Паднаха всички внушения за задкулисие "Борисов – ДПС"!

Местан: Спекулациите за това са обидни и за нас, и за премиера
Обновена: 5 мар 2015 13:54 | 5 мар 2015 12:36,
120
Паднаха всички внушения за задкулисие "Борисов – ДПС"!
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Назначаването на Румяна Бъчварова за вътрешен министър и решението на премиера да поиска оставката на шефа на ДАНС и главния секретар на МВР свалят внушенията за задкулисни отношения между Борисов и ДПС. Така лидерът на движението Лютви Местан коментира изявлението на министър-председателя от днес, с което той обяви, че ще назначи вицето си за вътрешен министър и ще уволни шефовете на двете служби.

Още по темата
„Днешното решение на министър-председателя е ярко доказателство, че подобно задкулисие има само в главите на анализаторите и наши политически опоненти, които крият собствената си политическа немощ зад паравана ДПС“, каза Лютви Местан.

Той допълни, че спекулациите по тази тема са били обидни както за партията му, така и за самия Борисов.

Местан нарече нелепи и абсурдни упоритите внушения за задкулисие и „за това кой кого държи и за какво го държи“.

Лидерът на ДПС обясни и че партията му ще гласува против предложените от Борисов промени, защото е опозиция.

„ДПС е опозиция на кабинета на Борисов и естествено, че ще гласува против персоналните промени в кабинета“, каза Местан. В същото време той обяви, че партията му ще разчита, че идеята за гражданско начало в МВР с назначаването на Бъчварова ще се реализира.

Лидерът на ДПС направи коментара си след почти двучасови разговори с президента Росен Плевнелиев в рамките на консултациите, които държавният глава започна с партиите в парламента. По време на срещата Местан е обяснил на президента, че в партиите зад кабинета има такива на самоцелна деконструкция.

„Изразихме силната си резервираност, че управлението ще е на реформите, поради причината, че самата формула на властта генерира нестабилност и невъзможност за постигане на съгласие“, каза лидерът на ДПС.

По време на срещата си с Плевнелиев представителите на движението са обсъдили и заплахите, свързани с кризата в Украйна и с Ислямска държава. Местан обясни, че ДПС смята, че в тази ситуация България трябва да се държи като реален член на ЕС и НАТО. “Много бих искал да разбера дали тази ясна теза е теза на всички партии, които стоят зад кабинета „Борисов 2““, каза лидерът на партията.

Местан обясни и че ДПС е много по-надеждна бариера срещу Ислямска държава от телените огради по границата. „ДПС със своя либерален, национален, европейски, светски характер, се явява много по-надеждна цивилизационна бариера срещу радикални идеи и бацили в българското общество, отколкото телената ограда“, каза той и предупреди: „В този смисъл несъразмерните атаки срещу ДПС, идеите за изтръгване на ДПС от обществено-политическия живот са в крещящо противоречие с националните интереси“.

Лютви Местан отново повтори тезата на партията си, че е против идеята на президента за задължително гласуване. Той поиска съдействие от държавния глава за премахване на някои дискриминационни текстове от Изборния кодекс. От години ДПС иска да падне забраната за гласуване на майчин език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
21
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
личи си не си турчин дори на Корман Исмаилов името не можеш да произнасяш
51
15
 
24
 
! Отговори
БУРГАС преди 9 години
хаха НА ЧЕРВЕНИТЕ *** ИМ ТРЯБВА НОВА ОПОРНА ТОЧКА,ТАЯ СЕ ИЗЧЕРПА ЗА ДПС.НЕЩАСТНИЦИ ХАХАХ КЕФ ДА ВИ ГЛЕДА КАК СЕ ГЪРЧИТЕ ,КЕФФФФФФФФФФФ
50
0
 
20
 
! Отговори
1 преди 9 години
До БРАННИК,няма как да замирише на св.пърленка,но тия *** джумерки,които ядеш ти,вероятността да замиришеш ти на свинска пърленка е 100%,ганьоооооо разбра ли ме.
49
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай Местан ага политиката иначе ще те сменим с Хюсеин Хафъзов.
48
6
 
21
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
И за *** не ставаш, ще мирише на пърлена свинкя.
47
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаквайте скоро по новините новата серия на "На кафе"с Местан и Бойко Борисов
46
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Паднали са, ама друг път.
45
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Паднаха всички внушения за задкулисие "Борисов ДПС"!-------------хахахахахахахахахахахаххахаахахахаххахахахахахаеее Местан е добър!хахахаххахахахххахаххаКафенца мафенца ще има ли хахахахах
44
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще гласувам за курман Исмаилов.
43
3
 
38
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
БОСТАН , крахът на един народ !
42
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тотално се убедихме вече в договорките :) то пък да беше нещо ново за ДПС - много е яко да си по средата, накланяш везните на който плати повече.
41
2
 
35
 
! Отговори
Местан преди 9 години
Това че си напълнихме гушите с заема който взехме заедно с ГЕРБ , не ни прави коалиционни партньори ....ние може да работим заедно , да мислим заедно и да се подкрепяме , но няма задкулисие ДПС + ГЕРБ ...вервайте ми ! ......................народа като се надигна при публичния брак между тия партии се сопнаха и започната по яваш яваш да я карат ...... има ли будали да им вярват не знам !
40
2
 
24
 
! Отговори
амет преди 9 години
Бостане, ако наричаш лъжите си за висша политика, се лъжеш,номера ти минава само сред една част от вашия електорат и то сред тези,които не могат да четат.Колкото и да отричаш че сте опозиция на бб,и отвъд Дунава е видно,че точно вие,ДПС,доган, бб и част от герб сте истинското задкулисие.За мръсотията,която е заляла политическата ни сцена основно вината е ваша и на зависимия от вас борисов.Но ще има видов ден.
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС ПЛЮЕ НА БСП И КОМУНИЗМА
38
1
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Този цирк го гледахме само преди седмица с обратно гласуване за заема. е и сега ще гласуват за новата Министерша...
37
7
 
21
 
! Отговори
агата преди 9 години
Зад гърба на ДПС правят политика и новини,и все етническата партия или турчина е виновен.Спрете се бе във вашите зли очи никой не може да стане хубав,естествено че вълкът се ядосва когато не може да хване агнето и котката мучи като изпусне птичката
36
2
 
26
 
! Отговори
Ж преди 9 години
Дане сте си помислили да пробутвате правото да гласувате на турски.Прочети Конституцията бе -официален език-БЪЛГАРСКИ.Като не Ви изнася бегом към Турция,границата е отворена
35
1
 
26
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Всяко съмнение за топла връзка между Баце и Доган ага е случайно !
34
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само здрава тояга и силна ръка ще ги оправи и прати тия където заслужават...!
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дъртият и дръглив козел си мисли, че хората му вярват. Едва ли има такъв! БОСТАНА се задейства за да остане тъпоглавеца от Банкя на власт но и да непипа нищо от ДПС по страната. Страда единствено ограбения и лъган до безкрай народ. Имаше едни "борци" за справедливост и демокрация наречени Протестна мрежа. Къде сте борчета, випиюща несправидливост се извършва от Тикваров със съюза с ДПС? Или си харчичите мангизите от САЩ и ГЕРБ? Подлеци сте вие и дано народа ви накаже!