Без кърпежи, преасфалтират "Тракия" край Пазарджик

Със 140 км/ч ще пътуваме по новия участък до Бургас
Обновена: 15 юли 2013 11:32 | 15 юли 2013 09:58,
95
Без кърпежи, преасфалтират "Тракия" край Пазарджик
Има разрешения за изграждане на 10 обекта като бензиностанции по новата отсечка. Снимка: Булфото

Два участъка от автомагистрала "Тракия" се нуждаят от сериозен ремонт - в района на Пазарджик и в района на Пловдив. Ние предвиждаме на тях да бъде направена рехабилитация, обяви пред bTV шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Той допълни, че вече осигурени средства по споразумение с Европейската инвестиционна банка и вероятно следващата година ще започне ремонтът.

Още по темата

"Магистралата е едно инфраструктурно произведение, което още от момента на строителството си има нужда от ежедневно поддържане", допълни той.

"Икономически обосновано е в България да се строят такива магистрали - с една активна и една изпреварваща лента, каза още Лазаров", който бе категоричен, че не са нужни аутобани с повече ленти.

"Сега в историята ще останат задръстванията, време е да си честитим новата магистрала. Има разрешения за изграждане на 10 обекта като бензиностанции и други обекти, но към момента има само един обект край село Биково.

Гаранцията на асфалта на новата отсечка на "Тракия" е 5 г., а на съоръженията - 10 години, разкри Лазаров, но не скри надеждите си, че това ще бъде надхвърлено многократно.

140 км/ч е максимално разрешената скорост и до морето вече ще се стига за около 3 ч., имайки предвид разстоянието от 360 км, каза шефът на АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
16
 
28
 
! Отговори
БатБойкоАпашу преди 10 години
Очаквам благодарности и хвалебства към особата ми.
1
39
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре ,че дойде Бойко Борисов след 60 години на власт на БКП да ни направи едно нещо барим да имаме като в белите държави.....Сега на БСП ще им спрат еврофондовете,няма да довършат Струма и Марица.....пак ще бъде положението грамофон свири майка плаче