Митева предлага депутатите да нямат лятната ваканция

Не било редно да почиват според председателя на НС
21 юли 2021 13:15, Елка Василева
88
Митева предлага депутатите да нямат лятната ваканция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Ще поставя въпроса на председателския съвет за отмяна на лятната ваканция на депутатите. Така е редно, не е редно народните представители да почиват, след като нямаше толкова дълго парламент, но е въпрос на гласуване. Това заяви в кулоарите на парламента след края на първото заседание на 46-ото Народно събрание избраният за председател Ива Митева.

Още по темата

"Този парламент няма да е по-лек от другия, до момента, в който има кабинет и се осъществи мандатът, ще бъде напрегнато. Страстите ще продължават, това ще го видим още днес с внасянето на законопроекти и проекти за решение. Днес беше спокоен ден, иска ми се в 46-ия парламент да започне да се прилага правилникът", допълни Ива Митева, цитирана от БНТ.

Тя изрази надежда да не се злоупотребява с правилника, народните представители да го спазват стриктно и да не се сърдят, когато бъдат наказвани.

"Предполагам, че президентът няма да се бави с възлагането на проучвателния мандат, надявам се да има разговор между парламентарните групи", каза още председателят на парламента Ива Митева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
20
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ХРИСТО ИВАНОВ СЕ ПРЕГЪРНА С АХМЕД ДОГАН!! БРАВО, ИЦЕ! ОТЛИЧНО! КГБ. ОТДЕЛ ЗА БОРБА СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ. ТОЛСТОЙ.
15
1
 
18
 
! Отговори
селянин преди 2 години
забравихгласуваха ли си вече новите заплати
14
1
 
33
 
! Отговори
Тия пък преди 2 години
Да гласуват увеличаване на депутатските заплати и да излизат в отпуска. Работата да не е заек да избяга
13
3
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Правителство = ДБ+ ДПС+ ИТН+ ***. ДОГАН Е АКУШЕРЪТ!!! После...конспирация било! Ха ха ха!
12
0
 
4
 
! Отговори
селянин преди 2 години
до 8не бързай толкова след първото заседание им се полага поне 20 дена почивка да умуват малко после ке му се мисли за правителство еле си имаме служебноха ха ха
11
7
 
10
 
! Отговори
само така преди 2 години
От Изправи се БГ! Ние идваме! искат да се възстанови и разшири дейността на т.нар. Комисия по ревизия, както и да бъде създадена нова временна комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите през лятото на 2020 г. и за незаконното подслушване. Внесено е и искане за изслушване на служебния министри на вътрешните работи и на правосъдието относно главния прокурор Иван Гешев......Чегърт, чегърт .....
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука изгуби заплатаджиите, те нали живеят заради отпуските :))) Требва явно още да те оч ука живота Митева.... хахахаха :)
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква ваканция, а продължение работата на предното НС. Внесени са и първи законопроекти. Единият е в Закона за НСО се премахва специализираният транспорт за бивши премиери и председатели на парламента, за членовете на Конституционния съд, кмета на столицата и главният прокурор. Предлага се и Бюрото за защита към главния прокурор да премине под ръководството на Министерството на правосъдието.
8
2
 
13
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Е, що???? Нека си починат хорота! Затова са там!
7
5
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Депутатите първо трябва да сформират правителство и тогава да умуват за ваканция, а не да спрягат коня пред каруцата ... въпреки че по всичко личи че правителство този път ще се нареди, по дневен ред зададен от Доган и с индулгенцията на Румбата, който е крайно незаинтересован наесен да има избори 2 в 1 ... !!!
6
8
 
8
 
! Отговори
НИЕ преди 2 години
Groбовете вече не скачат като преди като бяха спечелили. Мълчат че иначе изобщо може да ги няма следващия път на изборите!!!!!
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почнаха с глупостите , вместо да предложи високи доходи и затвор за корумпетата и крадците
4
2
 
14
 
! Отговори
как без ваканция преди 2 години
хората се скъсаха цяло лято от работа, вече припадат от умора...
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чи те кога са измориха че ще почиват ??? Нали сега им е за първи ден на работа ? Баси колко бързо са умориха наще дупитати :)))
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охааааа. Ултра-популизъм от първия ден и също като Чалгаря, като го отхвърлят, ще каже, "ами, то не зависи от мен, аз предложих, кво" :)))))))
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сричащият депутат от Симитли влиза в НС, колко ли е платил баща му?