Без кърпежи, преасфалтират "Тракия" край Пазарджик

Със 140 км/ч ще пътуваме по новия участък до Бургас
Обновена: 15 юли 2013 11:32 | 15 юли 2013 09:58,
95
Без кърпежи, преасфалтират "Тракия" край Пазарджик
Има разрешения за изграждане на 10 обекта като бензиностанции по новата отсечка. Снимка: Булфото

Два участъка от автомагистрала "Тракия" се нуждаят от сериозен ремонт - в района на Пазарджик и в района на Пловдив. Ние предвиждаме на тях да бъде направена рехабилитация, обяви пред bTV шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Той допълни, че вече осигурени средства по споразумение с Европейската инвестиционна банка и вероятно следващата година ще започне ремонтът.

Още по темата

"Магистралата е едно инфраструктурно произведение, което още от момента на строителството си има нужда от ежедневно поддържане", допълни той.

"Икономически обосновано е в България да се строят такива магистрали - с една активна и една изпреварваща лента, каза още Лазаров", който бе категоричен, че не са нужни аутобани с повече ленти.

"Сега в историята ще останат задръстванията, време е да си честитим новата магистрала. Има разрешения за изграждане на 10 обекта като бензиностанции и други обекти, но към момента има само един обект край село Биково.

Гаранцията на асфалта на новата отсечка на "Тракия" е 5 г., а на съоръженията - 10 години, разкри Лазаров, но не скри надеждите си, че това ще бъде надхвърлено многократно.

140 км/ч е максимално разрешената скорост и до морето вече ще се стига за около 3 ч., имайки предвид разстоянието от 360 км, каза шефът на АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
11
 
! Отговори
lumpen преди 10 години
"Магистралата е едно инфраструктурно произведение, което още от момента на строителството си има нужда от ежедневно поддържане", - магистралата е СЪОРЪЖЕНИЕ, художнико на творения. Произведение на природата си ти!
21
36
 
22
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
ГЕРБ забавиха откриването с ЕДНА ГОДИНА ! Сега Националсоциалистите били виновни, че забавили 3 дена !!!ЩО ЗА ЦИНИЗЪМ ?
20
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП са царе на преасфалтирането!
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 21Точно за 14 мин ще стигнеш до старозагорската болница. А след още има няма два часа и вече си при св. Влас, грешка св. Петър.
18
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз по новите участъци карам с 200, ама много ме засичат некви ***. Огледалата не ги ползват.Айде да видим за колко ще стигнем до Сл. Брег сега!!
17
21
 
13
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
до 13Пак си зле осведомен до момента ЕС не е платил и едно евро за магистралата парите са от пенсиите здравната каса и т.н.Те първа ще чакаме да платят нещо.
16
6
 
13
 
! Отговори
По жълтите павета преди 10 години
- Не си идвайте толкова бързо, Мама /ви/..., че аман вече от вас. Да ви правя компоти все и да ви пълня багажника на колата, която баща ви ви купи. После трябва да ви давам и пари за из път, че да ви плащам и скъпите горива, за които вече даже забравихте да протестирате /защото мама ви ги плаща, де/. Аман, мама вече от вас. Отде ви направиха тая пуста магистрала, че пак да ми идвате. Нали ви пращам пари, там да стоите, мама, у тая пуста София. Разходки да си прайти, мама, по жътите павета...
15
7
 
27
 
! Отговори
@#$%& преди 10 години
Айде да ви е честита магистралата:) не забеавяйте, че има далеч по-важни неща:)
14
26
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквата не е спал, че някой друг ще открие магистралата - Асфалту насленика на Винету
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който бърза, далече не стига. Нали така маминото.
12
18
 
61
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
ДОЛУ БСП!
11
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нито едно правителство не е направило цяла магистрала, не си приписвайте нищо. Това че 2/3 от магистралата е платена от ЕС не трябва да се забравя
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това инфраструктурно произведение, който го ползва да си плаща и със събраните пари да се поддържа. Иначе ще изяде всички пари за пътища в БГ.
9
21
 
39
 
! Отговори
шофьор на голф2 преди 10 години
Само да доиде куклата Орешко да ми открива АМ'Тракия" или неакъв комунист-цоциалист лично ще ги замервам с асфалт събрал съм цял багажник у голфа.Само Р.Плевнелиев има пълно право сам да открие цялата магистрала!!!
8
4
 
41
 
! Отговори
УРА! преди 10 години
Хей, мамо, ще си идваме по-бързо вече! :)
7
10
 
39
 
! Отговори
тиква преди 10 години
при нашия манталитет на каране и стар автопарк 140 км в час са прекалено много
6
4
 
23
 
! Отговори
макето преди 10 години
пу да му се не види таман да я открият и ке я преасвалтират не можа да изтрае асвалто до откиването махмурлуко повеке ме дръжи
5
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хамстере къде си бе нагло копе*е нали ходеше при дългото плешиво *** в БТВ с едни буркани с Пепел да обясняваш колко некачествено била строена магистралата....а сега първи там нареден да и реже лентичката да *** нещастника..........
4
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Или казано по-просто пак няма да има цяла магистрала докато трае преасвалтиранет - а то може да продължи с години.
3
41
 
54
 
! Отговори
#Оставка преди 10 години
Наглостта на тройната ламя ГейБейЗлодей е безгранична. Нарочно забавиха откриването на готова магистрала в разгара на лятото, за да се направят пред най-заблудените им слепи поклонници, че горките имали заслуга за това. Ако не бяха комуноидите тровещи живота в България през един мандат вече щяхме да имаме 7 готови магистрали. ББ построи за 1 мандат в пъти повече отколкото преди него за 20 години и червени се давят в злобата си от този безспорен факт.