Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!

Едното дете почина, другото е настанено в "Пирогов"
14 дек 2019 07:45, Петя Славова
171
Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!
Снимка: Булфото


В рамките само на два дни в София станаха две тежки катастрофи, при които пострадалите са деца. След като служител на НСО блъсна 14-годишно дете на 12-и декември, ден по-късно друг шофьор удари две момичета на 13 и 14 години. Вторият инцидент стана на столичния бул. "Н. Вапцаров". Едното дете почина, а другото е ранено, с фрактура на крайник и е прието в болница "Пирогов".

Още по темата

Шофьорът, който е шофирал джипа, сподели, че е минавал на зелено, а децата са изскочили на пътното платно от процеп до мантинелата и не е успял да избегне удара.

"Следствие се води... не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112, като видях, че децата паднаха.", разказва шофьорът пред БНТ. По думите му, е карал с около 50-60 км/ч.

"Нямаше задръстване, идвах от съседния светофар, завих надясно и оттам до тук не може да се вдигне някаква висока скорост.", обясни още мъжът. Той е останал на мястото на произшествието след инцидента. А там са се събрали екип от криминалисти, които извършиха проверка по случая.

Детето, което бе ударено ден по-рано от служител на НСО се лекува в болница "Света Анна". Състоянието му е тежко, но стабилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: шофьордецакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
8
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
Ей ***, ако някой пресича неправилно дай газ и го згази, ти не носиш отговорност, *** мен це то ти
10
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в оградата има процеп? Защо в общината няма човек, който просто да обхожда улиците и да следи за такива неща? И на мен ми се е случвало да ми изскачат изневиделица от храстите някакви индивиди на 20-30 м от пешеходна пътека. Виждал съм и деца да пресичат така с родителите си, а после все шофьорите са ви виновни.
9
1
 
28
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Иво"Пазете децата, карайте по-бавно в тези условия, особено след 18ч когато видимостта е по малка""Няма как,все пак това е България,нещо като транспортна,социална,управленческа,икономическа ,образователна джунгла и всичко се подчинява на закона на джунглата.Тотално отсъствие на държавност във всички сфери.Правителствата по-скоро приличат на сборище на разбойници събрали се само,за да разделят плячката/европейските помощи/.Държава,по-точно територия без бъдеще,зависима от чужди интереси
8
8
 
8
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
На 100 души 9 загиват блъснати с 50км, на 100 души 25 загиват блъснати с 60км. При 65км загиват 45 на 100, а при 70км загиват 60 души.
7
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е карал бавно, а е прегазил и убил децата, значи е психопат с бавни рефлекси и не става за шофьор.
6
2
 
32
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 4 години
трябва в училищата да се провеждат часове по Законът за движение по пътищата.Дисциплината по пътищата трябва да бъде еднаква, както за шофьори, така и за пешеходци.У нас няма човек, който да не е пресичал на забранено място и на червен светофар. Така даваме лош пример на децата ни.Аз също не съм идеален. През 1975 г. в Берлин, в 3 ч. през нощта пресичах кръстовище на червен светофар, защото нямаше никакви коли. Един немец чакаше светофара и ме гледаше. За него аз бях ***, а за мен той беше
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 2 Говориш простотии....50км/ч ако ти изписва километража, реално е 42 км/ч.
4
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
недейте така, човекът е останал на мястото, има и други, които не са с джипове и са избягали. Трагедията е ясна, трябва да внимаваме на улицата и като пешеходци, и като шофьори.
3
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия, особено с джиповете са така, винаги бързат. Това по принцип са арогантни хора.
2
7
 
8
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
Вижте статистика на блъснат човек с 50 и на блъснат с 60км. 50-60 реално значи 65
1
4
 
49
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Всеки ден минавам от там. Децата претичват през булеварда да хванат транспорт, чиято спирка е близо до мястото на трагедията. Всичко, което се случва напоследък е ужасно! Пазете децата, карайте по-бавно в тези условия, особено след 18ч когато видимостта е по малка.