Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!

Едното дете почина, другото е настанено в "Пирогов"
14 дек 2019 07:45, Петя Славова
171
Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!
Снимка: Булфото


В рамките само на два дни в София станаха две тежки катастрофи, при които пострадалите са деца. След като служител на НСО блъсна 14-годишно дете на 12-и декември, ден по-късно друг шофьор удари две момичета на 13 и 14 години. Вторият инцидент стана на столичния бул. "Н. Вапцаров". Едното дете почина, а другото е ранено, с фрактура на крайник и е прието в болница "Пирогов".

Още по темата

Шофьорът, който е шофирал джипа, сподели, че е минавал на зелено, а децата са изскочили на пътното платно от процеп до мантинелата и не е успял да избегне удара.

"Следствие се води... не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112, като видях, че децата паднаха.", разказва шофьорът пред БНТ. По думите му, е карал с около 50-60 км/ч.

"Нямаше задръстване, идвах от съседния светофар, завих надясно и оттам до тук не може да се вдигне някаква висока скорост.", обясни още мъжът. Той е останал на мястото на произшествието след инцидента. А там са се събрали екип от криминалисти, които извършиха проверка по случая.

Детето, което бе ударено ден по-рано от служител на НСО се лекува в болница "Света Анна". Състоянието му е тежко, но стабилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: шофьордецакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 29 Масово народа си мисли( ти остави децата), че като има пешеходна пътека той не трябва да се оглежда, а си мисли, че шофьорите задължително трябва да ги пазят, а не те първо сами да се пазят. Аз като трябва да преминавам през пешеходна винаги изчаквам колите да намалят и спрат и тогава тръгвам по нея като си вдигам ръката към шофьора като знак на благодарност.
30
7
 
6
 
! Отговори
ALOOU BULGARISTAN преди 4 години
60 NEEE BAVNO LYJE A V GRADA V CELIQT ES SE KARA S 30
29
8
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Герой на демокрацията, сега ще му дадат условна, а вие се радвайте на евроценностите си и правото на гей парад ;) !!!
28
4
 
10
 
! Отговори
готина лъжа преди 4 години
Преди един месец един със същият модел кола спря рязко и в него се забихме 3 коли. Да сме карали със 60. Ама неговият спирачен път беше чувствително по кратък ..
27
1
 
6
 
! Отговори
Sheri преди 4 години
Бг само лижат и се оправдават един пит не си признават че са грешили
26
3
 
22
 
! Отговори
123 преди 4 години
Щом си пешеходец на пътното платно трябва да се пазиш щото ти си уязвим а не този в автомобила. Грешно решение са взели децата и последиците са фатални.
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Стоко На въпрос с колко сте карали той вика: ми 50- 60 км/ч беше. Значи в действителност ги смятай 70 най- малко. Няма как да си признае все пак.
24
8
 
30
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Ако не се крадеше на 100% щеше да има камери особенно на този булевард, адекватно осветление и маркировка, нормален асфалт за добро сцепление и т.нат. Това става с пари. Но смяна на чипа в главите на онези 80% е трудно. Корупцията и възпитанието в България убиват нас и децата ни. Не случайно корупцията е заплаха за националната сигурност във всяка що годе нормална държава. А тук Няма такава Държава. Държавата на ГЕРБ
23
7
 
12
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
*** е ***, аз му пиша формула, той слага минус. Ти формула знаеш ли кво е бе ***, а физика? Те верно тиквите в БГ левитират, ама чак пък толкова
22
1
 
23
 
! Отговори
Стоко преди 4 години
Шофьорът навярно е карал с повече от 50, в мантинелата има процеп, а дечицата са пресичали на неправилното място... три грешки, само една от които ако беше поправена нямаше да се случи тази трагедия. Най-елементарното нещо е процепът да бъде обезопасен или на тази скоростна права да има пасарелка за идващите от квартала зад парка.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 23 До камиларя, К'ва лада те гони? Карам пежо 2014-та производство, ***.
20
6
 
6
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
Абе питам те за нормална лека кола, а не за ладата ти!?!
19
1
 
33
 
! Отговори
лека нощ , преди 4 години
Втора смяна учат до 19.30ч.Как да са си в къчи.Просто трябва да се учи през деня.,както навремето.Уж децата намаляват,а се учи на две смени.
18
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе тъпанааар, навигацията винаги ти показва с 8 км/ ч по- малко от километража. Няма значение дали казраш с 40 или със 140...винаги е с 8км/ ч по- малко на навигацията скоростта...
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колата е спряла малко след пешеходната пътека.Явно случката се е случила на пътеката.
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те затова навремето са измислили предаването " лека нощ деца". В 20.00 часа да са в къщи, а най малките и в леглата. Сега при тая разгащена демокрация децата скитосват цяла нощ по улиците, че даже и нощните заведения ги пускат.. Е, какво да очакваме освен такива инциденти. Та те още нямат инстинкт за самосъхранение. Жалко за момичето.
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карал е с над 60 км с оглед на това как се е огънала колата отпред !
14
4
 
8
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
E кин= 1/2 m v2 . 50км е= скок от 10м ( 3ти етаж), 70км/ч е скок от 20м.
13
14
 
16
 
! Отговори
Агент Гибс преди 4 години
Пълна лъжа , че е карал с 50-60 ! На този широк и осветен булевард да не виждаш пресичащи и да не можеш да спреш е абсурдно ! Дано криминалистите стигнат до истината .Жалко за починалото дете и дано другото се възстанови....
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако карам с 200 по километраж, реално са 150 така ли бе ? Другият път гледай навигацията и километража да видиш ква е разликата ?