Герой или самоубиец?
Герой или самоубиец?
В нета върви кампания целяща да превърне човек в герой.
Човек който се самозапали! Според мен това да се замозапалиш не е геройство.

А според вас? Снимка: Нико | 07 мар 2013 17:39
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
223
16009
59
24
Напиши коментар Коментари
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иван е прав!! Ако това се толерира или оправдае може след себе си да повлече много хора с лабилна психика.Това ли ще видят децата ни,на това ли искаме да ги научим,че да се самозапалиш е велико и героично.За мен самоубийствата спадат към графа разстройство на личноста.Извенете ме за откровенноста!!
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100 е платено ченге,отбягвайте го.По стила му ще го познаете!
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-лесно е да умреш,но по-трудното е да живееш и да доказваш всеки ден че света в който живееш е несправедлив и че искаш промяна за добро.Самоубийството не е начин да покажеш на хората грешките им.За мен по този начин вменяваш вина на хората че едва ли не те са виновни за твоята смърт.Много хора умряха през изминалите години,но герои не станаха.
85
3
 
7
 
! Отговори
Глупостите преди 11 години
Глупостите дето се изписаха за "Героиството" и последващите хвалебствия, могат само да докарат някои друг психически лабилен човек със суисидни наклонности да се самоубие.А за варненци, е драги сънародници вие биете по идиотизъм всеки в тази страна!
84
4
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 11 години
Вие луди ли сте? Що за геройство е да се самоубиеш и да оставиш децата си? На това ли трябва да учим децата на България? И да попитам умните варненци като не си харесват кмета, защо го избират 4 мандата наред?
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз също не оправдам тази постъпка.За мен този негов акт показва,че той има психологичен проблем.Човек който има идеали или кауза е подготвен за тази борба психологически.Той осъзнава с какво се е захванал и въпреки това устоява позицията си а не се самоубива,че не може да постигне някаква цел.Хора които се чувстват,че това е тяхното поприще са стабилни и осъзнават,че може да понесат негативи като омраза неодорение от обществото,хули и въпреки това се борят за тази кауза.Смъртта е бягство от дейст
82
2
 
6
 
! Отговори
ГЕРОЙСТВО Е: преди 11 години
...да се бориш с живота и да защитиш, живота и бъдещето на семейството и децата си!ДА СЕ ЗАПАЛИШ И ДА ИЗГОРИШ,ЗАРАДИ ТОВА ---ДА СВАЛИШ ЕДИН КМЕТ/за да дойде друг/...е или умопомрачение или предозиране на алкохол или опиати!ЯВНО ,НЯКОЙ ПРЕИГРАВА СЪС ...Т.Н....."саможертва"!НЯМА ЛОГИКА!!!!
81
1
 
4
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
NE OPRAVDAVAM POSTAPKATA MY .NE E TOZI NA4INA .JIVEEM V DRYGI VREMENA .VSEKI SI IMA SADBA I AZ NE MISLQ ,4E TRQBVA DA 4AKAME DRYG DA NI OPRAVQ JIVOTA .
80
2
 
0
 
! Отговори
олиГОФрен преди 11 години
Мосю 91,зад този номер,платен писач ли се крие,или е истинско автентично мнение?
79
11
 
5
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Разбира се,че е герой!Изгоря за да събуди заспалата ни нация!По време на национално освободителните борби на македония млади българи правят атентати и се самоубиват в Солун без да пострада нито един друг човешки живот неговият акт е равносилен с техния.
78
1
 
3
 
! Отговори
Странни ,повторения. преди 11 години
..от схемите през 1989г.:--протести със бутилки със запалителни течности -срещу полицията!--палаткови лагери....--готовност на човек да се запали пред Партийния Дом../облечен въввойнишки шинел напоен с бензин/...ОЧАКВАЙТЕ ,ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ---ДА ПЛАМНЕ ,...Я ПАРЛАМЕНТ, Я ПРЕЗИДЕНТСТВО , Я ПОЛИЦИЯ!ДС/бкп....работят по "отъпкани схеми" ......ПРИ ТЯХ-НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА!
77
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спомнете си за камикадзетата. Те тръгваха на бой за една идея, като знаеха, че ще изгорят в самолета.. Духът на самурая се е родил в Пламен. Той даде живота си за една идея, с надеждата че ще промени нещо. Той е герой, защото умря за една кауза.
76
2
 
9
 
! Отговори
Така мисля! преди 11 години
Според мен е самоубийство и излишно се преекспонира. Какво утре ще има и паметник и нашите деца ще го имат за пример ли??? Гладен и неудовлетворен народ лесно се манипулира, така че е напълно разбираема истерията около смъртта му.93
75
11
 
3
 
! Отговори
олиГОФрен преди 11 години
НОРМАЛНИ-БЪЛГАРИНЕ ИМА ГОЛЯМ СМИСЪЛ В СМЪРТТА МУ,НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ГО РАЗБЕРЕ,И НЕ Е ДЛЪЖЕН ЗА,КОЕТО.
74
1
 
1
 
! Отговори
олиГОФрен преди 11 години
НЕГОВИЯТ СЛУЧАЙ Е КОМПЛЕКСЕН,ТОЙ ОТГОВАРЯ И НА ДВАТА КРИТЕРИЯ!
73
4
 
15
 
! Отговори
нормален българин преди 11 години
ДЕЗЕРТЬОР ОТ БОРБАТА ЗА ЖИВОТ!ЕДИН ПИКЛИВ КМЕТ---НЕ СТРУВА ,КОЛКОТО ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!НЯМА ЛОГИКА В ТАЗИ СМЪРТ---има нещо гнило!!!
72
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герой !
71
0
 
9
 
! Отговори
77 преди 11 години
Напротив. Всеки, който иска, трябва да се самозапали, но да не очаква, че ще го обявят за герой.
70
6
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Пламен е самоубиец защото приятелката му го е изоставила и той и обещал да се самозапали!!
69
2
 
6
 
! Отговори
До 74 преди 11 години
Призивът е към всички хора, да се замислят (тези, които могат да го направят) преди да се самоунищожат !Призивът е към всички хора, да се замислят какво могат да направят за да предотвратяват, а не да насърчават по-натъшни самоубийства, включително и тези, на вашите деца (ако имате такива), близки, приятели!Как става според Вас, другарю?