Паднаха всички внушения за задкулисие "Борисов – ДПС"!

Местан: Спекулациите за това са обидни и за нас, и за премиера
Обновена: 5 мар 2015 13:54 | 5 мар 2015 12:36,
120
Паднаха всички внушения за задкулисие "Борисов – ДПС"!
Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

Назначаването на Румяна Бъчварова за вътрешен министър и решението на премиера да поиска оставката на шефа на ДАНС и главния секретар на МВР свалят внушенията за задкулисни отношения между Борисов и ДПС. Така лидерът на движението Лютви Местан коментира изявлението на министър-председателя от днес, с което той обяви, че ще назначи вицето си за вътрешен министър и ще уволни шефовете на двете служби.

Още по темата
„Днешното решение на министър-председателя е ярко доказателство, че подобно задкулисие има само в главите на анализаторите и наши политически опоненти, които крият собствената си политическа немощ зад паравана ДПС“, каза Лютви Местан.

Той допълни, че спекулациите по тази тема са били обидни както за партията му, така и за самия Борисов.

Местан нарече нелепи и абсурдни упоритите внушения за задкулисие и „за това кой кого държи и за какво го държи“.

Лидерът на ДПС обясни и че партията му ще гласува против предложените от Борисов промени, защото е опозиция.

„ДПС е опозиция на кабинета на Борисов и естествено, че ще гласува против персоналните промени в кабинета“, каза Местан. В същото време той обяви, че партията му ще разчита, че идеята за гражданско начало в МВР с назначаването на Бъчварова ще се реализира.

Лидерът на ДПС направи коментара си след почти двучасови разговори с президента Росен Плевнелиев в рамките на консултациите, които държавният глава започна с партиите в парламента. По време на срещата Местан е обяснил на президента, че в партиите зад кабинета има такива на самоцелна деконструкция.

„Изразихме силната си резервираност, че управлението ще е на реформите, поради причината, че самата формула на властта генерира нестабилност и невъзможност за постигане на съгласие“, каза лидерът на ДПС.

По време на срещата си с Плевнелиев представителите на движението са обсъдили и заплахите, свързани с кризата в Украйна и с Ислямска държава. Местан обясни, че ДПС смята, че в тази ситуация България трябва да се държи като реален член на ЕС и НАТО. “Много бих искал да разбера дали тази ясна теза е теза на всички партии, които стоят зад кабинета „Борисов 2““, каза лидерът на партията.

Местан обясни и че ДПС е много по-надеждна бариера срещу Ислямска държава от телените огради по границата. „ДПС със своя либерален, национален, европейски, светски характер, се явява много по-надеждна цивилизационна бариера срещу радикални идеи и бацили в българското общество, отколкото телената ограда“, каза той и предупреди: „В този смисъл несъразмерните атаки срещу ДПС, идеите за изтръгване на ДПС от обществено-политическия живот са в крещящо противоречие с националните интереси“.

Лютви Местан отново повтори тезата на партията си, че е против идеята на президента за задължително гласуване. Той поиска съдействие от държавния глава за премахване на някои дискриминационни текстове от Изборния кодекс. От години ДПС иска да падне забраната за гласуване на майчин език.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Цветанов, МЕСТАН
31
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След сделката с дълга вече никого не можете да излъжете!
30
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е все едно с комшията да имате общ бизнес, но да говориш че си против него защото не одобряваш че е назначил чистачка - която не одобряваш ... така де за важните решения сте заедно а за незначителните неща тръбите че сте против
29
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАДНАЛИ АМИ .....ТАКА ТИ СЕ ИСКА ДА МИСЛИ НАРОДА ,АМА ВИЙ СТЕ ЗАМЕСЕНИ ВЪВ ВСИЧКИ ДАЛАВЕРИЕ ЗАДКУЛИСИЕ И БАНДИТИЗЪМ !
28
4
 
36
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Аз плюя всяка партия която прави далавера с ДПС , и като започнете да ми защитавате и леви и десни все едно ви плащат за това ... или ви плащат. Баси колко е *** тоя народ всички лъжат като съдрани, а вие тука ги защитавате по един или друг начин.При кого било положението по хубаво????? ПРИ НИКОЙ, САМО ЛАПАТ!!!!Продават ни за жълти стотинки на Руснаци, Европейци и Американци. Тяхните ценности били по добри ... ами нашите къде ги изгубихме. Всеки който защитава чужда кауза е продажен ***.
27
7
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Местане, докога ще се правиш на луд ?Задругата на Злото - ГЕРБ+ДПС крие истинския убиец на студентката във Велико Търново.ГЕРБ така се е овъртоил дв чаршафите на турците в Търново, че всички работят за техните интереси и загърбват тотално истината.Това е само един пример за БОСТАНА !Навсякъде из България има още стотици такива.Вижте КОЙ сече българските гори ! ГЕРБ и ДПС са си ги разпределили и вчера гласуваха заедно против забраната за износ на сурова дървесина.ГЕРБ+ДПС = ВЕЧНА ДРУЖБА !
26
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо ли ми звучи това като някакво евтино оправдание един вид? Както когато малкото дете е изяло сладките, които не са били за него и после започва да се оправдава и да си измисля разни работи само и само да не го хванат, че ги е изяло. Еййй... как не се умориха да шикалкавят тия политически парцали. В повечето общини са на калъп герб и дпс отайките, пък тука за пред хората от парламента се правят на опозиционери. Пълен водевил. При гласуването за заробващия заем си пролича кой с кого спи.
25
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докога тази чужда за БГ партия ще бъде във Парламента?????
24
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естественно, че дежурните веднага ревнаха......все повече не ви се получава тролчета...
23
14
 
31
 
! Отговори
Бостан е жив и помни преди 9 години
Другари защо плюете сега. Два мандата бяхте коалиционни партньори с ДПС , а като за последно Станишев се целува с Местан на Орлов мост . Срамна и позорна работа .
22
0
 
22
 
! Отговори
istina преди 9 години
drinkaite napravete zadiljitelno glasuvane slojete zad.osnovno obrazovanie ta da vidite rezultata kakvo mi djavkate tuka virusi
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха добре бе ага.
20
6
 
50
 
! Отговори
КОЙ преди 9 години
Кой подкрепи Герб да сложи Плевнята за 'президент'?Кой смъкна правителството на Орешарски?Кой подкрепя Герб в Парламента (когато 'коалиционните партньори ги няма)?КОЙ?
19
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие всички партии сте в задкулисие ... създадени от БКП и ДС ... да ви е** м****** !!! За тези , които не знаят инвалида Манол Велев , Весела Лечева и онзи изкуфял миризлив дъртак на гей кръга монтерей управляват държавата .
18
2
 
18
 
! Отговори
!!! преди 9 години
papagali ne pisete gluposti taka li rabotite vie fisisti s nezaslujeni zaplati i vinagi izbirasti gresnite ora ovse
17
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох, пак му повярвахме.
16
5
 
37
 
! Отговори
БОСТАН е жив преди 9 години
Аааа не са паднали!!!!!БОСТАН си жив и здрав ..... и непоклатим!!!!
15
3
 
50
 
! Отговори
край преди 9 години
Да бе да. Сега очаквам фирмите на Пеевски да спрат да работят с държавата и да почне следствие срещу него за аферата КТБ и невярна декларация пред сметната палата. Очаквам Доган да върне онзи хонорар и срещу него да започне следствие за "обръчите от фирми" "аз разпределям" и др. подобни. Чакам Борисов чакам.
14
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То е ясно, че няма задкулисие, всичко се случва на аванссцената!
13
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защото сме овце затова вече 25 год МЕСТАНще ни се пеняви