Митева предлага депутатите да нямат лятната ваканция

Не било редно да почиват според председателя на НС
21 юли 2021 13:15, Елка Василева
88
Митева предлага депутатите да нямат лятната ваканция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Ще поставя въпроса на председателския съвет за отмяна на лятната ваканция на депутатите. Така е редно, не е редно народните представители да почиват, след като нямаше толкова дълго парламент, но е въпрос на гласуване. Това заяви в кулоарите на парламента след края на първото заседание на 46-ото Народно събрание избраният за председател Ива Митева.

Още по темата

"Този парламент няма да е по-лек от другия, до момента, в който има кабинет и се осъществи мандатът, ще бъде напрегнато. Страстите ще продължават, това ще го видим още днес с внасянето на законопроекти и проекти за решение. Днес беше спокоен ден, иска ми се в 46-ия парламент да започне да се прилага правилникът", допълни Ива Митева, цитирана от БНТ.

Тя изрази надежда да не се злоупотребява с правилника, народните представители да го спазват стриктно и да не се сърдят, когато бъдат наказвани.

"Предполагам, че президентът няма да се бави с възлагането на проучвателния мандат, надявам се да има разговор между парламентарните групи", каза още председателят на парламента Ива Митева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 "!Алооо , Ива Митева е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС , НЕ РАЗБРА ЛИ , ...ИЛИ ОЩЕ СПИШ !Аман от неграмотни , примитивни калинки !" Точно колкото Караянчева беше ""поцикована кофа" и други подобни за такива като теб, точно толкова и Митева е "агнешка главичка" на ДПС. НЕЩО НЕЯСНО?
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги ли не е можела да казва ръ и лъ, или са я повредили в парламента като секретарка от много свирене?
54
2
 
7
 
! Отговори
Див преди 2 години
БРАВО, Г-жо Митева! От както съществува НС винаги лятната ваканция е толерирала народните представители през лятото да ядат ефтени кюфтета в почивните станции на големите ни морски курорти. А за останалите трудови българи , гърч до дупка защото било летен сезон. Какво като са депутати! Да не би да са хванали Господ за шлифера?
53
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, с такива недоразумение ще правиме държавност...
52
2
 
5
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
И да спят по два часа на денонощие резултатът ще клони към нула защото "материалът" е е гнил.
51
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще видите как гербаджиите ще гласуват против отмяната на лятната ваканция, за да могат да си пекат задниците на Малдивите с краденото досега.
50
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да спирате лятната ваканция, вместо да съкратите малко повече от 2/3 от тези търтеи, защото и твоето място ли може да изчезне. Пропорционално, на това население в БГ, много политици от света казаха, че повече от 60-70 депутата не са нужни. Например Бундестаг( Германия), има 709 депутата на 85 мил страна, а ние 240 депутата на 7 мил страна?!?!? И не само Германия, но и Италия, Америка. Храним буквално хора, седящи по столовете.
49
2
 
10
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Аз предлагам да работят само с един почивен ден на седмица до Коледните празници. Всеки месец да се прави отчет какво са свършили,като законодателство и да се предава пряко по националната телевизия.Нека се изнесат автобиографиите на всички народни преставители,с данни за образование,и заемани позиции до сега.
48
5
 
7
 
! Отговори
кофти преди 2 години
За ГЕРБ , ....ШАХ , И МАТ !
47
1
 
12
 
! Отговори
1 б клас преди 2 години
Да нямат лятна ваканция, а не " лятната " ваканция.
46
8
 
5
 
! Отговори
тенкЮ, Яна преди 2 години
До Яна... ТенкЮ , за наследството ви от ГЕРБ !Заробихте държавата с НЯКАКВИ си 38 милиарда , е , колко да са !Колко струва колажа на вожда ви ?
45
2
 
6
 
! Отговори
50% преди 2 години
Да се готви държаният апарат , МИНУС 50% !А честито , а мерси !
44
10
 
12
 
! Отговори
Яна преди 2 години
Започна се от първия ден.Заплати 15000 лева,а докторите 700 лева.Вперьод!!!
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен--46 !Алооо , Ива Митева е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС , НЕ РАЗБРА ЛИ , ...ИЛИ ОЩЕ СПИШ !Аман от неграмотни , примитивни калинки !
42
2
 
1
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Против!...''Правилно'' ,..... нали ФЪФ Бг винаги сме ПРОТИВ ВСИЧКО , И ВСИЧКИ !!!
41
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ива Митева е кумица на Никола Николов, шефа на неформалния кръг Агнешки главички. Още през 1998г. тя завършва право и Никола Николов я урежда в Министерството на правосъдието, което далеч не се случва с мнозина от възпитаниците на Софийския университет.Покрай публичните й изяви анализатори отбелязват, че тя притежава уникалното умение на политици като Цветан Цветанов,Мария Габриел и Надежда Нейнски много да говори, без обаче да казва нищо. За всичко като капак са речево говорните и патологии
40
9
 
16
 
! Отговори
БРАВО преди 2 години
Браво на МВР и ЦИК , прекрасна работа , единствените по-честни избори до сега !
39
6
 
7
 
! Отговори
Против! преди 2 години
Не съм съгласна, трябва да имат ваканция, така поне за известно време няма да създават безумия!
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво се случва с:1. Мажоритарния вот?2. 120- те депутати?3. Премахване на субсидиите?-------- моля проверете в раздел научна фантастика .
37
0
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Тези така и не се научиха, че ваканциите са за учениците и студентите, а не за депутатите. Както са тръгнали нещата, страната няма да има скоро правителство. Можем и без него, както и без депутати във ваканция.