Предложиха начин за охлаждане на Земята

Сързан е с инжектиране на частици, подобни на ледени кристали
3 мар 2024 20:20, Стела Стоянова
61
Предложиха начин за охлаждане на Земята
Снимка БГНЕС, архив

Изследователи от американската Националната администрация за океаните и атмосферата и от НАСА предложиха нов начин за охлаждане на земната атмосфера в борбата срещу глобалното затопляне. Резултатите от изследването са публикувани в списание Science Advances.

Учените смятат, че инжектирането на частици, които представляват зародиш на ледените кристали, в горните слоеве на атмосферата ще направи слоевете по-малко влажни, което ще неутрализира част от ефекта от затоплянето на Земята. Това ще се извърши с помощта на самолети на височина от 17 километра, точно под стратосферата, където въздухът бавно се издига. Попадайки във влажни слоеве, те предизвикват кондензация на парата и превръщането й в лед, което дехидратира стратосферата.

Все още обаче няма работещи методи за инжектиране, отбелязват изследователите. Освен това, дори при инжектиране на два тона на седмица, този подход ще премахне достатъчно водна пара, за да намали само малко количество нагряване, около 5% от общото въглеродно затопляне от изгарянето на изкопаеми горива.

Следователно не трябва да се използва като алтернатива за намаляване на замърсяването. Целенасоченото изменение на атмосферата на Земята за справяне с изменението на климата вероятно ще създаде каскада от нови проблеми, казват климатолозите. Следователно най-разумният подход е да се намалят самите въглеродни емисии. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: охлажданеНАСАземя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
38
 
! Отговори
Според мен преди 2 месеца
решението е да премахнем тия 2% свръхбогати банкери и изедници, които управляват света и всичко ще се успокои и ще си дойде на мястото. И климата ще се оправи, и войни няма да има, и хората ще си живеят мирно и свободно без проблеми.
34
29
 
6
 
! Отговори
Додж фен преди 2 месеца
Далеч по ефективно би било с ядрени удари над Рашка и ядрена зима после
33
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато Китайски и Руски ТЕЦове тровят майката Земя, нищо добро не ни очаква.
32
5
 
40
 
! Отговори
ТОВА Е преди 2 месеца
ПОРЕДНАТА АМЕРИКАНСКА ПРОСТОТИЯ! НЯКОЙ СЕ ПРАВИ НА ГОСПОД _ НАКРАЯ ВСИЧКО СЕ OCИPA!
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не е ново, преди 4500 годни Анунаките са направили същото само че с разпръскване на златни частици, а златото е добивано в мините на цар Соломон от изкуствено създадени същества чрез генно инженерство.Сега наследниците на тези изкуствено създадени хора наследяват планетата Земя,наричт се ЧОВЕЦИ и отново стигат до решаване на същият проблем ,който са имали създателит им. Дано успеем!!!
30
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нямало работещи медоди за инжектиране..... Ами питайте британците, те имат. Всеки грамотен, който говори английски, може да иде на сайта на британското правителство и да прочете как то се бори с глобалното затопляне. Една от описаните мерки е "инжектиране на аерозоли в стратосферата". Овцете обаче се смеят като им кажеш че ги пръскат.
29
2
 
16
 
! Отговори
реално преди 2 месеца
Елате да поживеете в Англия. Слънцето рядко ще го видите и ще бъдете охладени през цялата година. особенно, ако не се отоплявате през зимата като англичаните ще спестите и много пари.
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак ли кемтрейлс. Или уж за охлаждане, ще разпръскват биологично оръжие. От кравари те добро никога не очаквай. Пагубно е!
27
3
 
14
 
! Отговори
Недомисляци преди 2 месеца
ПЪРВО изгарят белите дробове на планетата горите на джунглата на Амазонка! ВТОРО отглеждат крави, отделящи газове в освободеното от горите простронство! ТРЕТО избиват кравите в Европа, защото отделяли газове. ЧЕТВЪРТО Европа купува телешко от изсечените гори на Амазонка! ПЕТО една трета от територията на България е залесена с гори и затова България трябва да получава пари отфондовете на ЕС за климата, събрани от таксите за парникови газове.С тези пари можем да поддържаме и модернизираме ТЕЦовете
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не е ново, преди 4500 годни Анунаките са направили същото само че с разпръскване на златни частици, а златото е добивано в мините на цар Соломон от изкуствено създадени същества чрез генно инженерство.Сега наследниците на тези изкуствено създаденихора наследяват планетата Земя,наричт се ЧОВЦИ иотновостигат до решаване на същият проблем ,който са имали създателит им.Дано успеем!!!
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога започна КОВИД пандемията и забраниха излишните пътувания с автомобили, за нялколко месеца само Земята толкова се промени, че озоновата дупка времнно спря да расте. Сега всичко се върна към Апокалипсис.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СО2 - това храни растенията на планетата и в замяна те дават кислород. Слънцето и неговата топлина дават живот на всичко. Май наистина са ни завладели извънземни и искат да тераформират според техните нужди и да ни унищожат.. Все пак, прочетете за малката ледникова епоха в Европа и защо се нарича "тъмните векове"... Не е понеже хората живеят по-добре и по-охолно в студ и мраз...
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз оставям вратата на хладилника нощем широко отворена и така спомагам за охлаждането на Земята
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Виновни са Рептилите. Те живеят тайно между нас и правят земята да се затопля все повече и повече. Трябва да ги намерим и унищожим и климата ще се оправи
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Охлаждане,значи да скрият слънцето/а то дава живот/,ледена епоха ли,но тогава:))Хипотермия-температура,твърде ниска за осъществяване на нормалния обмен на веществата в тялото и функционирането на организма..Когато тялото е изложено продължително време на студ и организмът не може да възстанови изгубената топлина,телесната температура започва да спада.Характерни за намаляването на телесната температура симптоми са треперене и умствени смущения(загуба на памет,ориентация).Кой иска застудяване:))
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези защо не ги пратите да се борят с Глобалното затопляне на Марс?Едно време пустините не са били такива,а са станали пустини и без да има даже коли,заводи,тецове и т.н.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
сечете дърветата и така...
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
О, това е лесно! Строяват нашите министри и народни представители и им дават команда да Dухат! Друго не могат, но тук компенсират интелектуалната и духовнато си немощ.
17
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
И ИМА ФИЛМ НАИСТИНА ТОЧНО СЪС СЪЩИТЕ ДЕЙСТВИЯ! МАШИНА ЗА ОХЛАЖДАНЕ НА ЗЕМЯТА И СТАНА ТАКА , ЧЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО БЕШЕ ПОЧТИ ИЗТРЕБЕНО ОТ МАШИНАТА, И НЕВИЗИРАМ ФИЛМА ГЕОБУРИЯ
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Освен някоя комета да прехвърли малко вода!