се махат!
343
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TARNOVSKA KONSTITUZZIA i ZARSTVO BALGARIA ...TOVA NI TRABVA a NE prazni prikazki...
342
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До antimafiaОтносно вестника , що не си го прибереш, че да не ти го навра в *** и да му пална фитила!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ХА-Ха-ХА!!!!!!!!!И внимавай да не те сбарат ПЕСОВЕТЕ , да ти съдерат ***!!!!!
341
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам чувството, че живея сред ангели и само няколко политици са грешници.Като че ли са докарани от луната, а не същия нашенски материал.
340
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е как ще не е експертно, те са експерти по гафовете.Досега еврокомисар да е искал извиненние от министър? Най-новата издънка от вчера. Отрича,увърта ама днеска се извини..такива експерти са като гласоподавателите им.Експерти по шантажа и задкулисните игри....
339
7
 
27
 
! Отговори
Питънка преди 10 години
Някой спомня ли си вече с какви думи се говореше за това правителство малко след изборите? Аз помня: "Това правителство ще е програмно и експертно"Така поне ни се набиваше в главите както от г-н Станишев, така и от г-н Орешарски...Сега аз питам...Какво стана с така нареченото от тях "програмно и експертно" правителство?Къде са експертите и каква е програмата им?И още една питанка имам: Защо вече никой не говори, че това правителство е "програмно и експертно"?
338
17
 
13
 
! Отговори
nelva преди 10 години
Хвърлят ,,кал,, върху грешния човек.Това не са протестиращи - напълно несправедливи и много подведени хора.Жалко за тях.
337
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Орешарски зарежете я тази държава.Протестиращите ще си изберат ГЕРБ и още по-постна пица, а зимата, като излязат на улицата гладните, сами ще ви молят да се върнете.