Аз ще гласувам с ДА за АЕЦ Белене
Аз ще гласувам с ДА за АЕЦ Белене
Аз ще гласувам с ДА за АЕЦ Белене, защото това е интересът на държавата! Снимка: Гражданин | 18 яну 2013 09:22
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
112
7063
31
21
Напиши коментар Коментари
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
34, не знам какво са казали по радиото, но аз си смених дограмата, изолирах си къщата и си сложих слънчеви колектори на покрива! Сметките ми за отопление и топла вода ми намаляха с 75-80% и по мои изчисления цялата инвестиция ще ми се избие за около максимум 5-6 години, но и до тогава в жилището ми е по топло и конфортно!
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ С "НЕ" ЗА БЕЛЕНЕ !
28
0
 
17
 
! Отговори
Киро преди 11 години
Всеки може да сметне, че 300 млрд приходи за 60 г значи цена от 31 стотинки за киловатчас. След разходите за пренос и други, цената за нас ще бъде 40 стотинки. За сравнение, сега енергията от фотоволтаиците се изкупува по 20 ст, а от вятърни перки по 11. За баламурници ни вземат.
27
0
 
18
 
! Отговори
ico33 преди 11 години
Май доста хора не са наясно ,че най евтиният ток е от АЕЦ и то в пъти от ТЕЦ и е екологично чист..и може би най важното е ,че през 2019 г. спират всички реактори на АЕЦ Козлодуй. Изводите всеки средно интелигентен човек може да си ги направи!
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди 2 дена в новините съобщиха, че санирането на жилищата и енергийната ефективност ще възвърнат вложените средства след 140 години.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
28, не само населението намалява, но и енергийната ефективност се увеличава. Хората постепенно си купуват нови хладилници (модерните харчат 70-80% по малко ток от тези преди 10-15 години), енергоспестяващи крушки, изолират домовете си и слагат дограма и т.н.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хехе... ниски цени... все едно нещо някога е поевтиняло, та точно сега ще поевтинее :) Разбирам да гласувам на референдум ако въпроса е "искате ли цена на тока по-ниска от сегашната за следващите 60 години". Тогава съм ЗА. Ама да набием едни 20 милиарда, и после да ми говорят руснаците колко сложно било ценообразуването и колко инвестиции били направени...ай сиктир.
23
0
 
17
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
нещо не си разбрал!референдум с въпрос: "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?"
22
0
 
17
 
! Отговори
Бай Петко преди 11 години
Да речем , че гласувам с "ДА". Дали пък няма да ме псуват няколко поколения след мен? Или те да си решат сами след 30-40 год. :- трябва ни централа , хайде да си направим 2-3! Оня бай Петко си имаше Козлодуй, мислеха да строят една в Белене, добре че не са я направили, тогава ядрената енергетика не е била на такова съвременно ниво и толкова евтина за реализация.
21
0
 
17
 
! Отговори
Miro преди 11 години
Не се подвеждайте. На реферндума НЕ СЕ ГЛАСУВА ЗА АЕЦ "БЕЛЕНЕ", а дали да се инвестира в допълнителни ядрени мощности. Т.е. дали ще е АЕЦ "Белене" или 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" е все едно и също.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
твърдо НЕ!Ако стартира проекта и се направи тази АЕЦ Белене, колко милиарда са разходите ( как ще ги върнем? кога, след колко 100 год. ?)Ликвидираме ТЕЦ-овете - сега там работят доста хил. души, ще останат без работа.Ликвидираме цяла индустрия - въгледобивна (мини) ... пак хора без работаа тока ще си поскъпва, понеже разходите по нея трябва да се изплатят все пак За момента АЕЦ е ненужна на България, а и потреблението се свива, намаляваме като количество (бр. хора) в страната
19
0
 
17
 
! Отговори
PetyaM преди 11 години
Всеки трябва да реши сам как ще гласува, но ДА ГЛАСУВА! Ако не отидем до урините на 27 януари,политиците повече няма да ни поканят на референдум с аргумента, че сами сме се лишили от правото си на глас! Атова е бягство от отговорност и отказ от пряка демокрация!
18
0
 
17
 
! Отговори
отворете си очите преди 11 години
Гласувайте с НЕ, щом искате да добиват шистов газ и да съсипят цяла Добруджа - замърсяване с радиоактивни елементи, следва разболяване на хората и смърт!Ха честита нова година!Не виждате ли, че властите направиха всичко възможно да отложат строенето и да прецакат нещата - явно има причина! Кога са направили нещо добро за страната ни? Къде го това правителство, което мисли за интересите на България ?!Като е "достатъчна, даже изнасяме ток" що е толкова скъп тока? Въобще мислите ли като пишете?
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
..гласувайте с /да/тъкмо ще се сключи договор с Канада или Франция за АЕЦ-Белене!Нема лошо!Хората имат пари и желание!
16
0
 
18
 
! Отговори
НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ ... преди 11 години
...как ГЕРБ и Бойко изиграха с финес , гейдружинката от Партизано-20:--ПРИ ГЛАСУВАНЕ С "ДА"...-практически правителството може да строи ,АЕЦ-където си иска/даже и в Кърджали/ и да сключва договори от "копка до ключ" "за развитието на ядрената енергетика"---с когото си иска..!НА ПРАКТИКА , сърГея му развързва ръцете,за нови договори и финансови споразумения!-ПРИ ГЛАСУВАНЕ С "НЕ"...--АЕЦ-Белене , направо умира и се продължава разширението на АЕЦ-Козлодуй ..КАКТО Е В МОМЕНТА!ПОКЕР , НАЛИ..?
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ние хубаво ще строим ама дали ще има кой да го купува тоя ток. съседи строят, икономиката се оптимизира да не харчи толкова електричество. Най - много тея дето работят по тецовете да си изгубят работата в последствие.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
екологична екологична, колко да е екологична ... Ама като се замислиш вярно е екологично идете вижте около Чернобил - горички, вълци дива земя. Няма следи от хора и замърсяване :D
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гласуваме ДА ДА ДА ДА , за радост на големия капонски дирник
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ , имаме си една - тя е достатъчна, даже изнасяме ток
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласувам с НЕ, за могат руснаците да гръмнат комисионерите Сергей Ст. и Р.Овч., както и за да видя висналата *** на тетка Цецка!