Борисов увери Путин: Реализацията на „Балкански поток“ напредва!

Премиерът обсъди енергийното сътрудничество с Вучич
8 яну 2020 15:54, Елка Василева
191

Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов разговаря с президента на Русия Владимир Путин, с президента на Турция Реджеп  Ердоган и с държавния глава на Сърбия Александър Вучич преди старта на тържествената церемония по откриването на газопровода „Турски поток“ в Истанбул.

Българският премиер отбеляза пред руския държавен глава напредъка по реализацията на проекта „Балкански поток“.

Премиерът Борисов изтъкна пред Путин свършената работа по участъците от разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи пред руския президент, че компании от Саудитска Арабия, Италия и Турция работят по трасето на строящата се газопреносна инфраструктура у нас.

Още по темата

Газопроводът е с обща дължина 474 км, с диаметър 1220 мм и максимално работно налягане от 7,5 мегапаскала. Трасето на газопровода преминава през землищата на 34 общини на територията на 11 области. Към настоящия момент проектът се изпълнява на територията на 4 области - Плевен, Ловеч, Враца и Монтана.

Премиерът Борисов благодари на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за поканата за участие в церемонията по откриването на „Турски поток“. Турция е непосредствен съсед на България, наш съюзник в НАТО и важен партньор на ЕС при справянето с основни предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, селското стопанство, търговията, икономиката.
 
Развитието на транспортната и енергийната инфраструктура беше акцент в двустранната среща на премиера Бойко Борисов и сръбския президент Александър Вучич. Двамата също разговаряха в Истанбул преди началото на церемонията по откриването на газопровода "Турски поток".

Премиерът Борисов изтъкна ползотворното сътрудничество в областта на енергетиката между българската и сръбската страна.

Българският министър-председател информира Вучич за постигнатия напредък на дейностите по разширение на газопреносната инфраструктура от турско-българската до българо-сръбска граница.

Борисов отбеляза, че реализацията на проекта "Балкански поток" ще осигури възможност за доставки на природен газ от различни източници на конкурентни цени както за България, така и за съседните страни и за региона на Югоизточна Европа.

От своя страна президентът Вучич също потвърди, че сърбите ще наричат проекта "Балкански поток".

"Това са нашите газоразпределителни мрежи. България има газов хъб, Сърбия има и ние си обменяме газ в двете посоки. Правим за следващите 20-30-50-години диверсификация и възможност всичко да пътува", отбеляза българският министър-председател.

Премиерът Бойко Борисов посочи още, че АМ "Европа" се строи за Сърбия. "Единият лот до лятото ще е готов, по другия също текат процедурите", заяви Борисов, цитиран от МС.

През ноември миналата година премиерът Борисов посети Сърбия, където заедно с президента Александър Вучич участваха в официалната церемония по откриването на автомагистралния участък по Коридор № 10 от българската граница до Ниш.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боря как бе началниците дава уверение?Ти си кукла на конци на външнополитически интереси.Няма ни потенциал ,ни мозга да е нещо повече.
57
2
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"""България има газов хъб"."'България няма газов хъб,За Борисов се отнася поговорката,гладна кокошка просо сънува.Ако беше реализиран ЮП,щеше да има газов хъб,освен ,ако ББ не бърка газов хъб,с газово хранилище,но това него не го притеснява.
56
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя *** на снимката даже е много висок за да е автентичен. Яко двойници е развъдил.
55
5
 
5
 
! Отговори
Мутрю пак се нагхъзи преди 4 години
преди беще Южен Поток, планираните разходи за койдо надхвърляха тройно разходите за 1 km предвидени от други държави на подобен терен, схемата беше да се източи българската държава от мутренската агентура на Русия в България.Сега се почви Турски поток, при който зависим не само от Русия но и от Турция, а това е опасно за националната ни сигурноист. България трябва да отреже всчкакви търговски взаимоотношения с Русия, както и със сателитните им офшорки като Дънди и др. за крадене на златото тук
54
2
 
9
 
! Отговори
цитат от "Афера преди 4 години
Вижте потресаващият роден Боко /Бай ***/ пред Путин. Как се усуква фамилиарно около Путин, който не го бере и за слива.А вам сказали? бута се Боко Тиквата около Путин.</strong><br>А Путин ЛЕДЕН!По информация на АФЕРА АМЕРИКАНЦИТЕ СА НАТИСНАЛИ НАШ БОКО ДА СМЕНИ ЕДНА ОТ ФИРМИТЕ, ВЪПРЕКИ ПОДПИСАНИТЕ ДОСЕГА ДОГОВОРИ, С АМЕРИКАНСКА!Стискаме палци довечера на вечерята да не му наложи да яде рукола.
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов държи нашата тръба да се нарича Балкански поток, защото американците казаха, че ще наложат санкции срещу Турски поток. Сигурно се мисли за много хитър!
52
5
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Путин не е много нисък за световен лидер. Висок е колкото е бил Хитлер.И не само по това си приличат!
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересува ме , дали Вучич първо е благодарил на Борисов за доставката на руската газ и след това го е напсувал или е било обратното !
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един президент, друг президент, трети президент и накрая ... Бай Муй.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин не е много нисък за световен лидер. Висок е колкото е бил Хитлер. По-висок е от Наполеон, Уинстън Чърчил, Никола Саркози, Силвио Берлускони и др. лидери.
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега по стар анадолски обичай Бойко трябва да се наведе пред 40 породисти пръча.
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само тиквено-прасешките медии продължават да наричат потока БАЛКАНСКИ.За цял свят, включително и за господарите от САЩ потокът си е ТУРСКИ ПОТОК, каквото е и официалното му название.Може би с това БАЛКАНСКИ родната придворна журналистика се опитва да придаде някакво значение на Бай *** Балкански, който отново стана за смях на целия цивилизован свят.
46
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е че Путин няма какво да си говори с американския лакей Боко, а директно с началниците му от държавния департамент.
45
7
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Каквото и да стане, платежоспособния руски турист избЕга.Мутрата Гaньо го изгони, с хилядите си номера, да му вземе парите !!
44
0
 
11
 
! Отговори
Соросоид преди 4 години
Невъзможно, нет! Тръбите са пластмасови, газът е анимационен!
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко поне руски не говори бе?
42
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вучето какъв е мазен мазен. И с каква завист гледа на снимка 2. Да не говорим, че във вътрешен план е по-зле и от Борисов, което е доста трудно. сърбите са ***
41
0
 
10
 
! Отговори
: D преди 4 години
Боко: Ние си обменяме газ във всички посоки.
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 5 снимка Ердоган и Путин са изолирали Борисов встрани, а той се хили като тиква.
39
4
 
22
 
! Отговори
ХЕРО МУСТАФА преди 4 години
Боко не говори англииски. говори мутренски бълхгарски..а руски не говори също..Може да срича две думи на руски по селски мазен аакцент , които Путин не му е разбралл какво му казвал дори !...Плондер недодялан--само за ШОУ и СМЯХ .